Verheijen probeert eigen online straatje schoon te vegen

Terwijl het ene na het andere corruptieschandaal met VVD’er Verheijen in de hoofdrol boven komt drijven, heeft de Limburgse liberaal kennelijk besloten het zelf allemaal nog een beetje erger te maken.

Het in opspraak geraakte VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft weer eens een niet zo handige actie op z’n naam geschreven:

Mark Verheijen heeft een tweet over zijn reis naar Friesland met dienstauto voor een bezoek aan het Skûtsjesilen verwijderd. Hij ging naar Friesland op uitnodiging van Ed Nijpels. Verheijen wist zijn eigen sporen, blijkbaar.

De tweet werd ongeveer een maand geleden verwijderd tijdens het onderzoek door NRC naar zijn declaratiegedrag. Dat Verheijen die tweet verwijderd heeft blijkt uit een publicatie op de website politwoops. Die houdt namelijk bij welke tweets achteraf door politici worden verwijderd. Dat gebeurt vaak omdat een bepaalde tweet hen achteraf niet meer goed uitkomt, of tegen hen zou kunnen werken.

Laat mij u van één advies voorzien: het verwijderen van tweets of andere op internet gemaakte opmerkingen lijkt misschien een heilzaam middel. Soms wil je van een genante uiting af, en dan lijkt de aloude censuurbezem de beste oplossing. Maar dat is het dus niet: websites als ‘politwoops’ documenteren heel nauwgezet en volautomatisch welke tweets nu precies weggelazerd worden, en zo liep dus ook onze Mark Verheijen tegen de lamp.

Verheijen heeft zichzelf hier dus absoluut geen dienst mee bewezen. In plaats van dat hij een – desnoods halfbakken – verklaring had gegeven voor z’n reis naar Friesland (en zo moeilijk zou dat niet moeten zijn. Ed Nijpels is een partijgenoot, en in principe is er binnen Nederland vrijheid van beweging) en daarmee het boek dicht te doen, moedigt hij journalisten en mensen die de VVD een pootje willen lichten alleen maar meer aan om dieper te graven in het wel en wee van de Limburgse VVD’er. Waar rook is, is vuur, is immers de gedachtengang.

De enige manier waarop Verheijen hier nu nog een eind aan kan maken, is door z’n Kamerzetel op te geven. Dat maakt hem meteen stukken minder interessant voor de pers, en de fixatie op de VVD’er en zijn vermeende corruptie zal dan ook wegebben.

Je gaat je zelfs bijna afvragen wat voor masochist Mark Verheijen is, dat hij dat nog steeds niet gedaan heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.