VVD en PvdA vliegen elkaar in de haren om dieseltaks

Geen categoriefeb 04 2015, 10:00
Opeens meent de VVD zich hard te maken voor het liberalisme. Geloofwaardig is het niet.
Wat zijn het ook ongelooflijke acteurs he, de hoge dames en heren van de VVD. Meer dan twee jaar lang laten de PvdA wegkomen met allerlei socialistische, nivellerende plannen, maar nu de Provinciale Statenverkiezingen eraan komen zijn ze opeens weer liberaal tot op het bot.
En maar denken dat de liberale kiezer daar nog intrapt ook.
Met de provinciale verkiezingen in zicht wilden de liberalen weer eens duidelijk maken waar ze voor staan, maar voor ze het wisten ontstond het beeld van openlijk ruziënde kabinetsleden.
De Telegraaf meldde gisteren dat Mansveld nieuwe dieselauto’s zwaarder wil laten aanslaan. Ze zou daarover in gesprek zijn met haar VVD-collega Wiebes (Financiën). Die verklaarde daarop dat hij het plan niet ziet zitten en er ook nooit met Mansveld over had gesproken.
Je zou denken: zo, zo, ruzie dus! De VVD accepteert dit soort ideeën absoluut niet. Nederland heeft geen behoefte aan lastenverzwaringen, maar aan lastenverlichtingen. En als iemand dat begrijpt zijn het - blijkbaar - de blauwen van de VVD. Indien nodig zijn ze bereid om het voortbestaan van de coalitie in gevaar te brengen. Het gaat immers om principes.
Helaas:
Een andere sociaaldemocraat stelt dat de VVD binnenskamers ook niet blij zou zijn met ’het bedrijfsongevalletje’ en dat de liberale fractieleider Zijlstra aan Samsom heeft verklaard dat het niet handig was dat Wiebes zo duidelijk afstand nam van Mansveld, waardoor een rel was geboren.
"Bronnen rond Zijlstra" ontkennen dat, aldus De Telegraaf, maar naar alle waarschijnlijkheid klopt dit gewoon. Wiebes heeft namelijk alweer een stapje teruggedaan. Er wordt nu toegegeven dat er gesproken werd over "de nieuwe inrichting van autobelastingen," maar dat het woord 'diesel' eenvoudig nog niet gevallen was. In gewone mensentaal betekent dat: 'Mijn partijleiders zijn knetterboos en dwingen me om bakzeil te halen."
En dat was het einde van de rel dan weer. De kans bestaat dat de VVD publiekelijk geen stap terug durft te doen waardoor het plan voor een hogere dieseltaks wel degelijk van tafel verdwijnt, maar uiteindelijk zullen de liberalen alsnog akkoord gaan met belastingverhogingen. Zo rollen zij tegenwoordig namelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten