Nigeriaans leger knalt 300 strijders Boko Haram naar eeuwige jachtvelden

Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen de Afrikaanse vrienden van ISIS.

Hoe bestrijd je professioneel georganiseerde islamitisch terrorisme? In ieder geval niet door een kop thee met moslimterroristen te gaan drinken. Het Nigeriaanse leger lijkt ein-de-lijk door te hebben hoe het de Afrikaanse variant van ISIS, Boko Haram, kapot moet maken. Inderdaad, door machtsvertoon en het leger in te zetten:

Het Nigeriaanse leger heeft met lucht- en grondaanvallen meer dan driehonderd strijders van Boko Haram gedood sinds het begin van de week. Het leger voerde een operatie uit om elf dorpen te heroveren, aldus een woordvoerder van de Nigeriaanse strijdkrachten.

Boko Haram is wat betreft gruwelijkheden net zo verschrikkelijk als het islamitische terreurleger van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi. Sterker nog, de christenslachters van Boko Haram hebben vorig jaar al trouw gezworen aan de kalief. De terroristen van Boko Haram proberen al heel lang een eigen islamitisch kalifaat op te richten in het noordoosten van Nigeria, onder andere door zelfmoordaanslagen te plegen.

Het is zoals de SGP zei: de strijd tegen ISIS kan niet los worden gezien van de strijd tegen Boko Haram. Als we het één bestrijden, maar het ander niet, dan bereiken we niks. Hoe knap ik de recente successen van het Nigeriaanse leger ook vind, de club van Abubakar Shekau kan pas echt in de pan worden gehakt als er wereldwijd aandacht komt voor hun walgelijke praktijken én als de internationale gemeenschap Nigeria te hulp schiet.

Het is wrang om te moeten constateren dat we ons allemaal zulke grote zorgen maken om ISIS, maar intussen Boko Haram eigenlijk gewoon met rust laten. Dat kan niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Gielah

  Heel goed.
  Maar we zijn er nog lang niet.
  Er moet nog een heleboel ongedierte terug naar hun holen….. of…. nog beter… die holen nimmer meer bereiken.

  1. Jacobus

   Gielah heeft nog wel een leuk genocide-plan voor al die vieze mensen, eh, dieren.

   1. Jasterke

    proef ik hier nu een haast onbedwingbare behoefte “zwakken” te verdedigen @Jacobus ?

   2. Ronald Zomer

    Jacobus is een verdediger van de mannen die al maanden 300 jonge vrouwen gevangen houden. Jacobus is een trol en misselijk makende landverrader. kale kop, en pek erop! NSB is nog onder ons, Jacobus is er een van.

 2. Antidotum

  Wij, als westerse seculiere samenleving, moeten alle islamitische oorlogsmachines uitschakelen.
  Dat is onze plicht om ondragelijk leed te bestrijden en om de mondiale vrede te bewaren.

  Daarom lijkt het mij zinvoller om de verplichte jaarlijkse contributie aan zelfbedacht Brussel te spenderen aan goede wapens en ander geavanceerd oorlogsmateriaal, ter beveiliging van onze samenlevingen.

  You go crusaders! 🙂

  1. Ronald Zomer

   Klopt!

   We moeten opkomen voor ons Nederland. Ik doe al mee en ben al aan het sparen voor goede bewapening. Als de elite regering het niet doet, rest ons niets anders.

 3. toetssteen

  Hebben de bombardementen van het Egyptische leger de weg vrij gemaakt voor dit tegenoffensief van het Nigeriaanse leger.
  Nu alleen hopen dat er niet een paar boten koers zetten richting Italië. (met zogenaamde vluchtelingen)

 4. Gielah

  Zou Gróenland nog ruimte hebben voor die ´vluchtelingen´?
  De échte vluchtelingen zullen dankbaar zijn daar te mogen wonen… om waar dan óók te wonen….en de nepvluchtelingen blijven dan waarschijnlijk gewoon in der Heimat om dáár rotzooi te trappen en echte of vermeende tegenstanders het leven te benemen.

  1. toetssteen

   @Gielah

   Echte vluchtelingen vluchten met gezin, ouders, enzovoort. Ik heb het niet zo op boten vol jongemannen. Veelal kunnen ze ook nog een fiks bedrag neertellen voor een plaats op zo’n boot…….. Waar halen ze dat geld vandaan?
   Echte vluchtelingen zijn berooid en ja die gun ik alle hulp.

   1. Antidotum

    @toetssten

    En de meeste jongemannen hebben een mobiele telefoon bij zich en hun paspoort weggeflikkerd.
    Rara!
    Wie zijn er nu gek?

    1. toetssteen

     @Antidotum

     Degenen die hen geloven. Zij in elk geval niet.

 5. Dennis_WSPK

  Op zich goed dat er 300 zijn gedood, maar het helpt niets. Er moeten er tienduizenden worden gedood voordat deze gruwelclub is uitgeroeid. Dat gaat nog heel wat moeite kosten, als het al lukt.

  Boko Haram is een wrede, super fanatieke duivelsclub die niet te stoppen is, zonder tegenstander die bereid is net zo wreed en meedogenloos te zijn. En daar wringt de schoen. De meeste moderne legers zijn zo soft gemaakt en doordrongen van zieligheid van bepaalde groepen dat ze niet meer weten wat een échte oorlog inhoudt. Zolang dat niet veranderd zal de opmars van de duivelse islam in Afrika niet te stoppen zijn.

  En natuurlijk neemt Jacobus alias Graatsma het op voor deze rotzakken. Dat doet hij al járen op vele fora en ook hier weer. Trollgedrag pur sang.

 6. Stevie

  Dat er nog steeds antwoord wordt gegeven aan dat soort (menig) site verziekende NSBers … pislambuigers en trollende fascisten …..

 7. Pjotter

  Ik reageer helemaal niet op een volslagen idioot, overigens Boko Haram bestaat helemaal niet volgens islamitische bron, het zijn de Mossad en de C.I.A.

  1. Dennis_WSPK

   Ja dat is een fraaie islamitische truc : alles wat slecht is aan de islam wordt op het bordje van de Mossad en de C.I.A. geschoven. Daar zijn moslims altijd goed in : anderen de schuld geven van wat ze zelf doen. Dat zie je ook met moslimjongeren in Nederland. Eerst ontkennen ze schaapachtig, dan gaan ze luid roepen dat een anders het gedaan heeft en tot slot gaan ze keihard “RASIESME” roepen…..
   Rare tactiek die het helaas bij veel mensen (waaronder rechters) ook nog eens goed doet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.