Islamitisch Boko Haram pleegt weer aanslag in Nigeria

Geen categoriefeb 22 2015, 19:00
Het bloedvergieten gaat door.
De religie van de vrede (ja, ik begin met de dag cynischer te worden) heeft weer toegeslagen. Eerder vandaag blies een Nigeriaanse vrouw zich op bij een checkpoint in het noorden van het land. Ze wilde blijkbaar doorreizen, maar werd tegengehouden door bewakers die graag wilden controleren dat ze geen wandelende bom was. De vrouw weigerde om mee te werken en besloot uiteindelijk om haar bom maar te laten afgaan.
Het gevolg: weer een paar onschuldige mensen vermoord in de naam van de islam.
In Potiskum zijn de afgelopen tijd vaker aanslagen geweest. In november kwamen daar door een aanslag op een technische school zeker 47 mensen om. Vorige maand brachten twee meisjes op een markt explosieven om hun lichaam tot ontploffing, waardoor behalve de meisjes nog drie mensen omkwamen.
Boko Haram is het ISIS van Nigeria - of, beter gezegd, van Afrika. Dit barbaars religieus tuig slacht al jaren alle andersdenkenden af die het in handen krijgt. Hoewel de organisatie nu en dan teruggedrongen wordt is men nog altijd bezig om het eigen kalifaatje te regeren. Daarbij bedient het zich van dezelfde strategieën die ISIS gebruikt om de lokale bevolking eronder te houden. Jonge jongens worden ontvoerd en vervolgens gedwongen om deel te nemen aan de strijd, jonge christelijke meisjes worden ontvoerd en vervolgens enkele malen per dag verkracht.
Toch is er in de internationale media niet veel aandacht voor deze terreurclub. De voornaamste reden is ongetwijfeld dat Boko Haram zich ophoudt in 'zwart Afrika,' waar we in Europa historisch nu eenmaal minder aandacht voor hebben. Toch zouden we er goed aan doen om dat vanaf nu te veranderen: Boko Haram heeft net zulke genocidale plannen als ISIS en hangt dezelfde (radicale) vorm van de islam aan. ISIS moet ten koste van alles gestopt worden, maar dat geldt evenzeer voor diens Afrikaanse collega's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten