VVD, D66 en PvdA: "Nederland moet schade Romeinse fontein betalen"

Geen categoriefeb 25 2015, 8:59
Zijn ze nou helemaal gek geworden?
Het is al erg genoeg dat een stel waanzinnige Romeinen roepen dat de Nederlandse belastingbetaler de rekening moet betalen voor de door Feyenoord-supporters veroorzaakte schade, maar het kan blijkbaar nog erger: VVD, D66 en PvdA zijn het daar namelijk mee eens.
Nee, dat is geen grap. De drie regeringspartijen (laten we wel wezen, D66 gedoogt de coalitie zo loyaal dat de partij feitelijk gewoon een coalitiepartner is) zijn écht van mening dat u en ik moeten opdraaien voor de wanpraktijken van een stel hooligans:
VVD, PvdA en D66 in de Eerste Kamer vinden dat de regering niet genoeg doet. "Overweegt het kabinet nog andere gebaren, zoals bijvoorbeeld het vergoeden van de reparatiewerken aan de fontein?", vragen de Eerste Kamerleden in een brief aan premier Rutte.
PvdA-senator Barth zegt het als volgt: "U mag het zien als een oproep tot fatsoen vanuit de Senaat aan heel Nederland. Ik denk niet dat wij als Nederland in de wereld zo te boek moeten willen staan."
D66-senator Van Boxtel voegt daar aan toe: "Dit raakt echt het imago van alle Nederlanders. Het gaat hier om een werelderfgoedstuk. Je moet hier iets laten zien, en zeggen: dit moet gerepareerd worden en wij delen mee in die schade."
Wat een ongelooflijke onzin. De Italiaanse autoriteiten hadden er rekening mee moeten houden dat Feyenoord-supporters zich zouden misdragen. Helaas deed men dat niet; de autoriteiten waren compleet verrast, wat toch een beetje merkwaardig is aangezien Feyenoord bepaald geen smetteloze reputatie heeft.
Daar komt bij dat de Nederlandse belastingbetaler werkelijk niets te maken heeft met het wangedrag van een stel supporters van één of andere asoclub. Waarom zou een nette Ajacied de rekening moeten betalen voor het hooliganisme van een asociale Feyenoorder (maar goed, dat is een pleonasme)?
Als D66, VVD en PvdA het zo belangrijk vinden dat Nederlanders opdraaien voor de gemaakte schade stel ik voor dat ze een collecte organiseren onder hun eigen leden en het opgehaalde geld vervolgens inleveren bij de Italiaanse ambassade. Succes ermee, ik doe niet mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten