Man met mes valt soldaten aan bij joods centrum

Antisemitisme? Welk antisemitisme?

En welke vijandigheid ten opzichte van westerse staten? Dat bestaat helemaal niet man! Het enige échte probleem is de ‘apartheid’ in de staat Israël en het overduidelijke racisme (nou zijn moslims geen ras, maar goed, wie begrijpt dat?) van westerlingen!

Oh, wat zegt u? Wat bericht het Parool?

In Nice zijn drie militairen met een mes aangevallen, terwijl zij een joods gemeenschapscentrum bewaakten. Een soldaat raakte gewond aan een arm, een andere aan zijn gezicht. De dader werd overmeesterd.

De dader was samen met twee anderen – zij renden naar de steekpartij weg, maar één van hen werd uiteindelijk alsnog ingerekend. De drie soldaten raakten lichtgewond.

En nu komt het, de naam van de dader is… Moussa Coulibaly. Als u denkt ‘goh, die naam komt me bekend voor’ kan dat kloppen: de man die een slachting aanrichtte in een Joodse supermarkt in Parijs heette Amédy Coulibaly. Zoals u weet zei deze terrorist in naam van ISIS te handelen.

Je wilt natuurlijk niet al te snel conclusies trekken, maar je zou bijna denken dat er een patroon zichtbaar is. Joods en Frans doelwit, dader heet Coulibaly, voornaam Moussa (wat toch echt een islamitische naam is).

Maar vrees niet, volgens het Parool is de “toedracht” tot de steekpartij “nog niet duidelijk”. Nope, het blijft een ráádsel waarom Coulibaly door gedreven werd. Niemand die denkt ‘goh, dat is toevallig: Coulibaly, Moussa, aanval bij joods centrum óp Franse militairen.’ Wie weet, misschien zit er – zeg – pacifistische boeddhist achter, denkt u niet? Of wat te denken van een boze vegetariër… of juist een ideologische sigarettenroker, een Libertariër of een andersoortig lid van “extreemrechts.”

Nou komt de naam “Coulibaly” veel voor in bepaalde delen van Afrika, maar het lijkt me niet al te vreemd om er voorlopig vanuit te gaan dat hij weleens er iets van, zeg, radicaal gelovige denkbeelden op nahouden (welke religie we het over hebben is natuurlijk volstrekt onduidelijk).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. -Harry

  Kom even opheldering geven Jacobus !

  Hebben die lui zich gesneden bij het scheren ?
  Hebben ze zichzelf geprikt bij een appeltje schillen ?
  Stonden ze hun nagels te reinigen en zijn ze gestruikeld ?

  Of waren het WEEEEER van die kutmoslims die nog steeds maar niet willen snappen hoe het ook alweer zat met die “vredelievende” ideologie ?

  Nog verzachtende omstandigheden aan te voeren ?

  Nog vergelijkingen ? Israël misschien ?

  Kom , help ons even uit de droom !

  1. lanex

   Durft ie niet!!!

   Je staat elke keer weer verbaasd dat al deze zeurende, beledigde en agressieve moslims naar het Westen willen. Ik heb het niet over de kleine “normale en goedwillende” groep, ik heb het over de rest van die groep, die heel groot is.

 2. NemTudom

  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/5268-duitse-rechter-antizionisme-is-antisemitisme

  antisemitisme’
  Dinsdag, 3 Februari 2015 17:29
  0

  Share on linkedin
  Share on nujij
  Share on gmail
  Share on email

  Een Duitse rechter stelde afgelopen week dat het veroordelen van zionisme op hetzelfde neerkomt als antisemitisme, waarmee hij het veelgehoorde argument onderuit haalde, dat vijandige kritiek op Israël niet hetzelfde zou zijn als Jodenhaat.
  Pro-Gaza-betoging in Essen afgelopen zomer. Pro-Gaza-betoging in Essen afgelopen zomer.

  In zijn oordeel in de zaak van de 24-jarige Taylan Can, een Duits staatsburger van Turkse afkomst, betreffende diens anti-Israëlactivisme, weigerde rechter Gauri Sastry de aangeklaagde toe te staan zich achter het idee van legitieme kritiek op Israël te verschuilen.

 3. W.H.J. Reiss

  @Michael
  Je hebt net een artikel geschreven over ‘vooroordelen’. Hoe kun je nu een (voor-)oordeel geven over koelybally ! Kunnen we Jacobus of Beukman niet beter vragen of dit misschien iets met de islam te maken heeft. Dat zijn immers de kenners.
  .
  Kom er maar in jongens. Ik heb de weg geplaveid. Jullie hoeven maar in koor te roepen: “Dit heeft niks met de islam te maken”!

 4. hans-e-pans

  Kom erin Jacobus.

 5. hans-e-pans

  Kom erin Beukman. Of is het Jacobus Beukman?

  1. Beukman

   @hans
   Tjonge wat zijn we populair hier! Ik denk erover om geld te gaan vragen voor mijn replies.

 6. W.H.J. Reiss

  @Beukman
  Jezus zei vroeger:”Laat de dwazen tot mij komen”.
  Dat heeft toch ook niks met de islam te maken, ofwel !
  Whoeaaah !!!

  1. Jacobus

   Deze uitspraak van Jezus is me niet bekend.

 7. Jacobus

  Wat is de vraag?

  1. W.H.J. Reiss

   @Jacobus
   Het ging in het begin over ‘Koelybally’!
   Ik gaf je al de voorzet.
   Je hoeft enkel te zeggen:”Dat heeft toch niks met de islam te maken” !

   1. Jacobus

    Ik kan me goed voorstellen dat dit een moslim is die nog niet was toegekomen aan lezing van het boek ‘Islam for dummies’ .

 8. JanvanEechoud

  Hier ook al……
  Nog even en Jacobus en Beukman worden er met de haren bij gesleept wanneer het onderwerp gaat over het uitgaansleven van paardebloemen……. 🙁

  1. W.H.J. Reiss

   @Jan
   Nogmaals, de redactie wil dit ! Is dat zo moeilijk te begrijpen. Steeds staat in de discussie: “Dat heeft toch niks met de islam te maken”! Of gelijksoortige onzin. Dan wordt er dus opgeroepen om dit maar even te komen zeggen !

 9. arie_jansz

  een normaal logisch denkend mens zou denken dat
  1. De familie Coulibaly de pest heeft aan joden
  2. Coulibaly de “Jansen” kan zijn van Algerije
  3. Coulibaly een moslim is.
  4. jodenhaat een groeiend probleem is

  Waarom Michael zo om de hete brei heen schrijft, begrijp ik dus in het geheel niet.

 10. Antidotum

  En ze gaan maar door.
  Vanuit belgie wil IS Europa veroveren.
  Als dit gebeurt zal de westerling in iedere, in het westen wonende moslim een potentieel gevaar zien, generaliseren is dan een feit, wat mogelijk kan leiden tot een burgeroorlog.

  http://www.google.nl/url?q=http://jelongenuitjelijf.nl/algemeen/buitenland/belgie-volgens-dreigbrief-volgend-slachtoffer-is/&sa=U&ei=GNHRVIS1Fpb1as3lgfgN&ved=0CCAQFjAD&usg=AFQjCNHgaF6OBmjAt9kdxcnb9StdHznU4w

 11. Baksteen

  Volkskrant vandaag:
  – Extremist steekt in Nice in op militairen –
  niks islam, jihadist, joods, belangrijker is blijkbaar dat het in Nice is en dat het militairen betreft.
  gewoon iemand die militairen neer steekt……

  1. HR

   Ik heb het gezien, je wordt er daadwerkelijk ziek van.

 12. Harrybr

  slechts 1.7 miljoen Arabieren leven in complete religieuze en politieke vrijheid in het Midden Oosten. Tot aan leden van het Parlement toe . Allemaal in de enige Joodse staat.
  Hoeveel joden zitten ergens in het Midden Oosten op regerings- of politieke posities ? Nergens.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.