Polderjihadi gaf paspoort aan dode ISIS-jihadi België

Er wordt meer en meer duidelijk over de Utrechtse moslimterrorist Zaïd K.

Was een van de doodgeschoten jihadi’s in het Belgische Verviers nou een Nederlander of niet? Nee. Maar de Utrechtse 18-jarige polderjihadi Zaïd K. (links op de foto) zat wél in hetzelfde terreurnetwerk van Syrië-gangers.

Het huis van zijn ouders werd vorige maand doorzocht. Computers en telefoons werden in beslag genomen. Eindelijk is duidelijk op welke manier precies Zaïd K. betrokken is bij het tereurnetwerk. NRC meldt:

Een Belgische jihadist die vorige maand om het leven kwam bij een antiterreuractie in Verviers, is met het paspoort van een Nederlander Europa binnengekomen. Het paspoort was van de 18-jarige Syriëganger Zaid K. uit Utrecht. De Belgische jihadist zou een ‘lookalike’ zijn van Zaid, hierdoor kon hij onopgemerkt met het valse paspoort de grens passeren.

Volgens de krant gaan inlichtingendiensten er inmiddels niet meer vanuit dat Zaïd K. in België was op dat moment, maar ‘gewoon’ in Syrië. Daar zit hij al maandenlang omdat hij sinds september als vermist is opgegeven door zijn ouders.

In Syrië heeft hij dus zijn paspoort meegegeven aan een van de dode Belgische jihadi’s zodat hij makkelijker kon afreizen om een aanslag te plegen (door een prominente Belg te ontvoeren en te onthoofden).

Als Zaïd K. ooit nog terugkomt naar Nederland kan hij worden vervolgd omdat hij een terreuraanslag heeft helpen voorbereiden. Het enige probleem is dat dan moet worden bewezen dat hij bewust zijn paspoort heeft afgegeven aan de dode jihadi.

Dat is natuurlijk (bijna) niet te bewijzen vanuit Nederland, tenzij onze geheime diensten een enorm goede informatiepositie hebben, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet. Het beste wat ons kan overkomen is dat Zaïd K. een bom van Amerika op zijn hoofd krijgt in Syrië. Zijn we mooi van dat probleem af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Antidotum

  Bij elke moslim die verdacht wordt, voordat ze mogelijk afreizen naar het kalifaat, onderhuids een chipnummer aanbrengen, op een moeilijk verwijderbare plek, desnoods onder dwang, deze chip is niet groter dan een gerstekorrel.

  Dan zijn ze makkelijker te checken op vliegvelden door de douane, of door de politie, mochten ze met de auto terugkeren.

  Doen ze ook bij honden en katten.

  Je moet toch wat, om Europa te beschermen tegen volslagen idioten.

  1. loritta

   Dat is een goed plan, maar het zal door Links Nederland en Eurofiel D66 NOOIT kunnen worden ingevoerd!

 2. jonathan

  Inderdaad. Wat je als laatste zei. Dat die islamterroristen een bom op hun hoofd krijgen. Dan zijn we er vanaf. Hoe rot dat ook klinkt. Het is het beste. Mensen met haat en geweld jegens de ander zijn een grote bedreiging voor de wereld. De mensheid dus.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.