Filmpje! Trap niet in de kletspraat van D66

We hebben de hand weten te leggen op een briljant campagnefilmpje.

Nederland gaat de verkeerde kant op: Pechtold grootste in peiling, schreef ik drie weken geleden. D66 wordt waarschijnlijk de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen en dus in de Eerste Kamer. En als het kabinet valt, kan Pechtold zomaar premier van Nederland worden bij de volgende landelijke verkiezingen. Angstaanjagend, vind ik dat. Zoals ik schreef:

Premier. Van Nederland. Of eigenlijk: van de provincie Nederland in de Verenigde Staten van Europa, want dat is wat Pechtold voor ogen heeft. Nee, dat moeten we niet willen met z’n allen. Pechtold is de man die radicaal-marxistische cijfers aanhaalt om de moslimterorristen min of meer vrij te spreken van hun daden. Pechtold is er heilig van overtuigd dat polderjihadi’s terroristen worden omdat er sprake is van ‘ongelijkheid’.

Ik vroeg in dezelfde post ook om tips en ideeën om Pechtold en zijn progressieve links-liberale gedachtegoed te bestrijden. De mailbox van De Dagelijkse Standaard ontplofte bijkans van alle mensen die hun ideeën wilden delen. Geweldig. We kregen zelfs vandaag nog een mailtje met het nieuwste campagnefilmpje van D66 toegestuurd.

Nou ja, het filmpje is niet van D66, maar van iemand anders. Het filmpje heet ‘D66, trap er niet in’. Ik zou zeggen: kijk zelf maar even. Het is werkelijk briljant. Eigenlijk zou het dagelijks moeten worden uitgezonden op televisie, vlak voor ieder Journaal. Helaas gaat dat niet gebeuren. Vergeet dus niet om deze post met al uw vrienden en familieleden te delen op Twitter en Facebook. Want het is in het belang van Nederland dat iedereen weet waar Pechtold nou eigenlijk voor staat.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

36 reacties

 1. arie_jansz

  Correctie, progressief-rechts is het Unique selling point van D66.

  Voor de rest een onverdraagbare leegte die vraagt, nee schreeuwt om leeggeprikt te worden.

  Wat een vreselijke lauwe thee is die partij, bah

 2. arie_jansz

  Overigens..dat filmpje is zooooo vreselijk slecht dat het alleen nog maar extra kiezers in de armen van D66 zal jagen.

  zelfs ik wankelde even en voelde iets warms voor D66…

  Gelukkig was het de koffie die over mijn been heen ging.

  Pfffoeh, stel je voor D66 stemmen

 3. Jacobus

  Laat je toch niet zo kennen, Frank. Je zit hier jarenlang alles wat het Kabinet doet te verketteren en dan blaast een oppositiepartij een keer flink in de bus en dan raak je bijkans in paniek.

  Op wie moeten we dan stemmen: op Gigantische Geurt?

  1. Jasterke

   Fraai is het schijn-fatsoen hier vorm gegeven
   de holle kreten-partij ten voete uit…
   ik bekijk dit pronk-juweel zonder geluid
   en àl haar achterhaalde leugens komen weer tot leven !

 4. CJD

  D66 stemmen zit er bij mij sws niet in aangezien ik het een vreselijke partij vind. Dan ben ik toch heel benieuwd naar jouw alternatief Frank… CDA?

  1. Frank Verhoef

   Ik stem CDA op 18 maart, maar ik blijf een zwevende kiezer.

 5. arie_jansz

  Frank laat zich graag influisteren door het CDA.
  Blijkt ook wel uit de lovende kritieken als Buma weer een dood paard van stal haalt.

  Het is altijd ge-wel-dig!

  1. Jacobus

   Volgens mij trek je aan een dood paard en haal je het beste paard van stal. Die dan vervolgens hinkend achteraan komen of niet de haver krijgen die ze verdienen.

   1. arie_jansz

    Hoe zal ik me hier op z’n “gielahjaans” nog weten uit te kletsen.

    U bepaalt de regels van de Nederlandse taal niet! Die zijn reeds lang gelden beschreven en bezongen door engelen en waanzinnigen op de heilige berg.

    U denkt maar dat u met de van Dale ons alles wijs kunt maken, doch ik weet beter wat de waarheid is.

    Het is “je dode paard uit de stal trekken”

    1. Jacobus

     U vertegenwoordigt met uw opgeblazen taalgebruik de krachten der duisternis: U haat de waarheid en laat u liever influisteren door Satan en de Antichrist wat waarheid en gerechtigheid is.

     Foei en nogmaals foei!

     Ik daarentegen sta in het Licht, het heuse licht en de waarheid van Paulus de Boskabouter die eerst, net als u, de verzenen tegen de prikkels sloeg en toen door genade Waarheid deelachtig werd.

     Daarna vielen hem de schellen van de ogen.

     Dat zal u niet gebeuren want u trekt graag aan dode paarden en bespot de volgelingen van Sint Geert. Wee u!

     Driewerf wee!!

     Maar ik ga mijn kostbare tijd niet meer aan u verspillen, kleine rotkaboutertje!

     1. Taljaard

      @Jacobus
      Gielah is een goede vriendin van mij.
      En ik kan u verzekeren dat zij beschikt over meer wijsheid, geest, charisma, innerlijke beschaving en persoonlijke integriteit dan 90% van verreweg de meeste inwoners van dit land.
      Een zeer bijzonder mens.

      Niet volmaakt, maar zij zal de eerste zijn om dat zelf toe te geven. Zij heeft echter wel de moed en het inzicht gehad om te breken met haar linkse verleden, simpelweg omdat zij de stem van haar geweten meende te moeten volgen.
      Iets wat u nog niet zo snel zou zien doen.
      Overigens hebt u m.i. in de eerste alinea van uw persiflage een vrij adequaat beeld van uzelf geschetst.

     2. Jacobus

      @Taljaard,
      Ik zal me niet uitlaten over Gielah als persoon; de ad hominem is een drogreden die bovendien het debat verziekt. Dat Gielah dat zelf bij voortduring wel doet betreur ik maar doet daar niets aan af.

      Ik kan wel een oordeel hebben over haar bijdragen. Die vind ik, nagenoeg zonder uitzondering, agagressief, op de persoon, beledigend en misplaatst arrogant. Haar bijdragen ademen het intolerante, liefdeloze en discriminerende karakter van het orthodoxe protestantisme. Het zal u niet zijn ontgaan dat naar mijn inzicht dat soort christendom niets met Christus te maken heeft, sterker, ik zie het als een perversie van Zijn boodschap.

    2. J. C. Th. Kohler

     En het is “Van Dale” met twee hoofdletters.

     j.c.th.kohler@online.nl

 6. Staphylocoque

  Amusant, maar zeker niet briljant. Amateuristisch, met standaardmuziekje eronder. Leuk voor de Speld, meer niet.

 7. robocop

  D66 werd destijds opgericht om de kloof tussen burger en politiek te dichten. Twee generaties later doet de partij er alles aan om die kloof onoverbrugbaar te maken.

  http://www.ravage-webzine.nl/2015/02/04/d66-een-club-voor-strebers-en-opportunisten/

  1. HR

   Dank, was ook leuk.

 8. Rubens

  Ik zal zeker niet op de D66 stemmen, aangezien mijn stem naar de PVV zal gaan.
  maar dit filmpje is toch wel een beetje goedkoop, denk ook niet dat dit de zwevende kiezer zal overhalen niet te gaan stemmen op de D66.

  Maar hoe minder stemmen op de D66 hoe beter.

 9. halo1

  Het filmpje is goed en vlot…zo!n D66 is net als links : het lijkt leuk maar de nadelen prevaleren : verloedering, criminaliteits-debet,Eurofilie, geldsmijterij,aanzuigende werking, naiviteit, mooie-woorden-slogans.. ze hebben natuurlijk het odium van “cosmopolitisme” (gruwel!).. en hun levensbeeindigings-standpunt vind ik eerlijk is eerlijk ook wel goed.. maar verder 2-7 voor de voordelen..kortom :een uiterst schadelijke partij voor NL.

 10. Joop Klepzijkert

  De radikale moslims jodokus en arie stemmen op denk. gat is wel duidelijk want:”De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…” Stem denk (gejat van ggz) met lijst duwer jodokus en arie !!!!

 11. Willie.F

  Goebbels achtig filmpje

 12. Limburgse Kuifje

  De boodschap is duidelijk maar het geheel oogt behoorlijk irritant. En het irritante zit hem vooral in de muziek die te luidruchtig is ten op zichte van de voice-over.

  Een aangepaste versie zal velen eer overtuigen. Dus kom op mensen en kom snel met een nieuwe uitgave. Anders mist u uw doel.

  1. W.H.J. Reiss

   Als de muziek irritant IS, dan IS het filmpje dus perfect !

 13. Pimsch

  Dwaling66 is te ernstig om mee te spotten dmv een vervalst filmpje zonder duiding en met een hoop herrie.
  Laat liever de echte Pechtold zien of geef een compilatie van zijn standpunten. Dan worden we gedwongen om scherper op te letten en te oefenen in de krochten van retorica. Als zelfs geleerde mensen deze rattenvanger volgen, dan zijn we niet zomaar van hem verlost dmv een schimpend filmpje.
  Zonder Wilders is hij niemand. Hij kiest voor het tegenovergestelde. Leg dus nauwkeurig en welbespraakt uit hoe dan onze toekomst zal worden. Stel pertinente vragen op een academisch toontje: Waarom wilt u meer EU? Heeft u een Nederlandse inborst cq. identiteit? Hoe groot is de invloed van 26 NL-zetels in de oceaan van het europarlement? Hoe goed kent u de islam? Moeten de huurprijzen omhoog? Heeft u wel een hekel aan christenen en niet aan moslims? Waarom neemt u een voorbeeld aan de USA ofschoon het een heel andere geschiedenis en doelstelling heeft? Wat is uw definitie van fatsoen en moraal? Bent u echt democratisch en kunt u omgaan met gewetensbezwaarden? Houdt u van asielzoekers? Is Wo2 de maat der dingen? Hoe lang blijft u de Armeense genocide ontkennen? Schaamt u zich voor kinderen die op school niet uitblinken? Wat weet u van de Reconquista en wat er 700 jaar aan vooraf ging?

 14. Eminem2

  Frank Verhoef schreef:

  “Ik vroeg in dezelfde post ook om tips en ideeën om Pechtold en zijn progressieve links-liberale gedachtegoed te bestrijden. ”

  Hoewel ik eveneens vind dat D66(6) stevig bestreden moet worden, bevreemdt het me wat dat Frank Verhoef er ook zo over denkt. Aangezien hij het CDA steunt, krijgt hij D66 er daarmee als een vrijwel onvermijdelijke toekomstige coalitiepartner bij.

  De tijd dat het CDA genoeg had aan de VVD om aan een meerderheid te komen is immers allang voorbij. Partijen zoals de SP, PVV en GL zijn ook niet echt voor de hand liggende coalitiepartners voor het CDA. En met regeren met de PvdA heeft het CDA ook vrijwel uitsluitend slechte ervaringen (op Lubbers-3 na zijn alle Roomsch-Rode kabinetten sinds Drees Senior immers aan een voortijdig einde gekomen…), terwijl het erg onwaarschijnlijk is dat de PvdA groot genoeg zal worden om samen met het CDA een meerderheid te kunnen hebben.

  Dus de vraag aan Frank Verhoef en andere CDA-stemmers wordt: met welke andere partijen denkt u (hoopt U) dat deze partij een meerderheidscoalitie kan gaan vormen? Hierbij de gemiddelde omvang van de andere partijen in de peilingen van de laatste maanden in ogenschouw nemend, uiteraard. Daarbij kunt u desgewenst buiten beschouwing latend dat CDA-D66-VVD waarschijnlijk geen meerderheid zal halen. Gesteld dat ze dit wel gaan doen, dan zou het CDA in alle waarschijnlijkheid gewoon meedoen met het Pechtold-circus…

 15. RobH

  D66 heeft natuurlijk ook (als nagenoeg enige partij) gisteren tegen gestemd in het wetsvoorstel tot uitbreiding van bevoegdheden van aftappen door de AIVD. Hoe dom en naïef kan je zijn.

 16. pfortz

  Leuk filmpje? Helaas zijn de reacties van Jacobus & co weer ergerniswekkend.

 17. Joop Klepzijkert

  Hoe is het met het geheugen van Frank gesteld. Ben je hirsch balling (nekschot) , van agt (joden aan het gas) en bak ellende vergeten. het referendum wat de vullisbak in is gegooid door bak ellende. Dat was allemaal cda

  1. Jacobus

   Bepleitte het CDA dat Joden aan het gas moeten?

   Doe normaal, zou ik zeggen.

 18. V.K.

  -@ Jacobus,

  Doe normaal, zou ik zeggen.

  Hypocriet.

 19. Ni28

  Na deze kabinet is het vooruitzicht van een regering van D66 de volgende schaduw voor Nederland. De ultieme schaduw?

 20. Wachteres

  Dat wordt het ultieme drama. @Ni28

  D’66 wil de grenzen wagenwijd openzetten, want dan kunnen we niet meer van immigratie spreken. Iedeeen is welkom.

  In de praktijk zal er een immense mensenstroom uit Noord-Afrika binnenkomen, vooral omdat D’66 Turkije zo snel mogelijk bij de EU wil hebben.

  In Afrika zitten hele dorpen jonge mannen al te wachten om naar hier te kunnen gaan, hen is meegedeeld dat de vleespotten van Egypte voor hen al opgewarmd zijn.

  Honderdduizenden die hier niet zullen integreren, omdat zij dat niet willen.

  Wat zij wel willen is dat de islam het hier voor het zeggen krijgt, want dat is hen bijgebracht.

  Pechdrol is de meest kwaadaardige figuur uit de hedendaagse geschiedenis, na Hitler.

  Laten we hopen dat het volk verstandig is en dat ze niet op zijn partij stemt.
  .

 21. Pieter G

  Grappig filmpje.
  En ik heb nog geen enkele reactie gelezen die het inhoudelijk oneens is met de boodschap.

  Wel weer veel Jacobus.

  Ik kan wel een oordeel hebben over zijn bijdragen. Die vind ik, nagenoeg zonder uitzondering, agressief, op de persoon, beledigend en misplaatst arrogant.

 22. Bes Tolen

  D66 spoort al lang fout. Terlouw was de minister, die de persvrijheid aan banden legde door een gentlemen agreement met o.m. de dagbladpers. Een overeenkomst als slimmigheid. Het ging er om hoe over buitenlanders immigranten geschreven moest worden. Geen wettelijke en geen democratische basis. Maar er werd wel heel streng aan de richtlijnen vast gehouden. Er was in de praktijk sprake van zware censuur. Van Agt als minister president verwoordde voor de toen nog meer dan tegenwoordig beluisterde radio de overeenkomst met de pers.
  D66 is indertijd een plek geworden voor kleinburgerlijke lieden, die de stap naar de PvdA niet durfden te maken. [”Men wilde er niet op aangekeken worden.” Over democratie gesproken.]. De PvdA was de partij, die veel maatschappelijke dwang voortkomend uit het confessioneel politieke tijdperk en erg benauwend, wilde afschaffen. Althans een grote vooral jonge toeloop zag de PvdA als enige partij, die meer vrijheid voor het individu wilde en meer gelijke rechten (in de praktijk) op veel maatschappelijke gebieden, die vrijwel geheel gemonopoliseerd waren door christelijke zuilen en er al te vaak toe leiden, dat waren weinigen, de meest orthodoxen, de mooie en best betaalde banen kregen. Het kwam neer op uitsluiting van de grote meerderheid van de bevolking. Zestiger en zeventiger jaren issues. Daar is door het kabinet Den Uijl ondanks Van Agt (wat een tegenstelling in zo’n kabinet!) wel veel maar lang niet alles aan gedaan. De PvdA heeft haar positief hervormend karakter dat ze eerder altijd wel in principe had, sinds de jaren tachtig al snel verloren. Oud-communisten plus groepsgewijs uit confessionele organisaties plus erg linkse lieden uit meer algemene sociale organisaties plus vreemdelingen leden onder gemiddeld even grote misvattingen, ook vaak vals, als eerder de confessionelen. Het waren er vaak zelfs de kinderen van dat soort, in de confessionele omgeving opgegroeid maar niet zo zeer de generatiekloof voelend (nog vaak kerkelijk; zie het huidige kabinet) maar wel met onbegrensde eigen gelijkhebberigheid behept. Het waren overlopers om macht uit te oefenen waar die mogelijkheid groter werd. Dit laatste bood D66 ook. Meer dan dat zoals oppervlakkigheid en het idee van eigen voortreffelijkheid waarin het liberalisme van D66 is terug te vinden.

 23. Jasterke

  Een halve koopman, halve lord,
  Een halve wijze, halve gare,
  Half boef, maar laat de hoop niet varen,
  Dat hij gewoon een hele wordt.
  .
  nee, niet Jasterke, maar : Aleksandr S.Poesjkin 😛

 24. Skeptic

  Het valt me op dat twee personen hier de reacties domineren. Vaak ben ik het niet eens met de opinies van de redacteuren hier maar het zijn de reacties van voor en tegenstanders die het interessant en leerzaam maken op DDS. Het merendeel van de reacties komen van Arie Janz en Jacobus die wier enige doel lijkt te bestaan uit het laten ontsporen van de discussie waardoor het al snel niet meer gaat om het orginele artikel. Ik heb het enige tijd aangekeken en nu is het moment gekomen om afscheid te nemen en mijn heil ergens anders te gaan zoeken totdat daar ook de trollen weer de overhand gaan krijgen. Adieu!

 25. HenryJoseph

  D666

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.