Onze worsteling met de islam

Het is moeilijk er deze dagen aan te ontkomen. De dreiging die uitgaat van het jihadisme wordt met de dag voelbaarder in Nederland. Je hoopt het niet, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat Nederland weer hard geraakt wordt, na de brute moord op Theo van Gogh in 2004.

Dat er een stevige aanpak nodig is van het jihadisme lijkt mij vanzelfsprekend, maar zodra je het over concrete maatregelen hebt doemt de verdeeldheid in de politieke arena weer op. Het leger inzetten op straat zou maar agressie oproepen volgens policor politici; de vrijheid van meningsuiting moet beschermd worden, dus moeten radicale moslims zich óók kunnen uiten. Zo keuvelen onze theedrinkende politici verder, totdat het een keer te laat is.

Het vreemde is dat weinig mensen de vergelijking trekken met het nazisme. Onze vrijheid van meningsuiting is immers helemaal niet zo absoluut als wel eens wordt geroepen. Het nazisme werd in 1945 militair verslagen door het Westen in nauwe samenwerking met de toenmalige Sovjet-Unie. Daarna werd de nazi-ideologie simpelweg verboden en dat is tot de dag van vandaag het geval. Zo is Hitlers boek Mein Kampf nog steeds niet vrij verkrijgbaar in de winkel.

Als we nu constateren dat het jihadisme steeds meer overeenkomsten vertoont met het nazisme – Jodenhaat, moordzucht, wrede onderdrukking van minderheden en wat dies meer zij – dan lijkt het mij logisch dat we jihadisme op dezelfde manier moeten benaderen als het nazisme. Dus met alle mogelijke middelen militair verslaan én alle ideologische uitingen ervan gewoon verbieden.

Ingewikkelder is onze houding ten opzichte van de islam zelf als religie. Het verhaal van de politieke en media-elite dat de islam een “godsdienst van vrede” is, die he-le-maal niets te maken heeft met jihadisme, wordt zo langzamerhand onhoudbaar. Ik geef toe dat ik er weinig van afweet, maar begrippen als sharia, jihad of taqqiyya vliegen je tegenwoordig dagelijks om de oren. Van de week las ik een longread van Graeme Wood: What ISIS really wants. Het is geen vrolijke lectuur. Als je je er doorheen hebt geworsteld, blijft het huiveringwekkende beeld over dat ISIS zich wel degelijk baseert op een letterlijke interpretatie van de koran, waarbij het kalifaat een centrale rol lijkt te vervullen.

Net als de meeste Nederlanders neem ik dit soort zaken met frisse tegenzin tot me. Op Facebook en Twitter vliegen de afgehakte hoofden je ongevraagd tegemoet. De volgende dag, als je je kinderen naar school brengt, kom je brave moslim vaders of moeders tegen en heb je weer het idee dat het misschien wel meevalt. Zo worden we heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Hoe moeten we het nu zien: is de islam een gewelddadige ideologie met een religieus tintje, zoals Wilders stelt, of is het een eerbare religie met een gewelddadige kern, waarvan het al of niet toepassen van geweld afhankelijk is van de interpretatie van de beoefenaren van deze godsdienst? Lees verder op pagina twee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

59 reacties

 1. Zander

  De Islam, zoals de gemiddelde Nederlander die kent, is het resultaat van hen die de Islam aanhangen en deze op hun geheel eigen wijze in de publiciteit brengen.

  Als moslims vinden dat zij niet bij Jihadistische of de extremistische Islam horen. Moeten ze dat op grote schaal uitdragen.
  De enige invloedrijke moslim die zich hiermee bezig houd is Ahmed Aboutaleb.

  Als alle moslims die zich niet identificeren met het Jihadisme nou eens iets van zich laten horen………
  Maar nee, het blijft angstig stil aan de Islam zijde. Laten we dus niet te naïef blijven doen!

  De gemiddelde moslim keurt Jihadisme en terrorisme kennelijk goed!!
  De enkele moslim die zich gedraagt en jihadisme wel afkeurd is van harte welkom om aan de sameleving deel te nemen. Zo niet, ROT DAN OP!!
  Voel je vooral vrij om terug te gaan naar je roots en kom niet weer terug!

  1. Jacobus

   Dit is gewoon onzin: alle islamitische organisaties hebben zich de afgelopen tijd luid en duidelijk uitgesproken tegen islamisme en en terrorisme. Meer is in redelijkheid van hen niet te verwachten.

