Rutte wil geen extra geld stoppen in strijd tegen radicale islam

De geheime diensten hebben heus wel genoeg capaciteit, zegt de premier.

Het aantal Nederlandse moslims dat wil afreizen naar Syrië om te gaan wonen in het islamitische kalifaat en om als martelaar te worden opgenomen door hun god groeit met de dag. De ene na de andere radicale moslim weet uit de vingers te glippen van de AIVD. De geheime dienst verliest het zicht op de eindeloze stroom polderjihadi’s. Logisch, want er zijn veel mensen nodig om één (potentiële) terrorist 24 uur per dag in de gaten te kunnen houden.

Premier Rutte moet er niet aan denken dat het budget van de geheime diensten wordt verhoogd. En dat terwijl de islamitische dreiging groter is dan ooit. Niet voor niets staan er nu marechaussees voor de deur bij de Tweede Kamer. Gisteren zei Rutte tijdens een debat over de capaciteit van de geheime diensten dat de AIVD en MIVD voldoende capaciteit hebben. Dat is “absoluut het geval”, aldus de premier.

Ja,ja. Het enige dat hij wil doen is een onderzoek laten uitvoeren of dat ook zo blijft op de middellange termijn. Het Nederlands Dagblad schrijft vanochtend over het debat dat de oppositie nu meteen wil dat het budget omhoog gaat. Maar dat wil Rutte dus niet:

De premier wilde ook niet direct extra geld toezeggen, en hield vast aan het eigen onderzoek naar de knelpunten. ‘Als daaruit blijkt dat er extra geld nodig is, komt dat er zonder twijfel. Maar het is een illusie te denken dat veiligheid 100 procent te koop is.’

Ook waarschuwde Rutte dat er ook in dat geval eerst een ‘robuuste dialoog’ over het geld moet worden gevoerd. ‘Dat zal een bokswedstrijd worden. We moeten immers het beeld voorkomen van: “Ah, er is geld, we gaan leuke dingen doen.” De uitgaven moeten essentieel zijn. Als je organisaties vraagt of het werk zo gedaan kan worden, zullen ze altijd zeggen dat ze wat krap zitten.’

Uiteraard zullen de geheime diensten altijd zeggen dat ze meer budget kunnen gebruiken, maar Rutte maakt een grote vergissing door de roep om meer geld voor veiligheid te relativeren op deze manier. De radicale islam is in oorlog met het vrije Westen. Wij moeten ons daartegen weren. Zolang het aantal radicale moslims dat aanslagen wil plegen (hier of in Syrië/Irak) toeneemt, moet er gewoon meer geld naar de AIVD en MIVD. Simpel zat. De dreiging is te groot.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

18 reacties

 1. V.K.

  -Tsja, het kan natuurlijk ook zo zijn dat het budget toereikend is, en Rutte C.S gaan voor extra bevoegdheden voor de AIVD.

 2. zomaar

  citaat “het is een illusie te denken dat veiligheid 100 procent te koop is.’”

  Rutte en kornuiten , 100% veiligheid is niet te koop , en kan voor niemand gegarandeerd worden , je kan zomaar een ongeluk krijgen .

  toch daar gaat het niet over, jullie hebben hier mensen onze samenleving , binnen gelaten die je als gevaarlijk voor deze samenleving moet benoemen !!.

  en daar wil ik, en ik denk vele met mij wel een garantie voor , dat ons niets overkomt zoals dat in die cultuur gebruikelijk is .

  jullie de IS , (Internationale Socialisten ), hadden en hebben de wens van een maakbare samenleving , vol van diversiteit aan en van culturen , nu wenst wij als oorspronkelijke inwoners van dit , (ooit eens zo prachtig land), dat onze veiligheid gewaarborgd wordt , daar zitten jullie voor , daarvoor zijn jullie verkozen !!.

  niet !!!, om al die diverse culturen te knuffelen , ten kosten van ons !.

 3. JanvanEechoud

  Ach, zolang we maar begrafenis capaciteit hebben.
  En slachtoffer hulp.
  Wél goed voor de werkgelegenheid, toch?

 4. Gielah

  Waren er niet een hoop mensen bij de AIVD ontslagen?
  Zit het béétje leger, dat we nog hebben, niet in Verweggistan… nauwelijks van de benodigde spullen voorzien, zodat – zoals laatst op de radio te horen was – de militairen zélf de schoenen, die ze daar nodig hebben, moeten aanschaffen op eigen kosten… omdat Defensie er geen geld meer voor ( over) heeft?

  Wat de AIVD betreft: als je de cijfers leest van geradicaliseerden en radicaliserenden, in België én in Nederland ( áls we daar al exacte aantallen over kunnen weten, want je kunt de mensen tenslotte niet in hun hoofd kijken..) dan hebben we straks meer radicalen dan AIVD-medewerkers.

  De overheden hebben ons met gevaarlijke mensen opgescheept, waar we niéts van mogen zeggen… want dan slaat iedereen geschokt op tilt.
  Vervolgens heeft zij er weinig of niets voor over om de burgers tegen die levende tijdbommen te beveiligen.

  Rechtstaat, hè?
  Democratie, hè?

  1. zomaar

   wij laten ons dit aanleunen , iemand met een tegengeluid is een racist , ook al betreft het om een ideologie .

   iemand die voor de bunnen vraagt , willen wij meer of minder , komt voor het gerecht omdat zijn toehoorders in koor riepen minder , tja en dat is racistisch als je minder moslims van Marokkaanse komaf binnen je samenleving , op wil nemen .

   Marokkanen die blijkt oververtegenwoordigd te zijn in de misdaad ,moet je volgens onze Internationalisten juist meer willen in je samenleving , zodat die spaarzaam te vinden agent , werk heeft wat hij/zij niet meer aankunnen, mede door de ( tekort) aangescherpte regeltjes , en zo dondert onze samenleving in de afgrond .

   gegraven door de linkse pacifisten cultuur , waar optreden (geweld tegen boeven) , uit den boze is .

   toch waar de oppassende burger gewoon afgeslacht mag worden .

 5. Antidotum

  Als dit bericht waar is dan zal er toch meer geld naar de veiligheidsdiensten moeten gaan.

  De marechaussee beschermt het binnenhof i.p.v. De politie, de mar. mag zwaardere wapen gebruiken, dat zal de reden zijn.
  Mogelijk is dat voor Rutte afdoende en kan de rest hem gestolen worden.

  Gewoon afwachten maar, we zien wel of en wanneer de kruik eh…….bom barst, zolang het democratisch centrum in den Haag zich maar veilig weet, de rest is flauwekul.

  http://www.google.nl/url?q=http://freedombytes.info/isis-al-4000-van-onze-strijders-vermomd-als-vluchtelingen-in-europa/&sa=U&ei=VWvcVJefLIK3POG4gNAM&ved=0CBQQFjAA&usg=AFQjCNHxO0Lwv-Lc8nZYI8aZAw4uCWg3zg

  1. Mart

   Listig opgemerkt dat van ”de marchaucee”( nee verkeerd gespeld)

 6. Jacobus

  Bij dit soort bedreigingen is de pavlov-reflex dat we er meer geld aan moeten besteden. Uit het artikel blijkt ook al dat meer geld vaak niet de oplossing is. De suggestie dat het Kabinet het probleem niet serieus neemt mist ook grond.

  1. zomaar

   Jacobus , meer geld is meer agenten, betere bewapening , is meer veiligheid .

   nu lopen de boeven met automatische wapens rond , en oom/tante agent met een klappertjes pistool , dat hoort zo volgens onze pacifisten troep.

   schijt hebben zij aan de beveiliging voor de burger , liever geven zij 7 miljard per jaar uit aan nieuwe opvang , aan ongeletterde import , (en deze moeten dan wel moslim zijn).

   afgelopen maand is hier op het pleintje , ook zo een gezin komen wonen, huis aangekleed , van uitkering voorzien, en zelfs hebben zij hun auto meegebracht .

   of wat ik denk gewoon gekregen van betaald van onze sociale voorziening .

  2. zomaar

   Jacobus , en om dit alles te betalen , liggen onze gehandicapte en ouderen , gewoon wat langer in hun strontluier !!, word de werkende wat meer uitgenepen .

   en de opbrengsten gaan naar de import aan stemmen , voor de oude regenten partijen .

  3. Antidotum

   @jacobus

   Onzin.
   Het herprioriteren binnen de AIVD mag geen beletsel vormen voor de veiligheid van onze burgers.
   Soms is het nodig om meerdere veiligheidsagenten in te zetten op 1 doel en dat kost geld, om andere prioriteiten niet te verwaarlozen.

   Weet wel dat gehersenspoelde idioten niet altijd als terrorjapie uit syrie komen, ook binnen onze samenleving zijn dat soort, nog onbekende, haatmonsters aanwezig.
   Ze kunnen uit het niets voor je deur staan.
   Als er onvoldoende capaciteit is voor inlichtingen op dat gebied heeft de terreur vrij spel.
   We leven nu eenmaal in andere tijden, dus aanpassing is een vereiste.

 7. jackholland

  Hoe je het ook draait of keert.
  Islam in nederland brengt extra kosten voor nederland met zich mee.
  Dit vanwege het feit dat moslims er andere levensbeschouwingen op na houden , en of die levensbeschouwingen nu terecht of onterecht zijn maakt niet uit ze staan vaak haaks op die van de gemiddelde autochtone nederlander.
  En aangezien de autochtone nederlander hier al honderden jaren zijn wortels heeft lijkt het mij redelijk om de wens van de autochtone nederlander voorrang te geven op de wens van de gelukszoeker/uitkeringstrekker /moslim.

  Dus puur uit nederlandse zuinigheid moeten we zeggen STOP islam!

