Vuurwerk! EenVandaag organiseert debat tussen Pechtold en Wilders

De twee aartsrivalen staan straks tegenover elkaar. Veel spectaculairder dan dit wordt het niet.

EenVandaag wilde het liefst een verkiezingsdebat organiseren met alle partijleiders, maar Mark Rutte en Diederik Samsom durfden niet, bang als ze zijn om nog meer kiezers te verliezen. Het resultaat: het debat werd afgeblazen. Maar er komt nu toch iets moois voor terug: een debat tussen Alexander Pechtold en Geert Wilders. Pak uw agenda er maar bij en sla de cola en popcorn in, want op 16 maart gaat het knetteren:

De uitzending op 16 maart staat in het teken van deze bijzondere confrontatie. De onderwerpen waar Wilders en Pechtold over zullen debatteren zijn onder andere de Europese Unie, terreur en stand van de economie.

De PVV begint de campagne rijkelijk laat, en dat is jammer, maar een één-op-één-debat tegen Pechtold is natuurlijk gratis reclame voor Wilders. Er kijken gemiddeld één miljoen kijkers naar EenVandaag, en twee dagen voor de verkiezingen draait het allemaal om de tweestrijd Pechtold vs. Wilders, die beiden aan kop gaan in de peilingen. Wat wil de PVV nog meer? Ja, misschien dat dit campagnefilmpje over D66 voorafgaande aan het debat integraal wordt uitgezonden.

De campagneteams van VVD en PvdA zullen wel de haren uit hun koppen kunnen trekken. Wat een domme beslissing om de partijleiders niet naar het EenVandaag-debat te sturen. Natuurlijk loopt er straks na het debat niet één kiezer over van D66 naar de PVV en vice versa. Alle winst die de twee rivalen naar aanleiding van het debat halen, gaat he-le-maal ten koste van de coalitie. Het lijkt wel alsof de coalitiepartijen echt helemaal geen vertrouwen meer hebben in het voortbestaan van het kabinet. Ach, geef ze eens ongelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

39 reacties

 1. HenkieAltea

  Dat word smullen,en hoe rood worden de oortjes van ons alexandertje?

 2. jackoss

  peggel gaat liegen dat hij barst. Anders kan hij niet. De waarheid draait hem de nek om.

 3. Gielah

  Pechtold gaat zonder twijfel sneren en uit de hoogte doen.

  Wij allen weten dat dit te allen tijde de strategie van alle leugenaars is.

  Nou ja… meneer Wilders zit daar niet mee.
  Die neuzelt en nuanceert niet!
  Vriend en vijand van de PVV krijgen weer glashelder te horen, waarom een stem op de PVV móet… indien men tenminste van dit land houdt.

  1. Pimsch

   Ik wou dat liegen bij wet strafbaar werd. Gij zult geen valse getuigenis afleggen. Ook in een seculiere maatschappij.
   Stel je voor wat dat allemaal voor gevolgen had: geen reclames, geen D66, geen sekten, geen absoluut darwinisme, geen eenzijdig racisme, geen “zeker-weten” gelovigen, geen waarzeggers, geen astrologen, geen meineed, geen holocaustontkenning, geen EU, geen wegkijken, geen huichelarij, meer transparantie, meer oprechtheid, meer openheid en openhartigheid.

   1. Francois Mol

    @Pimsch.
    En waarom zou “absoluut” Darwinisme een leugen zijn? Omdat er geen God bij komt kijken in wiens beeltenis wij zgn. zijn geschapen?

  2. Pjotter

   Henkie Altea 24-2. 17.17.:

   Als het net zo goed gaat als eergisteren waar de SP en PVV de winnaars van het debat werden wordt het inderdaad smullen

 4. Swieber

  Ik zie de angst in Pechtold’s ogen nu hij het tegen Geert Wilders moet opnemen. 🙂

 5. Anna

  Als er een debat komt tussen die twee dan moeten we toch even Pechtold helpen.
  Wil je meer, meer, meer immigratie vanuit niet westerse landen die allemaal werkloos worden en aan het infuus moeten ? Stem op D66.
  Wil je nog meer corrupte en failliete landen bij de EU die allemaal leven van de EU subsidie betaald door u? Stem op D66.
  Wil je nog meer asiel voor ISIS die als vluchteling ons land binnenkomt? Stem op D66.
  Wil je nog meer miljarden overhevelen naar de zielige zuiderlijke landen en banken? Stem D66.
  Wil je nog meer islamisering? Stem dan zeker D66.
  Wil je nog meer moskeeën? Stem dan D66.
  Wil je nog meer hervormen waarvan de gevolgen zullen zijn nog meer bezuinigingen en nog meer werklozen? Stem dan D66.
  PVV wil het tegenovergestelde

 6. G-krul

  Daar moet een goede fact checking bij, want liegen kan Pechtold als de beste.

 7. JanvanEechoud

  Lijkt ook weer op een sprookje……

  Hoop wel dat Wilders bij elke uiting van zijn mening een argument noemt.
  Anders is het roeptoeteren.

  Pechtold hoeft dat niet…, wordt ook niet van hem verwacht… 🙂

 8. JanvanEechoud

  Oh!!!!
  Dacht vanavond!!!

  We kunnen onderhand wel onder de sharia vallen voor we zover zijn…..

  1. Frank Verhoef

   Nee, nog even geduld hebben, Jan. 😉

 9. Stevie

  Hoop dat Geert een paar van die vreeTzame soera’s uit zijn hoofd gaat leren …dan hoeft hij weinig meer te zeggen … ontzenuwen kan die veilingmeester niet … want staat in haatboekie …. dus kan Geert knalluh .

  1. rinus

   Die anti-Islam kiezers heeft ie al. Al zou het wel kunnen helpen om meer PVVers naar de stembus te trekken. Veel mensen die zeggen PVV te willen stemmen zijn namelijk ook vaak anti-politiek en gaan minder snel naar de stembus. Nee, hij moet Pechtold in het hart raken. Zorgen dat ook kiezers die zweven (en dan maar kiezen voor D66) wakker worden. Pak hem op Kunduz en al die belastingverhogingen, uitkleden zzp-ers, uitkleden zorg, het leenstelsel voor studenten die vaak D66 stemmen. Pak hem op immigratie en de bodemloze EU-put. Pak hem op zijn 91% meestemmen met de ellende van dit kabinet WAAR D66 DUS EIGENLIJK OOK GEWOON IN ZIT! Zeg dat dit 5-partijen kabinet met D66 geen meerderheid mag krijgen. Laat mensen twijfelen over hun D66-stem. Zeg wat D66 allemaal heeft aangericht en nog gaat aanrichten als dit kabinet blijft zitten. En laat Wilders dat op een (voor zijn doen) rustige manier brengen. Dan heeft Geert ook nog eens kans om VVD en SP-kiezers voor zich te winnen.

   1. Gielah

    PVV-ers anti-politiek?
    Hoezo?

    En… aangezien niemand weet WIE er op de PVV stemmen… zelfs meneer Wilders niet… hoe weet u dat zomaar?
    Beetje helderziend?

    1. rinus

     Jeetje niet zo snel aangebrand zijn Gielah. Ik bedoel ermee te zeggen dat die mensen (laat ik zeggen die ik ken) een hekel hebben aan de politieke praatjesmakers. Maar dat zal wel een verschil zijn met uw omgeving. Hier zitten mensen niet te wachten op (gesprekken met) politici. PvdAers mijden deze straatjes. De enige stukken in de wijk waar autochtonen bij elkaar wonen. Die hebben hun zakken na lange tijd wel vol van de hele politiek. Alleen “Geertje” staat er nog enigszins goed op.

 10. nick

  Bijna niet te geloven dat zo’n debat het echt gaat plaatsvinden.
  Alexandertje moet wel heel erg in zijn ego zitten en denken dat hij onaantastbaar is.
  We gaan natuurlijk allemaal kijken want idd, spectaculairder dan dit wordt het niet.

  Mooie kans voor Wilders om nog een keer de waarheid en werkelijkheid onder de aandacht te brengen. Ook mooi dat hij dan gelijk kan aantonen welk een gevaarlijke leugenaar Alexander is en wat hij en zijn partij voor hebben met ons land en bevolking.
  Hoop dat Geert er alles kan uithalen wat er in zit!!

 11. Koos_Koets

  Het miezerige mannetje tegenover de reus.

 12. lanex

  Pechtold gaat Wilders proberen uit zijn tent te lokken door een slinks, redelijk en beschaafde toon aan te slaan, inhoudelijk is het een windvaan. Wilders moet bedacht zijn hierop, geen uitglijders met alleen maar oneliners. Als hij dit goed aanpakt kan hij op veel meer kiezers rekenen!

 13. snowy

  Let op , op het laatste moment kan pechtold nog afzeggen, als het hem te heet wordt voor de 16e maart doet die rare dingen, vind pechtold net een paling in een emmer snot

 14. Anna

  Pechtold heeft wel de hele media mee. RTL baasjes uit het Gooi Erland Galjaard en Pieter Klein zijn dol op deze regering van VVD,PvdA en gedoger Pechtold. De villa bewoners hebben nergens last van. Als multiculti maar kijkt naar hun kolder programma’s. Wilders wordt door deze heren de grond ingetrapt en Pechtold de hemel in geprezen. Hypocrieten

 15. JOzephius

  Link over de aanvulling van het Wageningse burgemeestersalaris door de Gemeente Leiden: http://sleutelstad.nl/2004/04/10/aanvulling-salaris-pechtold-geen-1100-euro/

 16. Jan

  Ik denk dat dit voor beiden gunstig is, een race tussen deze twee trekt ongetwijfeld stemmen weg bij andere partijen. Omdat het potentieel van Pechtold wat groter is dan dat van Wilders voorspel ik dan wel een zege voor D66, maar ook Wilders zal een strijd met D66 geen windeieren leggen. Voor de VVD is dat allemaal niet gunstig, want die kunnen aan beiden zetels verliezen.

 17. JOzephius

  Erg vervelend dat je teksten op DDS niet nog even aan kunt passen na een typefoutje(s).
  Ach ja Alexander Pechtold de fractievoorzitter van D66 die als wethouder van Leiden (1994-2003) fraudeerde met de jaarrekeningen – zie http://www.leoverhoef.nl – en als wethouder ook fraudeerde met een grondtransactie in Leiden – http://www.eurostaete.eu/fraude/htm/leiden.htm – én als klap op de vuurpijl kreeg hij als burgemeester van Wageningen een aanvulling op zijn Wageningse bergemeestersalaris – http://sleutelstad.nl/2004/04/10/aanvulling-salaris-pechtold-geen-1100-euro/ – uit Leiden. Het gerucht gaat dat Leiden dat deed omdat men Alexander Pechtold absoluut niet terug wilde. Zo gehaat was hij blijkbaar…….. Binnenkort heb ik een afspraak met iemand die mij meer kan vertellen over de Leidse periode van Alexander Pechtold. “Je hebt toch wel een baan waarin ze je niet kunnen pakken, want de arm van deze mensen reikt ver. Er zijn mensen in Leiden die alles kwijt geraakt zijn door deze man.” zei ze tegen mij.

 18. Stevie

  Die veilingmeester heeft een ondernemer in Leiden finaal kapot gemaakt , de man had grond die de gemeente wilde kopen , ze hebben een smerig spel gespeeld en valse rapporten geleverd en gesteld dat door onderzoek was bewezen dat de grond was vervuild , een vunzige dhimmy666 leugen , een paar maanden later is de eigenaar door alle ellende overleden . Deze enge , minderwaardige PVV basher heeft dus gewoon bloed aan zijn handen ! Met dimmy666 gaan we nog harder op weg naar de islamitische afgrond !

  1. JOzephius

   En wat ik dus absoluut niet snap is dat niemand onderzoek doet of durft te doen naar deze grondfraude. Dat is toch uitermate vreemd.

 19. Gerard Boerma

  Kan mij in het geheel niet voorstellen dat een onbetrouwbare sujet als wilders het aandurft, een inhoudelijke discussie met iemand van het statuur Alexander Pechthold aan te gaan.

  1. W.H.J. Reiss

   @Gerard de Vriendelijke
   U schrijft ‘onbetrouwbare sujet’ ! Verklaar U nader of bent U ook zo’n schreeuwerig miezerig mannetje als ‘Kereltje Pechtholt’ !

   1. Gerard Boerma

    Ik hecht er aan op te merken mij niet te herrinneren dat u met mij op school heeft gezeten. Ik hoef derhalve niets aan u te verklaren.
    Dit brengt mij “al kijkend naar uw schrijfstijl” op de retorische vraag; Heeft u uberhaupt ooit op school gezeten.

    1. -Harry

     Jacobuscomplex ,
     Meneer Boerma ?

  2. zomaar

   in het verleden heb ik het wel eens aangehoord tijdens debatten in de tweede kamer .

   jou Alexandertje droop af , onder het gemompel dat Wilders een racist was, dus in en met al zijn statuur , weet Alexander niet dat de islam geen RAS is , dus commentaar op deze ideologie kan nooit racistische zijn.

   tja en volksmenner waar Wilders ook voor uitgemaakt is en word . ligt toch meer in de aard van de oude bestaande eurofile partijen !!, waar ruim half Nederland naar luisterde en volgen , met gevolg geen zeggenschap meer over de eigen grenzen , en bijna een failliete samenleving , waar de werkende en die mensen die hun levenlang gewerkt hebben uitgenepen worden , voor het ideaal van b.v Alexander .

 20. W.H.J. Reiss

  Pechtholt de leugenaar van Leiden veranderd in de man van ‘het eerlijke verhaal’ ! Dan zal het miezerige mannetje dat ‘eerlijke verhaal’ toch even moeten lenen van de AllochtonenClub.

  1. Adrianus 43

   Meneer Reiss,
   Beter niet te reageren op deze charlatan,heeft hij er geen plezier van.

 21. Le Pro 58

  Prima zo een debat , alleen Geert zal toch rustig en voortvarend het debat aan mogen gaan , pak hem Pechtold op zijn leugens en zet ze rustig maar snerend hard neer , pak hem mannetje Pechtold op zijn idee loze grote gedoger beleid en zet hem netjes maar met veel dynamiek neer als een muis zonder inhoud die enkel alleen ideeën kan stelen van de politiek in zijn algemeenheid .
  D66 heeft nog nooit iets goeds bijgedragen in 8 jaar Paars niet in de Balkenende dynastie 1t/m4 niet , en nu niet als gedoog partner bij de rommelende coalitie waar hij als een vis in het water maneuvreert met het karakter zoals nu de VVD en de PVDA opereren .

 22. Daniel

  Zielig zijn de mensen die op de D66 hebben gestemd.

  Mensen die zich laten beïnvloeden door angstzaaiers als Pechtholt.
  Pechtholt is gewoon een blaaskaak die niet met reële oplossingen komt maar enkel “problemen” benoemd en ze vervolgens niet oplost.
  Hahahaha, ik lig in een deuk.
  Mijn familie, mijn vrienden, onze buren, al mijn collega’s stemmen op Geert Wilders.
  Allemaal hoog opgeleid en netjes gekleed in onopvallende dure kleren.

 23. Ni28

  Rutte en Samsom vinden blijkbaar dat zij niet meer in het openbaar moeten liegen maar doorgaan met hun desastreuse afbouw van sociale Nederland. Zij staan de bühne graag over naar hun twee rivalen die naar hun hoop elkaar goed afmaken zodat zij met schone lei kunnen doorgaan. Maar zo zien mensen het niet hoop ik dan. Zij zijn bang voor een debat waarin zij hun leugens zouden moeten verdedigen. De partij ideeën hebben zij al lang verkwanseld. Hopelijk zal de kiezer het goed onthouden.

 24. J.C.

  De onkreukbare Pechtold is geen partij voor de heer Wilders……………………

  De in voorgaande comments geschetste Leidse affaire is wonderwel nooit echt uitgemeten door de MSM opgepakt.

  De volgende passage uit Vrij Nederland: “Najaar 2009 waren de fractieleiders in de Tweede Kamer op bezoek in Suriname. Pieter van Geel en Mariëtte Hamer, toen nog steunpilaren van de christelijk-sociale coalitie, ergerden zich aan het gegiebel tussen Femke Halsema en Alexander Pechtold. Als ze alleen belangstelling voor elkaar hadden, moesten ze maar achterin de bus gaan zitten.” geeft een onuitwisbaar beeld.

  Het steunen door D66 van de Sloboda partij (Oekraïne) met een aantal neo nazi’s in de gelederen, had/heeft blijkbaar ook geen nieuwswaarde in Nederland.

  De keuze is simpel:

  – wil je meer EU kies dan voor D66, wil je minder EU kies dan voor de PVV;

  – wil je meer islam/immigratie kies dan D66, wil je minder islam (de-islamisering) kies dan PVV;

  – wil je meer zogenaamde “hervormingen” waar rijk rijker van wordt en arm armer van wordt) kies dan D66,
  – wil je lastenverlichting voor hardwerkend Nederland, betaalbare zorg, een welverdiende rustige oude dag, perspectieven voor jonge Nederlanders (onderwijs, wonen, werk en pensioen), kies dan PVV

  – wil je referenda die niet opgevolgd worden (62% Nederlandse bevolking tegen Grondwet EU) kies dan D66, wil je een partij die wel luistert naar de Nederlandse bevolking kies dan PVV.

  Als de gespreksleider (van een vandaag) het debat eerlijk leidt, dan kan het nog interessant worden. Wordt het een verantwoordingsdebat (au voor Pechtold), wordt het debat over de toekomst van Nederland (ce sera, sera), wordt het achterbaks debat (Pechtold vraagt naar samenwerking PVV/FN), wordt het een open debat…………..? De tijd zal het leren.

  Ik stem PVV.

  1. JOzephius

   Ik ook want ik ben die politieke elite die constant ‘poep’ praat spuugzat. Laat ze maar eens voelen dat de burger zijn meningsuiting van vrijheid gebruikt om te stemmen wat hij of zij wil. Ik bepaal wat ik stem en niemand anders!

 25. PeterKlaasing

  Ik walg van dat leugenachtig smoel van Pechtold. Begrijp niet, dat er nog mensen zijn die op hem stemmen.
  Of het moet voor hen voordelig zijn.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.