Milieubeweging en veiligheidsrisico’s

In vele landen heeft de milieubeweging zich ontwikkeld tot deel van de gevestigde orde, bij wie de gezagsdragers van overheid en bedrijfsleven graag een groen voetje halen. In Canada en India is de liefde echter aan het bekoelen.

Onder de titel, ‘Anti-petroleum’ movement a growing security threat to Canada, RCMP say’, schrijft Shawn McCarthy in de Canadese ‘Globe and Mail’:

The RCMP [Royal Canadian Mounted Police] has labelled the “anti-petroleum” movement as a growing and violent threat to Canada’s security, raising fears among environmentalists that they face increased surveillance, and possibly worse, under the Harper government’s new terrorism legislation.

In highly charged language that reflects the government’s hostility toward environmental activists, an RCMP intelligence assessment warns that foreign-funded groups are bent on blocking oil sands expansion and pipeline construction, and that the extremists in the movement are willing to resort to violence. …

“There is a growing, highly organized and well–financed anti-Canada petroleum movement that consists of peaceful activists, militants and violent extremists who are opposed to society’s reliance on fossil fuels,” concludes the report which is stamped “protected/Canadian eyes only” and is dated Jan. 24, 2014. The report was obtained by Greenpeace.

“If violent environmental extremists engage in unlawful activity, it jeopardizes the health and safety of its participants, the general public and the natural environment.”

Lees verder hier.

Ook in India wenst de regering niet dat de milieubeweging de voortgang van energieprojecten voor de bevolking saboteert.

Onder de titel, ‘Greenpeace Activists Banned from Entering India’, rapporteerde ‘The New Indian Express’:

NEW DELHI: The Centre has so far banned 13 foreign activists of Greenpeace International from entering India including nine from the UK, three from the USA and an Australian national.

These activists have been blacklisted as their activities were found to be in violation of visa rules and they were found to be training, motivating and organising Greenpeace India’s activists to create field level protests near thermal plant and coal mine locations, apart from other activities that would damage India’s energy security interests, Ministry of Home Affairs(MHA) has told the Delhi High Court.

The MHA on the basis of intelligence inputs has suggested that Greenpeace UK office has a keen interest in promoting the growth of Greenpeace India’s ground level protests. Home Ministry has also raised suspicion over the funding pattern of Greenpeace International.

According to the MHA, it had been noted the Netherland–headquartered Greenpeace International was focussing on India’s energy plants in the couple of years. This was believed to be at the behest of foreign interests inimical to the overall national interests of India. …

Lees verder hier.

Tja, er zijn grenzen.

Voor mijn eerdere DDS–bijdrage zie hier.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Hoewel Greenpeace en andere organisaties in het verleden goed werk deden, zeker als het gaat om dierenwelzijn, zijn de meesten inmiddels onderdeel van de milieumaffia geworden. Het MAGNIET ! gehalte van dit soort clubs is enorm en om onbegrijpelijke redenen luisteren overheden er ook nog naar.

  Gevolg is dat we opgescheept worden met idiote milieuprojecten zoals windmolens, strontenergie en de duurzaamheidsgekte, die klauwen vol geld kosten en niets opleveren (Behalve voor de vele parasitaire bedrijfjes die zich er mee verrijken).

  Ook de torenhoge energiebelasting is er een gevolg van.

  1. Pieter V

   Ene energierekening die voor 30 % bestaat uit een betaling voor het geleverde product en voor 70% uit belastingen en heffingen is crimineel.

 2. Gerben

  Greenpeace is gewoon een criminele organisatie die stelselmatig illegale acties uitvoert. Gewoon verbieden en geld in beslag nemen. En alle buitenlandse leden en leden met twee paspoorten uitzetten.

 3. Ronel

 4. Hetzler

  Och crimineel, ik zou het eerder een psychiatrische inrichting willen noemen voor lieden wier denkpap door paranoia is verturfd. Deze lieden besloten zich na confrontatie met de werkelijkheid sinds 1750 in relatie tot die van vóór 1750 zich uit wanhoop uit de realiteit terug te trekken om in een schemerwereld te leven. Zij ervoeren het contrast tussen de realiteit van de meetreeksen en hun eigen door de milieubeweging ingeplante wereldbeeld kennelijk te zeer als traumatisch. Zo lijkt het althans. Tja, dit kan wonderlijke gevolgen hebben.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.