  Moslims willen zich onderwerpen aan de wetten van allah de nl autochtoon heeft daar geen boodschap aan het geeft dus conflicten met autochtonen het kost dus geld .

  Moslims zijn door wat voor rede dan (pamperen ?) ook zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteit .
  Criminaliteit bestrijding kost geld dus stop op moslims.
  Moslims zijn voor wat voor rede dan ook oververtegenwoordigd in uitkeringsinstanties.
  Kost geld dus Stop op moslims.

  Moslim kindertjes van asielzoekers kosten extra geld aan mankracht op scholen .
  Stop dus moslim import.

  Janmaat riep het al in de jaren 80, mensen wel helpen maar in hun eigen regio !
  Anders krijg je ellende.
  Wat dat betreft had janmaat een zeer vooruitziende blik.

  Multiculti is met velen mogelijk behalve met moslims .
  Moslims willen het niet, mogen het niet , durven het niet.

  Hebben we hier gelazer met vietnamezen?,chinezen, ? indo s?belgen?
  amerikanen? italianen?

  Nee, wat dat betreft was er altijd al probleemloze multiculti totdat de moslimimport op gang kwam

  Moslims verzieken dit omdat zoals ik al eerder zei: ze willen niet , mogen niet, durven niet!

  1. Jacobus

   “En aangezien de autochtone nederlander hier al honderden jaren zijn wortels heeft lijkt het mij redelijk om de wens van de autochtone nederlander voorrang te geven op de wens van de gelukszoeker/uitkeringstrekker /moslim.”

   Tja, Jack, dat kun je vinden maar voor jouw informatie meld ik maar even dat we dat zo niet in onze Grondwet hebben geregeld. En om die Grondwet te veranderen hebben we een tweederde meerderheid nodig in de volksvertegenwoordiging. Dus dat verandert voorlopig niet.

   1. zomaar

    Jacobus ik denk dat jij , en heel je socialistische troep , anders zouden gaan lullen als elke Nederlander eens een maandje of twee zou staken !!.

    geen salaris , geen belasting afdracht , uitvloeiende geen poen om al die import uitkeringstrekkers , een uitkering te verschaffen.

    de overheidsschulden zouden oplopen , dus men kon Brussel niet aantonen ,dat zij onder de 3% schuld blijven dit jaar , en het jaar daarop .

    tja dan zal jou sociale bende (troep) , toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen , en NEEN niet bij de ouderen en of langdurige zieken , die vaatjes zijn al leeg !.

    dus komen de uitkeringen aan de beurt !!, juist dat overvolle vaatje voor de nutteloze import , de vreemde die affiniteiten met onze samenleving heeft , en redelijk opgeleid is , heeft geen uitkering !, het zijn juist die anderen , en zij die hierop meeliften sociale werkers, (raam )ambtenaren , en meer van dit fraaie sociale spul .

   2. Antidotum

    @Jacobus

    V.w.b. Je laatste alinea, daarin heb je gelijk, laten we vooral de wet niet aanpassen want………olie, dus……..grijpen moslimpartijen binnen onze democratie hun kans om ons land zo goed mogelijk te kunnen islamiseren..

    De nieuwe Turkse partij Denk is de lange arm van Erdogan.

    http://www.google.nl/search?q=Denk+Turkse+partij&nota=1&hl=nl&gbv=2&prmd=ivns&source=univ&tbm=nws&tbo=u&sa=X&ei=d6PcVM7uBIGqOuWYgLAM&ved=0CBQQqAI

    De gaskraan vol open voor Groningen, zijn toch kaffirs, dus het zal ze worst zijn als hun huizen instorten. De centen van de infidels zijn immers belangrijker.
    Enniewee, lees zelf maar.

    Nou he, lust je nog peultjes? Vast wel!

    Met dank aan de socialistische hedonistische narcisten club de PvdA. Who else!?

 8. JanvanEechoud

  Oh hó! Jack!

  Foei! Racist.
  Jij wil het beste voor jezelf en je dierbaren. Foei! Af!!
  In je mand.

 9. JanvanEechoud

  Zeg niet tegen mensen dat “het niks te maken heeft met de Islam”

  Waarom kan deze Egyptische TV presentator wél toegeven dat de tijdgenoten van Mo het moralistisch helemaal verkeerd hadden….?

  Waarom kan onze Michael vd G. dat niet?

  Een Islam zonder de haatteksten van de overleveringen?

  En dan nóg iets?
  Kan er een Islam bestaan zónder de bedrieger Mo? Die zich door de Sjaitan in de luren laat leggen?

  http://www.memritv.org/clip/en/4773.htm

 10. JanvanEechoud

  “If we truly want to defend Islam, we need to perform a much more invasive surgery”.

  Jordaanse columnist
  http://www.jihadwatch.org/2015/02/jordanian-columnist-the-islamic-state-did-not-invent-a-new-islam

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.