   1. aquarius

    jij hebt zeker stemmen in je hoofd gehoord ?

    1. Gielah

     Niet onwaarschijnlijk in dit geval… waar meer dan één blijk van beïnvloeding ván ….tot zelfs wellicht bezetenheid dóór…. héle onfrisse entiteiten dagelijks duidelijker wordt.
     Speelbal ván.

     Daar richt zelfs een psychiater weinig meer uit…. en is macht van een hele andere Orde noodzakelijk.

    2. Willz

     Ach, jabob (betekenis van de naam o.a. leugenaar) is een voortijdige schoolverlater, die net doet of hij lezen en denken kan.
     mvg

    1. Jacobus

     Deze bron oogt zo onbetrouwbaar dat ik niet de moeite heb genomen hem te openen.

     1. hans-e-pans

      Kop in het zand dus, alleen de logica van Jacobus is de enige.

     2. -Harry

      Ja , Jacobus , hier blijkt maar weer eens glashelder dat je een scherm voor je hoofd hebt .
      Oftewel een bord voor je kop !
      Om niet te zeggen een sluisdeur voor je harses !

      Je vraagt ons soms om aan te tonen dat je de islam zou steunen , maar als je dan bij iedere gelegenheid vergelijkingen gaat trekken tussen de islam en andere religies , meestal totaal ten onrechte , dan moet je wel heel onnozel zijn om niet te doorzien hoe jij je plannetjes uitvoert . Laf !

      Hoewel ik niet kan begrijpen waarom jij dit regeringsbeleid uitdraagt als zijnde jouw eigen visie , kan dat alleen maar verklaard worden uit de vergoeding die je er voor ontvangt .
      Niemand is zo achterlijk dat ie ál die linkse islamofiele ideeën van de regering omarmt .

      Persoonlijk zou ik me nooit verlagen tot een dergelijke laffe levenswijze .Voor geen tienduizend euro per maand !
      En jij ? E 2500 , – ?
      Bruto ?

      Jodocus , de oil for people lobbyist !

   2. zomaar

    Jacobus , ik ben je geleuter over moslimorganisaties een beetje beu te raken !!!.

    leg ons nu eens uit , waarom juist die moslimorganisaties ,op 8 maart die haatpredikers uitgenodigd hebben .

    voor het oog (, de te ontvangen subsidies ), zeggen zij al het geweld af te keuren , en onderling (achterbaks), nodigen zij haatpredikers uit , om de boel hier op te komen jutten .

    ik vertrouw jou woorden niet , en zeker die van elke moslim, beide blijken een dubbele agenda op na te leven ,

   3. HenkieAltea

    @ Jacobus,

    Er is nog geen islamitische organisatie,die de helft van het geluid maakt van Aboutaleb .

   4. Uwe Hayek

    Juist, Jacobus.

    Zij maken geen onderscheid tussen islamisme islamitisch terrorisme en islam.

    Er is slechts 1 Islam. Erdogan is zelfs verontwaardig als Westerlingen zoals jij dat onderscheid maken.

    De islam moet iedereen zoveel mogelijk angst inboezemen, om gerespecteerd te worden.

    “Fear will keep them in Check” – Darth Vader.

    UIT:
    http://www.politicalislam.com/islams-non-compete-clause/

    QUOTE-Vertaald met /help?/ van Google Translate (help!).

    Het hoogste gezag van de islam op de sharia, de fatwa-afdeling van Al Azhar Universiteit in Caïro heeft het islamitische moord-mandaat gelegitimeerd. In theorie dient het doodvonnis voor godslastering te worden opgelegd
    door de islamitische staat, maar als de staat niet in staat is om op te treden, krijgt iedere moslim de vrijgeleide om uit eigen beweging het doodvonnis uit te voeren op een godslasteraar.
    Dit is waar de islamitische wet interessant wordt. Iedere moslim kan een fatwa uitvoeren die uitgevaardigd werd door een imam, maar zelfs een fatwa is niet noodzakelijk.
    Wanneer een Kafir (=niet islamiet) concurreert met de islam of zijn profeet, is het iedere moslim toegestaan de godslasteraar te vermoorden, zelfs zonder dat er een fatwa uitgesproken is.
    We kunnen het ons niet voorstellen dat een christelijke priester een doodvonnis zou uitspreken, maar niet minder dan twee honderdduizend imams zijn gemachtigd om dit juist wél te doen en meer dan een miljard Moslims kunnen door dezen het mandaat krijgen van te doden.
    Veel schrijvers en cartoonisten van heel de wereld (zoals Salman Rushdie, Robert Redecker, Ayaan Hirsi Ali, Kurt Westergaard, Lars Vilks, Molly Norris, Trey Parker en Matt Stone) hebben de gevolgen van dit islamitische moord-mandaat aan de lijve ondervonden, omdat ze nu moeten leven met full-time bewakers. Bijna iedereen die schreef over de islam, ontving anonieme doodsbedreigingen. Schrijven over de islam is in strijd met het islamitisch niet-
    concurrentiebeding.
    UNQUOTE – vertaald
    http://www.politicalislam.com/islams-non-compete-clause/

    Uwe Hayek

   5. Ali Baba

    Jacobus jacobus wat zit je weer te wens-toeteren. ALLE islamitische organisaties? Wat een onzin. Een aantal is niet alle.

    Vele moslims schijnen nogal moeite te hebben met het verzoek om zich tegen extremisten uit te spreken. Dát is ook meerdere malen uit de moslimhoeken gekomen. Wij willen gern verantwoording hoeven afleggen. Waarom niet?

    Is het algemeen belang niet belangrijker dan geen veranywoording af te leggen? Als je daarmee de meerderheid van NL gerust zou kunnen stellen????

    Ok, ze kunnen er niet toe verplicht worden, maar dan moeten ze niet verontwaardigd zijn als wij dan niet weten hoeveel moslims sympathiseren met moslimgeweld.

    Silence lijkt in ditvgeval consent.

 2. JOzephius

  Ook deze schrijver vergeet een zeer belangrijk punt. Scholing prima maar dan moet je iemand wel kùnnen scholen. Gezien de uitgebreide inteelt in de Arabische wereld (link deed het net even niet) – http://www.bmj.com/content/333/7573/831 zie ook http://tinyurl.com/n9nhqkw – is dat ronduit lastig. Het IQ van kinderen die uit inteelthuwelijken voortkomen zal na een lange periode van inteelt (en die is al vele eeuwen gaande in de Arabische wereld zie de vele wetenschappelijke artikelen daarover) alleen maar blijven afnemen. Het feit dat veel jongeren radicaliseren ligt dan ook mede hieraan, iemand met een laag IQ is veel makkelijker te beïnvloeden dan iemand met een hoog IQ. Zoals ik het zie is het een totaal hopeloze kwestie die alleen maar versterkt wordt door het pure vergif dat islam heet.

 3. AdriePVV

  Helaas zijn ook gewone vriendelijke moslims bereid om geweld te gebruiken als je iets onwelgevalligs zegt over de islam.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/jihad-in-holland/

  1. Antidotum

   @AdriePVV

   Moslims in het westen bezitten dan ook een Januskop.
   Een voor de buitenwereld en een voor de ware intenties.

   Veel onnozele burgers hebben dat nog steeds niet door.

 4. Jacobus

  We worstelen niet met de islam maar met de politieke gevolgen van de bende die we van het Midden Oosten hebben gemaakt.

  Met de islam heeft dat weinig te maken: we hadden dezelfde problemen gehad als daar christenen of sjamanen hadden gewoond.

  1. JOzephius

   Christenen en sjamanen kennen geen jihad of sharia duh….

   1. Jacobus

    De aanhangers van de Ku Klux Klan, Het leger van de Heer en de nazi’s ook niet.

    Duh.

    1. JOzephius

     Dat zijn er zo weinig dat ze het noemen niet eens waard zijn ten opzichte van al die 100-en miljoenen moslims.

  2. zomaar

   de partijen , die jij aanhangt , hebben de islam geïmporteerd vrind .

   die bende in het Midden-Oosten is er al ruim 1500 jaar , vanaf het ontstaan en overheersing van de islam .

   nogmaals hang je deze ideologie aan , dan ben je nog niet zeker of je kop op je romp blijft staan , elke tak binnen de islam leeft en draait om het geweld wat in de koran geschreven staat .

  3. -Harry

   Jacobus , sodemieter nou toch eens op met je onzin , man !
   Die idioten zijn al 1400 jaar aan het moorden en uitroeien .
   Allang voordat die stomme Amerikanen zijn begonnen om de boel om te ploegen .
   130 gewapende conflicten ter wereld MET MOSLIMS en ALLEMAAL de schuld van het westen ????
   Doe je ogen nou toch eens open , dombo !
   De islam is een moordzuchtige ideologie die door een zwerm inteelt imbecielen geïmplementeerd wordt .

   En jij dat maar verdedigen ?
   Met A-J ?
   En Beukman ?
   En Maaike ?
   En Nico ?

   Ook allemaal op de loonlijst ?
   Of gewoon supporters van de idiotie ?

   1. Gielah

    Ze wachten tot ze door de baas teruggeroepen worden.
    Het vervelende is alleen, dat die zijn centen nu kwijt is en dat DDS nog steeds springlevend is.
    Da´s wat pijnlijk!

  4. Willz

   ‘k Worstel helemaal niet met de islam, ‘k Heb er gewoon de pest aan. En voor alle duidelijkheid: niet persé een hekel aan muzelmannen. Punt!

 5. JOzephius

  Ik ben al ruim 30 jaar werkzaam in de genetica dus ik weet waar ik over praat. Ruim 30 jaar geleden al zag ik bij DNA-familieonderzoeken van Arabische families geen stambomen maar struiken.

 6. Limburgse Kuifje

  5 Reacties op dit moment en 2 ervan zijn van de beroepsleugenaar Jacobus. Op soortgelijke wijze domineren veelal moslims ook het debat. Ze komen massaal naar voren en roepen in koor dat islam is vrede en dat de Christenen dit ook 1000 jaar geleden deden etc.

  Ik ben het met Bart en Joshua eens dat je inderdaad eerst eens moet beginnen met het probleem te erkennen en dus te benoemen. Maar dit durven de politici niet eens. Ze kijken allemaal de andere kant op en hebben niks gezien op eentje na dan!

 7. Limburgse Kuifje

  Op dit moment 9 reacties inclusief die van mij en ja hoor 3 x Jacobus ! Man ga toch eens werk zoeken !

  1. -Harry

   Kuifje ,

   Iemand die hem kennelijk beter kende , noemde hem onlangs “opa” , misschien is ie allang uitgewerkt .

   Helaas wil die niet onthullen wie ie in werkelijkheid is .
   Aan zijn taalgebruik en reageertrant te zien lijkt het wel een voormalig ambtenaar .
   Dus “uitgewerkt” is ook nogal overdreven ben ik bang .

   Zelf zal ie wel vinden dat ie een meer dan fulltime baan heeft , zeven dagen per week , van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat .

   Misschien is ie al overwerkt , aan de hoeveelheid uitgebraakte onzin , zou je het wel zeggen .

 8. Antivenin

  Die brave moslims die je elke dag hun kinderen naar school ziet brengen, zullen zich straks ook onder de Allahu Ahkbar- schreeuwende meutes bevinden die in onze steden gaan huishouden onder de ongelovigen. Vraag maar aan de Yazidi’s, vraag maar aan de niet-moslims uit de Balkan, vraag het maar aan de trieste restanten van al die volkeren die moslims op hun grondgebied hebben toegelaten om dat grondgebiedt vervolgens aan diezelfde moslims kwijt te raken Die haat tegen de niet-moslims en de oproep om ze met geweld te vernietigen zit in de islam ingebakken, in de koran staan al meer dan 200 soera’s met die strekking.

  Als onze voorouders Napoleon hadden bestreden met een vijf-punten-plan, dan spraken we hier nu Frans. Idem ditto voor het nazisme.

  De enige manier om onze cultuur, ons land, onze vrijheid en ja, waarschijnlijk ook ons leven veilig te stellen is de totale vernietiging van de islam in ons land, in het Westen, en eerlijk gezegd wereldwijd. Dit geweld, gelieg en gedreig blijft doorgaan tot er geen moslim meer over is, want opdracht van Allah.

  En hou maar op over Aboutaleb. Hij wil niet dat zijn dochter thuiskomt met een niet-moslim. Precies zoals een nazi niet wilde dat zijn dochter thuiskwam met een Jood. Wolf in schaapskleren, net als Marcouch.

  En zoek het woord hijra eens op, heel verhelderend…

 9. hendrikush

  Maar Jan toch; dat kan toch allemaal niet.
  Zo geef je Wilders gelijk en zet je het hele kabinet en haar partijaanhang in de beklaagden bank.
  Dan maar liever gedogen inplaats van handhaven.

