ISIS legt uit waarom verbranden van de vijand Allahs wil is

Geen categoriefeb 13 2015, 13:00
Maar het heeft natuurlijk niets met de islam te maken...
Veel linkse mensen denken dat ISIS niets met de islam te maken heeft. Die mensen hebben er niets van begrepen. De moslimbarbaren zijn volop bezig met theologie en het op islamitische wijze rechtvaardigen van terreuraanslagen, ontvoeringen, onthoofdingen, etc. Ook het levend verbranden van de Jordaanse piloot Mu’ath Al-Kasaesbeh is geheel volgens islamitische regels gegaan, schrijft ISIS in de nieuwe editie van hun propagandablaadje Dabiq.
Er zijn moslims die vinden dat het verbranden van mensen niet islamitisch is, maar die kunnen stuk voor stuk rekenen op de doodstraf als ze zoiets zeggen in het gebied waar het islamitische terreurleger actief is. Want het is dus gewoon Allahs wil. Trouw schrijft over de islamitische rechtvaardiging in Dabiq:
In de donderdag verschenen nieuwe editie van haar glossy Dabiq gaat IS nog eens uitgebreid in op de theologie van het vuur. De executie was wereldnieuws, merken de IS-journalisten op. "Maar veel bekrompen hizbiyyin (vrij vertaald 'dwaalleraren', red.) waren vooral bezig met de manier waarop de executie werd uitgevoerd." De prominente ultra-orthodoxe Jordaanse geestelijke Abu Sayyaf bijvoorbeeld, noemde de methode en de verfilming daarvan 'in tegenspraak met de leer van de zuivere religie'.
Dabiq: "De jihad is onderhevig aan regels. Dat is niet om te zorgen dat mensen zich van de religie afkeren, maar juist om te zorgen dat ze zich tot de religie wenden." Geestelijken als Abu Sayyaf, zo vindt Dabiq, 'zijn er altijd als eerste bij om afkeurend te spreken als moedjahedien (islamitische strijders, red.) fel omgaan met kruisvaarders (vijanden van de moedjahedien, red.). Ze vermommen hun kritiek op de moedjahedien als bezorgdheid over het imago van de islam."
Vervolgens haalt ISIS nog een paar historische figuren uit de islamitische wereld aan die ook mensen hebben verbrand, bijvoorbeeld omdat ze sodomie hadden gepleegd of omdat ze iets anders deden wat de toenmalige islamitische heerser niet oké vond. Zelfs hun profeet wordt erbij gehaald om de verbranding theologisch te rechtvaardigen.
Kerncitaat uit Dabiq: "De Islamitische Staat treedt met haar felheid tegen ongelovigen niet alleen in de voetsporen van Allahs Boodschapper. Maar ze volgt ook het voorbeeld van de metgezellen van de profeet. Ze vergeldt met vuur, en maakt de moertad (verraders van het geloof, red.) zo tot voorbeeld." Veel duidelijker dan dit wordt het niet. Zou Alexander Pechtold meelezen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten