Limburgse politici zijn woedend op declaratiekoning Mark Verheijen (VVD)

“Wij zijn het spuugzat dat steeds politici in opspraak raken, en al helemaal dat het vaak Limburgse bestuurders zijn.”

Dat zegt Daan Prevoo, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Limburg. De marxist is woedend op VVD’er Mark Verheijen die negatief in het nieuws is gekomen omdat hij er een hobby van maakte om dubbele declaraties in te dienen en heerlijk luxe te dineren op kosten van de belastingbetaler.

Andere gedeputeerden in Limburg denken er net zo over. Zie hier hoe GroenLinkser Carla Brugman reageert op Verheijens declaratie-gedrag.

“Dat je een fles wijn van 127 euro bestelt, en dat je de rekening dan ook nog durft te declareren, dat gaat er bij mij niet in.”

Vrijwel iedereen is het daarmee eens. De enige partij die voorlopig nog achter Verheijen staat is de VVD – en niemand twijfelt eraan dat zijn eigen club hem uiteindelijk ook laat vallen, zeker als de partij het zo slecht blijft doen in de peilingen als het geval nu is.

Nu is het aparte dat de provincie de boel heeft onderzocht en geconcludeerd heeft dat er geen administratieve fouten zijn gemaakt door de provincie zelf. Dat is heel aardig, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Niemand die eraan twijfelt dat Verheijen bonnetjes heeft ingeleverd en zijn handtekening heeft gezet onder declaratieverzoeken. Wat de provincie had moeten onderzoeken is of Verheijens ingediende declaraties terecht waren.

Jammer genoeg kan zo’n onderzoek niet in een dag of twee worden verricht. Alle details moeten onderzocht worden, Verheijen moet in staat worden gesteld om zichzelf te verdedigen, en ga zo maar verder. Zo’n project kost minimaal een paar weken.

Daarom stel ik voor dat de provincie dit nu eindelijk gaat doen. Houd gewoon een paar weken je mond, zoek alles rustig uit, en breng de resultaten daarna naar buiten. Als Verheijen inderdaad stelselmatig te ver is gegaan kan de VVD dan alsnog met hem afrekenen. Er is geen enkele reden om zijn carriere in de politiek overhaast kapot te maken. Neem er de tijd voor om alles nauwkeurig uit te zoeken en verbindt daar vervolgens conclusies aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. bandini

  Limburg is van oudsher natuurlijk een katholiek bolwerk waar gekonkel en achterbaksheid levensvoorwaarde was en is. Dat al die liberalen, socialisten en geertianen, om nog maar te zwijgen van de christen-democraten zelf, afstammen van hun hypocriete voorvaderen heeft natuurlijk als gevolg dat die politieke appels niet zo ver van de bomen terecht zijn gekomen. Het is dus niet zo vreemd dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde gedrag vertonen!

 2. Dennis_WSPK

  Deze enge robot heeft schijt aan iedereen. Past dus precies bij de VVD, waar corruptie, robotgedrag en schijt aan de burger al járen de norm zijn. De reactie van Rutte en mede-engerd Zijlstra spreken boekdelen. “Wat zeuren jullie nou, we zijn politici en die doen dat nu eenmaal”.

  Vervolgens komt de volgende volkshater, de gouverneur van Limburg, met een WC-eend onderzoek dat alleen keek naar de vraag of de declaratieprocedure juist gevolgd is. Niet of de declaraties inhoudelijk ook kloppen.
  En dat doen ze niet, zoals Geenstijl al overtuigend heeft aangetoond. Privéritjes voor feestjes en zeiluitjes declareren is niet bepaald integer te noemen.

  Helaas zijn alleen de PVV en SP in Limburg kritisch. De rest van de partijen aldaar zitten teveel aan de macht gebakken en hebben teveel privébelangetjes om een écht onderzoek naar het declareergedrag in te stellen. Bovendien is Verheyen vast niet de enige die de boel besodemieterd en dat moet uiteraard wél onder tafel blijven !

  Het wordt tijd dat de 21e eeuwse politici allemaal het veld ruimen. Sinds een jaar of 25 is de klad er stevig in gekomen en is corruptie, cliëntelisme en zelfverrijking bijna een dagelijkse bezigheid voor onze politici, vooral
  bij de “fatsoenlijke” partijen CDA, VVD en PvdA.
  D66 houdt zijn mond omdat die te graag mee willen regeren.

  Smeerlapperij en dat zonder dat er iets aan gedaan kan worden.

 3. Baksteen

  Dat wijntje, ach als dat het was, maar dat eeuwige gelieg en het tegenovergestelde doen van wat je belooft, stuitend.

 4. W.H.J. Reiss

  Het verschil tussen Limburg en de rest van NL is dat Zuiderlingen meer openhartig zijn. Hollanders zijn gieriger en meer stiekem. Die zijn gewoon beter in het verhullen van fraude. Voorts Verheijen en van Rey zijn kleine vissen als ik het vergelijk met de graaiers bij woningverenigingen en ziektekostenverzekeraars, politici in de 1e kamer (Edje Raketje) met 25 banen in feite een verkapt lobbyist, enz.enz.
  Dit land zit vol met elite Krapuul, ik kom uit Limburg en ben de enige die dit (elite krapuul) hier durft te schrijven. Dat noemt men BENOEMEN en daar is dit volk veel te laf voor !

  1. Pieter V

   Ook ik ben van mening dat de corruptie van politici in Limburg niet of nauwelijks meer is dan in andere provincies.
   Wat we in de loop der jaren in Utrecht, Noord – en Zuid Holland langs hebben zien komen liegt er zeker niet om. Maar, het geheugen schiet te kort om al die zaken te herinneren en men vergeet snel. Ik geloof inderdaad dat de fraude in het westen veel doortrapter plaats vindt en als laatste is het ook een kwestie van de toenemende aandacht van het publiek voor corruptie door overheidsdienaren en qua timing pakt dat voor de huidige (Limburgse) zaken dus ongunstig uit.

   Om misverstanden te voorkomen, ik kom oorspronkelijk uit de randstad en ben dus zeer zeker geen Limburger.

   Als Limburger noemt Reiss het “elite krapuul”.
   Voor mij als geboren en getogen randstedeling is het “tuig of triefel”.

 5. 4Duwertje3

  Ik vind het een beetje oppervlakkig en hypocriet om te stellen dat d e katholieken of d e christendemocraten alleen lijden aan hypocrisie en het lijkt mij dan ook een belachelijke stelling. Er gebeuren allerlei onfrisse dingen om ons heen en dat komt net zo goed voor bij niet kerkelijken, atheïsten ea. Daar waar te sjoemelen valt gaan grote groepen mensen overstag en zoeken hun voordeel. Een voorbeeld het persoonsgebonden budget, onterechte ww. uitkeringen, een 2e kamerlid die zegt aan een ongeneeslijke ziekte te lijden en haar salaris een aantal jaren krijgt uitgekeerd en nog veel meer, vele jongeren met een Wajonguitkering. Er wordt op grote schaal gerommeld, teveel om op te noemen. Bij een persoonlijk voordeel vergeten mensen de moraal en dit kan niet op het bordje gelegd worden van een bepaalde groep, het is inherent aan de mens. Zolang er geschiedenis is geschreven, zolang zijn deze praktijken beschreven en vele mensen doen daar ook nu naar hartenlust aan mee. Nog even dit, ik ben niet kerkelijk en mijn reactie is dus geen poging een eigen groepje uit de wind te houden. Voor mij moet dhr. Verheijen bij bewezen fout ingediende declaraties ontslagen worden, nog beter hij zou de eer aan zichzelf kunnen houden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.