 10. NemTudom

  Jacobus #

  U blijft goed praten, wat inwendig ligt te sluimeren. De agressiviteit die wordt getoond probeer u met de toon der liefde te vergoelijken. U laat merken dat u de moslim wel aardig vind, maar niet overeen komt (bent) met de inhoud van de waarheid. Die zij in het geen wat zij geloven en uitvoeren. Met andere woorden u zou best moslim willen zijn als de ruwe kant er af was. Maar dan was het geen islam meer. Wat drijft het dan om telkens de moslim te beschermen ? En als het schrijven taal kundig niet klopt, dan zet het in uw gedachten zo dat het wel klopt.

 11. Wilhelmson

  Best jan gajentaan. Net zoals binnen onze politieke elite gaat men de essentie van het probleem uit de weg door ons valse vragen te stellen .
  De europese samenleving is gegrondvest op de institutionalisering van een aantal concrete vrijheden, ruim afgebakend door middel van rechtsregels waarbinnen burgers samen met anderen aan zingeving, zorg , identiteit en waardebeleving doen.
  Die vrijheden zijn geïnstitutionaliseerd , niet om die te relativeren of te verbannen ( zoals wij nu doen) , maar net om ze tot hun recht te laten komen en te vrijwaren van bestuurlijke verstikking.
  Dit concept komt vandaag sterk in botsing met diegenen wier loyauliteit niet meer hier , maar ergens anders ligt, bij de bestuurlijke klassen op een hoger dan landelijk niveau weg van de burger , bij de islamitische burgers bij een andere dan onze samenleving , een door een God gedicteerde wetboek als alternatief tot onze ‘ law of the land’ waarvan zij de legitimiteit niet erkennen.
  De vraag is wel degelijk wat de ‘ law of the land ‘ is en wat ze nog aan waarde heeft, als een grote nieuwe bevolkingsgroep samen met onze eigen bestuurlijke elite ze niet hoog wil houden.

 12. nick

  In tijden dat de Islam zich niet met veroveringen bezig houd sluimerd zij, wachtend op de tijd om wederom toe te slaan. Zo is het altijd door de eeuwen al geweest. Ze heeft zichzelf nooit geëvolueerd en aangepast zoals het Christendom.
  Het blijft en zal altijd de primitieve geweldadige ideologie, want dat is het van af het begin, blijven.
  Het godsdienstige sausje gebruikt de islam om de volkeren te onderdrukken maar het is een overheersers ideologie.
  Zo heeft hun Mohammed het bedoeld en zo droeg hij het ook uit. Moordend en rovend veroverde hij landen en volken. Dat is nog steeds hun doel, wereld overheersing en geweldadige onderdrukking, niets anders en als je dat niet geloofd heb je de Islam niet begrepen.

  In Indonesie, mijn moeder is daar geboren en opgegroeid, hadden ze totaal geen last of erg in de islam, men leefde daar normaal met elkaar ( alle geloven) samen.
  Maar de islam in Indonesie in die tijd was niet de Islam zoals ze zich nu presenteert. Moslims waren toen een mening van Islam, Hindoe, mystiek, en vooral plaatselijk geloof. Men droeg er geen hoofdoek en eerde ook het geloof van voorvaderen en oude cultuur en tradities.
  De huidige heersende islam in Indonesie is een totaal andere dan mijn moeder heeft meegemaakt en ze is dagelijks nog verbijsterd over de gruwelijke geweldadigheid en onderdrukking van de vriendelijke mensen die een door haar ooit gerespecteerd geloof aanhangen.

  De wereld moet wakker worden en zich niet blijven vergissen in de ware doelstellingen en aard van de Islam. Zolang men blijft denken dat er enige rede te verwachten is van deze hatende en gehersenspoelde leiders van dit vreselijke, allesvernietigende ‘geloof’ zal men misleid blijven en zichzelf blootstellen aan een groot gevaar voor onze vrijheid.
  De Islam kent geen tolerantie nog democratie. Zij is de uiting van wat het Christendom ‘de duivel’ noemt. Het kwaad in zijn zichtbare vorm.
  Zolang wij dat niet duidelijk en helder bestrijden en de shaira in onze westerse beschaving verbieden zullen wij en alle niet moslim landen en volken gevaar lopen en bedreigd blijven.
  Daarnaast zullen we moeten inzien en accepteren dat moslim landen altijd een onderdrukkende dictatuur zullen zijn totdat hun volk zelf de islam gaat afzweren en zichzelf bevrijd van dit afschuwelijke juk. Wij moeten ons daar nooit mee bemoeien tenzij onze eigen vrijheid en leef wereld op het spel staan.

