Mooi: voortaan Pim Fortuyn Prijs op sterfdag Fortuyn

Mooi: voortaan Pim Fortuyn Prijs op sterfdag Fortuyn

De prijs gaat naar de Nederlander die het beste het gedachtegoed van Pim Fortuyn uitdraagt.

Eigenlijk had deze prijs de eerste 6 mei na de moord op Pim Fortuyn al moeten worden uitgedeeld:

Er komt een jaarlijkse Pim Fortuyn Prijs die rond de sterfdag van Pim Fortuyn, 6 mei, wordt uitgereikt. Dat zeggen zijn broer Marten Fortuyn en voormalig LPF-Kamerlid Joost Eerdmans.

Volgens Eerdmans, een van de weinige succesvolle oud-LPF'ers, kan iedereen de prijs uitgereikt krijgen, niet alleen politici. Dus ook opiniemakers en bestuurders. Als de winnaar maar het gedachtegoed van de in 2002 vermoorde Fortuyn uitdraagt in woord en geschrift.

Eerdmans (die nu wethouder is namens Leefbaar Rotterdam) zegt over de prijs: "Een kandidaat moet opvallen door helder taalgebruik. Ook moet diegene komen met verfrissende oplossingen voor vraagstukken en taboes doorbreken. We zoeken nieuwkomers, opkomende talenten."

Ik ben heel benieuwd wie de eerste Nederlander wordt die de Pim Fortuyn Prijs in ontvangst mag nemen. Eerdmans bepaalt samen met Marten Fortuyn, Rita Verdonk en Telegraaf-columnist Rob Hoogland wie de prijs verdient. Hulde voor deze mensen die het gedachtegoed van Fortuyn in ere willen houden.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het fortuynisme staat hieronder een video over de nacht van Fortuyn, de nacht dat Fortuyn als lijsttrekker van Leefbaar Nederland uit de partij werd geknikkerd waarna hij besloot met een eigen lijst mee te doen aan de landelijke verkiezingen. Historische beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=YQMOxMtakgY

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties