PC-politie: College Tour is roomblank mannenprogramma

Zegt de ene linkse blanke journalist tegen de andere linkse blanke journalist: waar zijn de “gekleurde” mensen gebleven?

De linkse obsessie met huidskleur begint ziekelijk te worden. Diversiteit is in de ogen van linkse mensen en linkse media: genoeg mensen met een andere huidskleur in een groep blanken zetten. Een paar dagen geleden klaagden de linkse media dat ze niet genoeg allochtonen in dienst hebben. Er werd met geen woord gerept over échte diversiteit. Ik bedoel maar: waar zijn de rechtse journalisten gebleven? Die vind je niet bij de linkse media. Nee, diversiteit heeft alleen maar met een ander kleurtje te maken.

De Volkskrant klaagde gisteren Twan Huys aan. De krant had minutieus zitten tellen hoeveel van de gasten sinds de start van het NTR-programma College Tour in 2007 blank zijn. Ja, echt, de krant had daar een journalist opgezet. Het hele archief werd doorgespit. Door een blanke journalist natuurlijk. De schokkende cijfers die de linkse krant ontdekte tijdens het uitgebreide onderzoek: 90 procent van de College Tour-gasten is blank.

Wow. Veel witter dan dat wordt het eigenlijk niet. 90 procent. Dat is maar een kleine stap verwijderd van 100 procent. De Klu Klux Klan zou er trots op zijn geweest. Huys werd door de krant geconfronteerd met de cijfers, alsof hij door de PC-politie werd aangehouden en zich ter plekke moest verantwoorden voor zijn misdrijf, en kon maar één antwoord bedenken, en dat was meegaan met de beschuldiging van de krant. Inderdaad, het programma is roomblank en het spijt ons zeer.

Huys, heel politiek-correct en kruiperig: “We doen altijd ons best om een gekleurde, gemêleerde groep gasten te trekken. Dat is nadrukkelijk de ambitie van het programma. Kijk naar Afrojack, Malala Yousafa en balletdanseres Michaela DePrince. We zouden ook graag een Chinese gast ontvangen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.” Je zou maar worden uitgenodigd omdat je een andere huidskleur hebt. Dat is wat Huys namelijk zegt. Wie zijn hier nou de racisten? Het gaat helemaal niet om echte diversiteit.

En toen zei Huys tegen het einde van de verantwoording tegenover de blanke journalist van de krant ook nog iets anders discriminerends, als een soort uitsmijter van het politiek-correcte gedachtegoed: “Mijn droom is een seizoen met alleen maar vrouwelijke gasten.” Ehm, Twan, dat is dus discriminatie van mannen. Alle mannen, dus ook “gekleurde” mannen. Racist!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. lanex

  Twan Huys is zelf een van de vooraanstaande stijf politiek correcte gezichten van de NPO. Hun eeuwige draai naar het linkse dogma irriteert mateloos. Ik kan alleen hopen op ooit een tegenhanger, deze links indoctrinatie van die programma’s is treurig!

 2. Ongemakkelijk

  Het verwijt dat bij linkse media geen diversiteit geldt, in de zin van rechtsere presentatoren, miskent dat een linkse organisatie voor linkse opvattingen staat. Die geeft dus linkse opvattingen, dat moet je hen niet verwijten. De rechtse opvattingen moeten dan geuit worden bij andere omroepen. maar daar is het vreemde dat 40% van de bevolking links is en zeg 40% van de bevolking rechts, de tv bevolkt lijkt te zijn door 70% links. Hoewel we toch behoorlijk wat rechtse omroepen hebben TROS, AVRO, MAX en nog zo wat.
  Laten we het begrip diversiteit maar blijven gebruiken voor bevolkingsgroepen, dat houdt het overzichtelijk.

 3. Beukman

  @ Frank Verhoef
  Haha, je zit er volkomen naast, Frank. Misschien moet je Twan een beetje beter kennen om zijn onderkoelde ironie te waarderen. Want zijn toevoeging over de Chinese gast die ze óók nog steeds niet hebben weten te strikken, zet het voorgaande op losse schroeven:

  “Huys, heel politiek-correct en kruiperig: “We doen altijd ons best om een gekleurde, gemêleerde groep gasten te trekken. Dat is nadrukkelijk de ambitie van het programma. Kijk naar Afrojack, Malala Yousafa en balletdanseres Michaela DePrince. We zouden ook graag een Chinese gast ontvangen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.””

  Niks kruiperig dus. Twan maakt de Volkskrant belachelijk. Wie kan daar nou iets op tegen hebben?

 4. Ni28

  Het programma met John Cleese was best leuk behalve dat ie blank is. En moet de presentator ook niet gekleurd zijn? Het wordt mooi, gasten uitzoeken niet aan de hand van kwaliteit maar kleur. Linkse idioterie!

 5. Mike V.

  Als diversiteit alleen maar kleur inhoudt, krijg je volgens mij een kleurloos programma. Als, of all f4cking people, Twan H. al zo zijjn best heeft gedaan om aan de policorreligie tegemoet te komen, maar het wilde niet lukken, zegt dit misschien ook iets over de relevantie van de “kleurige” mensen. En, hoe erg ben je zelf als het enige criterium pigment betreft. Bah. het gaat niet om kleur, maar om mentaliteit. Assh0les zijn overal in elke lengte, dikte en geur verkrijgbaar.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.