Holocaust-overlever Wiesel steunt Netanyahu's strijd tegen nucleair Iran

Geen categoriefeb 13 2015, 14:06
President Obama wil Netanyahu niet zien als de Israëlische premier op 3 maart komt spreken over het gevaar van een radicaal-islamitisch Iran met nucleaire wapens.
Er is voor het voortbestaan van Israël niets gevaarlijker dan dat Iran straks beschikt over nucleaire wapens. Daarmee zou het radicaal-islamitische regime de Joodse staat, Irans aartsvijand, met één druk op de knop kunnen wegvagen. Israël doet er alles aan om te voorkomen dat het zover komt. Premier Benjamin Netanyahu komt daarom op 3 maart op uitnodiging van de Republikeinen in het Amerikaanse Congres naar de VS om te waarschuwen voor een nucleair Iran.
President Barack Obama wil Netanyahu dan niet ontmoeten, want de VS zou nooit een wereldleider ontmoeten vlak voor verkiezingen (op 17 maart gaat Israël naar de stembus), maar dat is niet de echte reden dat Obama Netanyahu niet verwelkomt in het Witte Huis. De twee wereldleiders liggen elkaar niet zo. Obama is een cultuurrelativist die alles middels appeasement wil oplossen, Netanyahu is een keiharde realist die weet dat dát niet de oplossing is om te voorkomen dat Iran nucleaire wapens krijgt.
Obama is een slappe wereldleider, Netanyahu is dat niet. Dat er veel op het spel staat voor Israël blijkt wel, want Nobelprijs-winnaar en Holocaust-overlever Elie Wiesel is het volledig eens met Netanyahu's reis naar de VS. Wiesel is van plan de toespraak van de premier bij te wonen, en in een advertentie in twee (linkse) Amerikaanse kranten (New York Times en Washington Post) vraagt hij aan Obama: "Will you join me in hearing the case for keeping weapons from those who preach death to Israel and America?"
Of Obama nu wel luistert? Nee, daar is hij veel te koppig voor. Hij wil het liefste dat Netanyahu wordt vervangen voor een linkse premier. Hij wil Netanyahu geen seconde aandacht geven, omdat dat betekent - in de ogen van Obama dan - dat hij weleens de verkiezingen zou kunnen gaan winnen en premier blijft. Dat Iran intussen vrolijk doorwerkt aan het bouwen van een atoombom waarmee de hele balans in het Midden-Oosten doorslaat in het voordeel van het regime van de Israël-hatende radicaal-islamitische ayatollah Khamenei is maar een detail. En bedankt, Obama.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten