VN trapt open deur in: ISIS schuldig aan kindermarteling en -verkrachting

Vertel ons iets dat we niet weten.

Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties is er eindelijk van overtuigd dat de moslimbarbaren van ISIS afschuwelijke misdaden begaan in Syrië en Irak. Volgens een rapport – bij de VN moet alles altijd in rapporten staan, rapporten die niemand leest en die altijd te laat komen – van de VN worden kinderen van minderheidsgroepen systematisch gemarteld, verkracht en vermoord.

Medewerkers van de VN hebben mensen gesproken die vertelden over ‘massa-executies van jongetjes en kinderen die worden onthoofd, gekruisigd en levend worden begraven’.

Volgens de VN zijn niet alleen de kinderen van minderheden, maar hele families vogelvrij in delen van Irak waar IS de dienst uitmaakt.

Dat wisten we natuurlijk allang. Het rapport van de VN komt rijkelijk laat. ISIS pleegt sinds vorig jaar genocide op minderheidsgroepen zoals yezidi’s, christenen en moslims. Iedereen die zich niet bekeert tot de islam wordt koelbloedig geëxecuteerd. Iedereen die de radicale moslims niet op de blote knietjes bedankt dat ze voortaan in een islamitisch kalifaat wonen, moet dood.

De hele wereld weet allang dat ISIS christelijke kindjes onthoofdt omdat ze niet willen bekeren tot de islam. Volgens de VN moet de regering van Irak meer doen om de misselijkmakende misdaden te bestrijden. Joh. Dat moet inderdaad, maar het is niet genoeg. De Iraakse regering is niet opgewassen tegen de barbaarsheid van het professioneel opererende terreurleger van ISIS.

Het bestrijden van ISIS moet een wereldwijde operatie worden. Jordanië overweegt inmiddels grondtroepen naar ISIS-gebied te sturen om korte metten te maken met de terroristen die de gevangengenomen Jordaanse piloot levend hebben verbrand. Dat is de enige weg. Boots on the ground. Zo snel mogelijk graag. Wegkijken en niksdoen betekent instemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. hans-e-pans

  Al het andere mag wel?

  Vreemd toch?

 2. W.H.J. Reiss

  Bij genocide is men min of meer verplicht om militair in te grijpen ! Helaas de politieke correcte elite. Je hoort ze niet. Bang om daadkracht te tonen ! Timmerschwanz meed dit woord als de pest. En hij spreekt zoveel talen, maar het woord genocide stond/staat niet in zijn vocabulaire !

 3. Gielah

  Wat #IS aangaat stuit ik er steeds vaker op, dat woorden om hen en hun daden te omschrijven tekortschieten.

 4. Pimsch

  Maar de slachtoffers hebben veel ergere misdaden begaan:
  Bier drinken
  Naar school gaan
  Varkensvlees eten
  Hoofddoekje vergeten
  Seks weigeren
  Met joden of christenen omgaan
  Er achter komen dat de Koran een misvatting is
  al deze dingen zijn de ergste overtredingen

 5. HR

  Volgens mij was het al een tijdje bekend dat de “tandeloze tijger” VN. niet in staat is om problemen te benoemen, laat staan met een reactie te komen zonder dat er eerst over vergaderd moet worden.

  We hebben niets aan die club.

 6. V.K.

  -De VN heeft het altijd nogal ”druk” met Israël gehad betreffende veroordelingen etc…tsja, dan schiet er een veroordeling van een islamitische staat(?) er weleens bij in.

 7. carthago

  De “vn”bestaat voor 80% uit mosselmannen.

 8. WWW

  Over 3 jaar trekken ze die conclusie ook over Al-Nusra en islamitisch front terwijl het nu al bekend is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.