  Dat is de waarheid en er is daarin geen nuance.

  1. toetssteen

   @Nick

   Ik verwonder me er met grote regelmaat over. Islam in Indonesië was een soort vrijheid blijheid. Als dit breder zou zijn uitgewassen, had de islamitische wereld er volkomen anders uitgezien.
   Helaas ook daar kregen salafisten voet aan wal (vrij letterlijk). De ellende vreet zich als een zweer door de weefsels en ik vrees dat het nooit meer te stoppen is.
   Het gaat naar mijn idee ook niet eens zozeer om religie, maar om macht. De macht over de massa. Iets dat ze gemeen hebben met bijvoorbeeld het stalinisme.

   Hoe dan ook, ik denk niet dat er verbetering zal komen. De honger naar macht zal verder toenemen.

  2. Taljaard

   @nick
   Saya tahu apa yang anda katakan.
   Oftewel; Ik weet waar je het over hebt.

 13. toetssteen

  Even een uitstapje ondernomen naar marokko.nl:

  http://nieuws.marokko.nl/35907/moslims-en-joden-lopen-van-moskee-naar-synagoge-tegen-haat/

  Het artikel is niets op aan te merken, maar de commentaren….. Die geven een heel mooi inkijkje in de denkwijze van veel moslims.

  1. arie_jansz

   die verschilt weinig van de onverzoenlijkheid die ik op deze site aantref, alleen een factor 100 in aantallen mensen minder.

   Hoe noemen ze dat Toets…”cherrypicking”?

 14. W.H.J. Reiss

  Ik zou nog een 7e en 8e en 9e voorstel willen toevoegen:
  7. Deportatie volgens Noors systeem.
  8. Uit functie zetten van verantwoordelijken en tevens voor het Gerecht slepen.
  9. Nederlandse Cultuur moet prevaleren boven MultiCulti. Voor MultiCulti moet je op vakantie gaan (dus de islam moet verdwijnen).

  1. Wilhelmson

   Multiculturele samenleving bestaat gewoon weg niet. Het is een contradictio in terminis, een woordelijke tegenstelling.
   Bijgevolg zijn 1 van de of beide premissen Multicultureel en/of ‘samen’leving fout !

  2. V.K.

   10- het ritueel ruimen van graven ben je vergeten Reiss

 15. V.K.

  -Het mooie van NL is dat je het zelf in de hand hebt wat met wat voor soort ouders je bij het schoolhek op je kinderen staat te wachten. dit geldt natuurlijk ook voor die aardige islamitische vaders welke wel wat beters te doen hebben dan de hele dag te bidden en Europa te veroveren.
  -Halsema heeft halverwege haar kroost van school gehaald, natuurlijk niet omdat de school niet aansloot bij haar belevingswereld,(maar ja je moet iets de schuld geven), maar gewoon vanwege de ouders welke ze bij het schoolhek ontmoette.
  Maar ja, daarmee heb je het probleem van grote groepen geradicaliseerde moslims in NL niet weggehaald.

 16. zomaar

  de maakbare multiculturele samenleving , door de IS , (Internationale Socialist) , is niet meer uit te bannen binnen onze samenleving.

  de jeugd is er al mee vergiftigt , jammer genoeg .

  1. Wachteres

   Eerlijkheidshalve: komt van The Post. Zal willempie ook wel niet goed vinden.

   Helaas van Joop valt niet zoveel zinnigs te halen.

 17. GJVANDERVEEN

  Wij voeren geen oorlog tegen de Islam zegt Obama, de onnozelaar. De islam voert echter wel oorlog tegen het Westen. De linkse luchtfietsers beweren, dat de Islam vredelievend is en dat het merendeel van de Moslims in Nederland het niet eens met het islamitische terrorisme.

  Het aantal Mohammedanen in Nederland schijnt naar het miljoen te lopen. Vanuit deze zeer grote groep komt nauwelijks een signaal van verzet tegen hun terroristische geloofsgenoten. Wanneer de mohammedanen in grote getale zouden protesteren zouden wij weten, dat ze geassimileerd zijn en onze samenleving waarderen en respecteren .

