VVD, D66 en PvdA: “Nederland moet schade Romeinse fontein betalen”

Zijn ze nou helemaal gek geworden?

Het is al erg genoeg dat een stel waanzinnige Romeinen roepen dat de Nederlandse belastingbetaler de rekening moet betalen voor de door Feyenoord-supporters veroorzaakte schade, maar het kan blijkbaar nog erger: VVD, D66 en PvdA zijn het daar namelijk mee eens

Nee, dat is geen grap. De drie regeringspartijen (laten we wel wezen, D66 gedoogt de coalitie zo loyaal dat de partij feitelijk gewoon een coalitiepartner is) zijn écht van mening dat u en ik moeten opdraaien voor de wanpraktijken van een stel hooligans:

VVD, PvdA en D66 in de Eerste Kamer vinden dat de regering niet genoeg doet. “Overweegt het kabinet nog andere gebaren, zoals bijvoorbeeld het vergoeden van de reparatiewerken aan de fontein?”, vragen de Eerste Kamerleden in een brief aan premier Rutte.

PvdA-senator Barth zegt het als volgt: “U mag het zien als een oproep tot fatsoen vanuit de Senaat aan heel Nederland. Ik denk niet dat wij als Nederland in de wereld zo te boek moeten willen staan.”

D66-senator Van Boxtel voegt daar aan toe: “Dit raakt echt het imago van alle Nederlanders. Het gaat hier om een werelderfgoedstuk. Je moet hier iets laten zien, en zeggen: dit moet gerepareerd worden en wij delen mee in die schade.”

Wat een ongelooflijke onzin. De Italiaanse autoriteiten hadden er rekening mee moeten houden dat Feyenoord-supporters zich zouden misdragen. Helaas deed men dat niet; de autoriteiten waren compleet verrast, wat toch een beetje merkwaardig is aangezien Feyenoord bepaald geen smetteloze reputatie heeft.

Daar komt bij dat de Nederlandse belastingbetaler werkelijk niets te maken heeft met het wangedrag van een stel supporters van één of andere asoclub. Waarom zou een nette Ajacied de rekening moeten betalen voor het hooliganisme van een asociale Feyenoorder (maar goed, dat is een pleonasme)?

Als D66, VVD en PvdA het zo belangrijk vinden dat Nederlanders opdraaien voor de gemaakte schade stel ik voor dat ze een collecte organiseren onder hun eigen leden en het opgehaalde geld vervolgens inleveren bij de Italiaanse ambassade. Succes ermee, ik doe niet mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Baksteen

  Opeens voel ik me heel erg Europeaan…..dat gevoel zouden deze partijen dan toch helemaal moeten hebben, toch?

 2. Antidotum

  Sorry Michael, maar ook al wil je niet meedoen, net zoals ik vind dat deze vandalen zelf voor de kosten moeten opdraaien, blijft het feit dat jouw en mijn belastinggeld, door de overheid, voor allerlei onterechte en kwalijke zaken wordt gebruikt waar wij geen invloed op hebben, dat privilege hebben zij voor zichzelf bedacht. Knap he? 🙁

  Jatten kunnen ze als de beste, zelfs ons pleepapier is belast, maar een juiste en eerlijke besteding van onze zuur verdiende centen, bepaalt alleen de overheid, daarom smijten ze veel geld over de balk. Wat kan dat bommen, het is toch maar het geld van de burgersukkels.

  Dat is ook een vorm van onderdrukking en macht.

 3. V.K.

  -Politieke partijen welke een beroep op je fatsoen doen, moet je met je gezonde verstand wantrouwen.

  1. Antidotum

   @V.K.

   Deze lijst ik in! 🙂

 4. lic

  Lekker makkelijk geld uitgeven van een ander. En dan ook nog over fatsoen spreken.

  Laat ze die voetbalfans maar vasthouden en dwangarbeid laten verrichten tot de schade vergoed is.

  Over mijn imago in het buitenland maak ik me overigens geen illusies meer met Rutte en zijn vrienden.

 5. lic

  “De Italiaanse autoriteiten hadden er rekening mee moeten houden dat Feyenoord-supporters zich zouden misdragen. ”

  Wat dacht je ervan dat die supporters zich gewoon zouden moeten gedragen? Ligt daar ook niet een beetje een deel van het probleem?

 6. tonzwart

  Ik vind eigenlijk, dat de Italiaanse belastingbetaler aangeslagen moet worden voor het Fyra debacle, waarmee Nederland grote schade geleden hebben…

 7. tonzwart

  Hebben = heeft

 8. LantR.fant

  Het is zo eenvoudig. Hooliganisme is een onderdeel van de voetbalcultuur. De kosten voor politieoptreden tegen-, en schade veroorzaakt door hooligans moeten gewoon op de clubs verhaald worden.
  In dit geval Feijenoord.

  Reken maar dat het hooliganisme vrij snel uitgebannen wordt.

  Afijn, als ik weer eens een bekeuring heb voor te snel rijden stuur ik m wel naar Pechthold of Rutte. Als misdragingen van voetbalsupporters/hooligans door de gemeenschap moet worden betaald moeten mijn bekeuringen ook maar door de gemeenschap worden betaald.
  Lijkt me wel consequent.

 9. Philippine

  Italiaans cultuurgoed.
  Feyenoordfans moeten dat niet kapot maken ook al begrijpen ze van dit soort cultuurgoed niets.

 10. Gerben

  Dan moeten we buitenlandse overheden ook een vergoeding vragen voor alle schade die hier door buitenlandse criminelen wordt aangericht.

 11. NemTudom

  Een verzekering. De prijs van een kaartje iets verhogen voor zulke ondoordachte gevallen, kan een goede oplossing zijn.

 12. Tosjacq

  Om te laten zien dat Nederlanders fatsoen hebben laten ze da eerst eens kijken hoe alle linkse politieke fraudeurs en verraders plus ander politiek tuig en onderkruipers aan de belastingbetalers terug betalen wat ze allemaal door huichelarij en oplichtingen gestolen hebben i.p.v. eerst weer alle Europesche gemeenschappen te steunen
  Hoe is het mogelijk dat we weer aan de grieken uitstel van betaling gaan garanderen, en de grieken ondertussen met Rusland China etc. andere deals gaan sluiten zodat ze met nog meer schuld de exit uit Europa kunnen gaan organiseren dankzij o.a. Rutten, Dijsselbloem Pechtold en de andere linkse onderkruipers

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.