VVD-fractievoorzitter mogelijk betrokken bij fraude en hennepteelt

800px-Opname
Foto: RVD / Wikimedia Commons

Waar is Mark Rutte?

Het houdt maar niet op bij de VVD, de partij waar echt iedere VVD’er integer is. Heus waar. Fractievoorzitter van de VVD Stichtse Vecht Kathalijne de Kruif, die wordt verdacht van het schenden van het ambtsgeheim door informatie te lekken uit de vertrouwenscommissie naar een partijgenoot, blijkt ook al deel uit te maken van een groot crimineel onderzoek naar fraude en hennepteelt. Via het AD:

Het Openbaar Ministerie in Arnhem bevestigt dat de verdenking van het lekken naar boven kwam in het andere onderzoek, dat wordt gedaan door het OM in Utrecht. Daar wil niemand op de zaak reageren.

De Kruijf werd vorige week aangehouden en verhoord. Ze mocht na het verhoor vertrekken, maar ze geldt nog wel als verdachte in de zaak van het lekken. Volgens de krant wil het OM niet zeggen of de VVD’er ook verdachte is in het grotere onderzoek. De Kruif ‘en haar advocaat willen niet reageren. Dat is veelzeggend. Als zij helemaal niets te maken zou hebben met de fraude en hennepteelt, dan zou ze meteen dat verhaal uit de wereld kunnen helpen.

Dat doet ze dus niet. Zoals de krant schrijft, is deze zaak heel vervelend voor de VVD:

De zoveelste verdenking van een VVD-politicus is zeer pijnlijk voor partijleider Mark Rutte. Hij trapt zaterdag de VVD-campagne af in Breda en heeft nog ruim 3 weken om kiezers te winnen.

Rutte zal bij de campagneaftrap in Breda waarschijnlijk deze zaak afdoen als opgeblazen, net zoals hij bij de zaak-Verheijen heeft gedaan. Hij hoopt dat het allemaal wel overwaait. Dat is niet zo. De kiezer zal de komende weken dagelijks worden herinnerd aan de niet-integere politici binnen de gelederen van de VVD. Als Rutte slim is, knikkert hij iedere niet-integere liberaal uit de partij. Dat zou pas een statement zijn voor de partij die altijd zo hamert op law and order.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!