Knettergek: Duitsland nagelt anti-Islam dominee aan de schandpaal

Geen categoriefeb 25 2015, 14:00
"De islam hoort niet bij Duitsland."
De christelijke columnist en publicist Bart Jan Spruyt bericht voor Jalta dat een Duitse dominee stevig onder vuur ligt omdat hij onlangs het lef had om zich te distantiëren van de islam. Je zou denken dat het nogal logisch is dat een christelijke leider geen al te hoge dunk heeft van die andere monotheïstische religie, en die enigszins bekritiseert, maar blijkbaar denkt men daar in het politiekcorrecte Duitsland van tegenwoordig heel anders over.
De dominee in kwestie, Olaf Latzel, sprak op 18 januari jl. een preek uit voor zijn eigen parochie. Zijn voornaamste boodschap: de islam hoort niet bij Duitsland en, oh ja, christenen moeten niet net doen of de islam en het christendom één en hetzelfde geloof zijn. Staatsrechtelijk moeten niet-christenen, en moslims dus ook, geaccepteerd worden, maar dat betekent niet dat christenen mee moeten doen aan het suikerfeest of aan gezamenlijke religieuze diensten met moslims.
Die preek ging over Richteren 6:25-32. Richteren is een boek uit het Oude Testament, en in het zesde hoofdstuk gaat het over de richter (rechter/bestuurder/aanvoerder) Gideon die een altaar voor een afgod (Baäl) omverwierp. Naar aanleiding van die tekst zei Latzel dat het christelijk geloof uniek is en dat we niet net moeten doen alsof we heel veel met andere geloven zoals de islam delen. Geen zoete broodjes bakken. Geen boeddha, geen pauselijke zegen, geen Suikerfeest. ‘Er is één ware God, wij hebben niets gemeen met de islam’, aldus Latzel.
Hij ging verder: "Er is maar één ware God, we kunnen geen gemeenschappelijkheid met de islam hebben." Het zijn duidelijk nogal conservatieve denkbeelden - en er zijn ongetwijfeld veel christenen en moslims die er anders over denken (ikzelf ben bijvoorbeeld van mening dat christenen en moslims wel degelijk dezelfde God aanbidden) - maar ze zijn vanuit traditioneel christelijk perspectief wel degelijk te begrijpen... en dat is om nog maar te zwijgen over de manier waarop radicale moslims tegenwoordig omgaan met christenen in het Midden-Oosten, waar ze echt een genocide op hen plegen.
Gek genoeg denken veel politiekcorrecte Duitse christenen én allerlei politici daar anders over:
De Bremer Landtag stemde in meerderheid in met een resolutie van de partij Die Linke. Daarin „begroet de Bremer burgerschap het feit dat de Bremer Evangelische Kerk zich heeft gedistantieerd van en bemoeit met de opruiende en vernederende prediking van ds. Olaf Latzel. De uitlatingen in de preek van 18 januari 2015 zijn absoluut ontoelaatbaar en mogen niet zonder consequenties blijven.”
Nou is het niet precies duidelijk wat de Landtag ermee bedoelt dat deze uitspraken niet "zonder consequenties" mogen blijven, maar we kunnen ervan uitgaan dat het in ieder geval betekent dat politiekcorrecten hun best zullen doen om Latzel buitenspel te zetten, bijvoorbeeld door de kerk te dwingen hem te ontslaan. Aangezien de inhoud van een preek de staat niet aangaat zolang de predikant geen wetten overtreedt (bijvoorbeeld door op te roepen tot volkerenmoord) is dat op zijn minst merkwaardig te noemen.
Daar komt bij dat er in westerse moskeeën de meest vreselijke dingen worden geroepen over christenen en joden, maar dat daar dan juist weer niets van wordt gezegd. Christenen worden gedwongen om zichzelf weg te cijferen, maar fundamentalistische moslims kunnen ongehinderd hun gang gaan. Veel hypocrieter dan dat wordt het niet.
Latzel is duidelijk vrij 'radicaal,' maar hij heeft het recht om dit te zeggen - en vanuit zijn geloofsopvatting klopt het gewoon wat hij zegt. Hij doet er niemand mee kwaad, hij roept niet op tot een genocide op moslims, en nee, hij zegt ook niet dat alle Duitse moslims gedeporteerd moeten worden en/of in een concentratiekamp dienen te worden gezet. Laat hem dus gewoon met rust en richt je woede op mensen die het daadwerkelijk verdienen: radicale moslims die het Westen willen vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten