Limburgse politici zijn woedend op declaratiekoning Mark Verheijen (VVD)

Screen Shot 2015-02-24 at 10.57.24
Foto:

“Wij zijn het spuugzat dat steeds politici in opspraak raken, en al helemaal dat het vaak Limburgse bestuurders zijn.”

Dat zegt Daan Prevoo, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Limburg. De marxist is woedend op VVD’er Mark Verheijen die negatief in het nieuws is gekomen omdat hij er een hobby van maakte om dubbele declaraties in te dienen en heerlijk luxe te dineren op kosten van de belastingbetaler.

Andere gedeputeerden in Limburg denken er net zo over. Zie hier hoe GroenLinkser Carla Brugman reageert op Verheijens declaratie-gedrag.

“Dat je een fles wijn van 127 euro bestelt, en dat je de rekening dan ook nog durft te declareren, dat gaat er bij mij niet in.”

Vrijwel iedereen is het daarmee eens. De enige partij die voorlopig nog achter Verheijen staat is de VVD – en niemand twijfelt eraan dat zijn eigen club hem uiteindelijk ook laat vallen, zeker als de partij het zo slecht blijft doen in de peilingen als het geval nu is.

Nu is het aparte dat de provincie de boel heeft onderzocht en geconcludeerd heeft dat er geen administratieve fouten zijn gemaakt door de provincie zelf. Dat is heel aardig, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Niemand die eraan twijfelt dat Verheijen bonnetjes heeft ingeleverd en zijn handtekening heeft gezet onder declaratieverzoeken. Wat de provincie had moeten onderzoeken is of Verheijens ingediende declaraties terecht waren.

Jammer genoeg kan zo’n onderzoek niet in een dag of twee worden verricht. Alle details moeten onderzocht worden, Verheijen moet in staat worden gesteld om zichzelf te verdedigen, en ga zo maar verder. Zo’n project kost minimaal een paar weken.

Daarom stel ik voor dat de provincie dit nu eindelijk gaat doen. Houd gewoon een paar weken je mond, zoek alles rustig uit, en breng de resultaten daarna naar buiten. Als Verheijen inderdaad stelselmatig te ver is gegaan kan de VVD dan alsnog met hem afrekenen. Er is geen enkele reden om zijn carriere in de politiek overhaast kapot te maken. Neem er de tijd voor om alles nauwkeurig uit te zoeken en verbindt daar vervolgens conclusies aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!