  Niets van dat alles. Het overgrote deel is het er stiekem mee eens en wacht misschien wel met smart op invoering van de sharia en vervolging van Joden en Christenhonden. Wij hebben een grote vijfde colonne binnen onze grenzen.

  1. Jantje

   Obama is echt niet zo onnozel als hij zich voordoet. Hij is een moslim, geallieerd aan de muslim brotherhood. Hij buigt voor de koning van Saoudi-Arabië. Die vent is heel fout.

  2. Willz

   Husein Obama weet exact wat hij doet. Chaos scheppen c.q. ‘verdeel en heers’.
   Op naar de NWO.
   mvg

 18. Trudy

  Nu de IS Turkije zijn binnengevallen en vanuit Libië Rome kunnen bereiken lijkt het mij niet meer dan raadzaam om die vermomde vluchtelingen toe te laten….Ik zou zeggen..drijf al die vluchtelingen terug de zee in…zie het als de IS-vijand…in oorlogstijd dood je ook de vijanden…en de IS heeft ons de oorlog verklaard……..Beter dat er dan maar wat goeden sneuvelen dan dat wij allemaal in handen van de IS vallen….

 19. jack

  Voor een ieder die meer wil weten over de ISLAM en andere nu belangrijke zaken raad ik sterk aan het boek te lezen van de grote staatsman Henry kissinger, dat net uit is. Het heet WORLD ORDER. Buiten het feit dat het heel verhelderend is om van een afstand en uit geschiedenisoogpunt alles te lezen, leert het ook dat de ISLAM dreiging veel en veel groter is dan de simpele zielen die het bestuur van westerse landen vormen ook maar denken.Dit boek is een absolute aanrader. Komt te zijner tijd ook wel in Nederlands uit natuurlijk.

  1. anna67

   Bedankt voor de tip.

   Is er al.

   http://www.unieboekspectrum.nl/boek/9789000341399/Wereldorde/

   Of bedoel je deze niet?

 20. van Urk

  Lees: http://www.Franklin ter horst.nl ; De opmars van Satans demonen 17 feb.2015! staat genoeg info in over het ontstaan van IS en hun beweegredenen!

 21. racha

  Ik ben 25 jaar bezig geweest met het bestuderen van de koran en de overleveringen van de profeet.

  Wat IS nu doet is gewoon uitvoeren wat er in de koran en de overleveringen staat.

  Het verbranden van mensen is een punt waar de Islamitische geleerden het niet over eens zijn maar in de geschiedenis van de Islam vaker voorgekomen.

  De Islam is wat mij betreft vergelijkbaar met een slapend virus. Alle moslims hebben het in zich en het ontwaakt als ze de Islam gaan praktiseren en bestuderen.

  De vredelievende moslims zijn dit omdat ze hun boeken niet goed lezen. Daarom zie je dat mensen zodra ze zich in de materie gaan verdiepen ze transformeren tot haatdragende personen. Dat is namelijk de opdracht die de islam geeft en de manier om in de hemel te komen.

  Aangezien maar 1/1000 van de mensen volgens de overleveringen naar de hemel kan, gaan mensen extra hun best doen op het uitvoeren van de ‘goddelijke’ bevelen.

  Zeggen dat IS niet de islam praktiseert is gelijk aan afvalligheid en daar staat de doodstraf op.

  Met als gevolg dat moslims nog harder hun best doen IS geweld goed te praten. Zodat ze niet onder ogen hoeven te zien dat dat de echte Islam is.

  In plaats van te spreken over oorlogen met genadeloze moordacties en ontvoeringen gaat het dan over een keer dat de profeet bij een Joodse buurman langsging om te vragen of hij ziek was…….

 22. Rapunzel

  Toen ik, met frisse tegenzin, ben gaan uitzoeken wat het nu precies inhoudt, de islam, kwam ik erachter dat het altijd nóg rotter in elkaar steekt dan je voor mogelijk hield.

  En geloof maar dat ik gezocht heb naar hoopgevende onderdelen van de islam, normale mensen willen immers niet dat hun land overlopen wordt door een horde zwakzinnige godsdienstwaanzinnigen.

  Helaas geen flintertje hoop, geen greintje liefde en niks barmhartigs te vinden, de islam is één grote slecht-nieuws show voor iedereen, vrouwen en kinderen voorop. De gelovigen zelf kunnen alleen het paradijs beërven door te sterven in dienst van allah.

