Iraaks christenmeisje in ontroerende video: “Ik vergeef ISIS”

Screen Shot 2015-02-20 at 20.38.25
Foto:

Dit is de kracht van het christendom.

Een ongelooflijk mooie, inspirerende video uit Irak. Een jong Iraaks meisje werd onlangs geïnterviewd in Noord-Irak. Myriam legde uit waarom ze daar was: zij en haar familie waren gevlucht voor de barbaarse massamoordenaars van ISIS. Zoals we weten – en zoals zij ook weet – hebben de moslimextremisten veel Arabische moslims vermoord het afgelopen jaar. Hetzelfde lot stond Myriam en haar familie te wachten als ze niet vertrokken. En dus deden ze dat.

Een dieptriest verhaal natuurlijk, maar het wordt toch  nog erg mooi. Desgevraagd wat ze zou doen als ze wraak kon nemen op ISIS zei ze namelijk niet dat ze dood en verderf wilde zaaien onder de terroristen, maar slechts dat ze God zou vragen om hen te vergeven.

“Ik zou ze niets aandoen. Ik zou God vragen om ze te vergeven,” aldus Myriam.

En dat is niet alles. Ze is dan weliswaar alles kwijt – haar speelgoed, haar huis, haar kleren, en ga zo maar door – maar nog steeds is ze God dankbaar. “God zorgt voor ons.”

Haar vriendinnetjes in het ‘winkelcentrum’ waar de vluchtelingen worden opgevangen zijn het daar helemaal mee eens. Twee van hen vertellen dat ze zich geen zorgen maken “omdat Jezus met ons is.” “Waar is Jezus dan,” vraagt de journalist. “In ons hart.” “En daarom lachen jullie en zijn jullie vrolijk.” “Ja, daarom lachen we” – dat ondanks alle verschrikkelijke dingen die ze hebben meegemaakt en gezien.

 

Ik heb deze video letterlijk met tranen in mijn ogen gekeken. Dit is hét verschil tussen de manier waarop moderne christenen hun geloof beleven en hoe veel moslims dat doen – niet alleen radicalen, maar ook conservatieven en zelfs ‘orthodoxen.’ Kijk eens naar de video’s die we uit de Palestijnse gebieden zien komen als Israël weer eens een aanval heeft uitgevoerd (om zich te verdedigen tegen Hamas). Palestijnse kinderen roepen om bloed! Wraak! Gods vloek op ‘de joden.’

Wat een contrast met deze jonge Iraakse christenen. Dit is wat het geloof in God moet bereiken, wat het doel ervan is. Ongelooflijk mooi om dit te zien… en te horen uit de mond van onschuldige christelijke meisjes die alles hebben moeten achterlaten, maar ervan overtuigd zijn dat ze nog altijd hebben wat écht van waarde is: hun familie, hun leven en hun God.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!