  En dan nog alleen als je een man bent want de islamitische hel zit afgeladen met vrouwen als we het moeten geloven.

  Het enige goede nieuws is dat de groeiende groep mensen die de schellen van de ogen zijn gevallen voor wat betreft de religie van de Wrede een hele gezonde afkeer ontwikkelen van deze de dood verheerlijkende griezelsekte.

  What has been seen cannot be unseen zegt Dr. Phil wel eens, en zo is het.

  Ik hoop dat Jan Gajentaan binnenkort ook tot die groeiende groep behoort.

  Je bent van harte welkom Jan, bij de weldenkenden.

 23. leidenhaag

  Ze zijn door inteelt de domste mensen op aarde ( marokkanen) dus bereiken ze gemiddeld minder. Dat zorgt al voor frustratie, islam doet de rest.
  Zelfreflectie bestaat daar schijnbaar niet dus moeten racisme en islamofobie wel de reden zijn dat ze falen. IPV harder werken is er een misdaadcultuur, daarmee blokkeren ze hun toekomst. Geen di=ploma, geen werkervaring en geen VOG ( goed gedrag).
  Ze hebben hier niets te zoeken, willen niet naar de zandhoop van hun 2e paspoort dus proberen ze ons naar hun pijpen te laten dansen zonder zelf moeite te doen. Vooral veel klagen, onze wetten tegen ons gebruiken en op alle terreinen de grenzen opschuiven. Aangezien de EU en alle structuren PVDA achtig zijn buigt men steeds mee. Megamoskeeen, halalvlees, al 15 en nog geen hoofddoekverbod etc etc. We moeten ons laten horen en grenzen stellen, plus opvoedkampen zoals na de 2e wereldoorlog. Toen was de hele wijk Duindorp nog jaren een strafkamp voor NSB-ers. Desnoods tot hun dood, maar aanpassen zullen ze.

 24. Rapunzel

  Off topic//

  Wat ik niet begrijp, op de fantastische site van EJ Bron en overal elders hebben ze een heel logisch systeem qua reaguren, wie het laatst reaguurt staat onderaan. Als je daar om 7 uur ’s avonds reageert komt je reactie niet om één of andere idiote reden tussen die van half drie ’s middags te staan. Kan De Dagelijkse Jacobus daar a.u.b. een voorbeeld aan nemen?

 25. Rapunzel

  “Een aanpak van het jihadisme” door Joshua Livestro en Bart Schut heb ik overigens maar ongelezen gelaten.

  Met die mannen gaan we de oorlog niet winnen. Zoals de jacobii graag zeggen: die bron is zo onbetrouwbaar, dat open ik niet.

  Vergis je niet mensen, de Dagelijkse Jacobus is en blijft een anti-PVV, anti-Wilders site.

  Ik was net zo gelukkig toen Bart Schut met zijn gewauwel achter de betaalmuur van Jalta verdween, hoef ik dat gelieg niet meer te lezen.

 26. anna67

  Pfffffff

  Zo vervelend allemaal.

  Laat jinek, een vandaag en nieuwsuur alsjeblieft zo’n video’tje van die Goudse domme pareltjes zien.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/video-goudse-islamitische-kansenpareltjes-willen-graag-nederlanders-mishandelen/

  Dan is dat weer een druppel op een gloeiende plaat. En dan morgen weer, en weer en weer,eindeloos tot het kwartje valt?

 27. Wachteres

  Het spijt me @anna67 het kwartje zal niet vallen.

  De linksen moesten in eerste instantie de multicul als een verrijking zien.

  En owee als je dat niet zo zag, dan was je een racist en een fascist.

  Daarna waren er slechts een paar probleemgevallen, van die kleine dondersteentjes weet je wel.

  Geef ze maar een clubhuis en het komt in orde.

  Toen moesten ze geloven dat islam vrede is.

  Wie daar anders over dacht, is een islamofoob.

  En nu geloven zij dat de moslims zich en masse verzetten tegen de fundamentalisten, terwijl onderzoeken en de praktijk iets heel anders uitwijzen.

  Heel veel moslims staan achter IS en co.

  Tenslotte zijn zij er ook nog van overtuigd dat ze niet gehersenspoeld zijn, terwijl het voor hen onmogelijk is om de waarheid onder ogen te zien, zelfs als ze dat zouden willen.

  Denk je dat dit ooit nog iets wordt? Helaas ….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.