VVD-Kamerleden zijn declaratiekoning Mark Verheijen zat

Eindelijk komen VVD’ers in opstand tegen hun niet-zo-integere collega.

Dat Mark Verheijen nog steeds op het pluche zit, komt omdat de partijtop – lees: Mark Rutte en Halbe Zijlstra – hem de hand boven het hoofd houdt. Hij wordt gespaard. Maar het duurt niet lang meer voordat de declaratiekoning van de VVD eindelijk weg is. Hij zit nu echt op de schopstoel: er is inmiddels sprake van een heuse opstand binnen de VVD.

VVD-Kamerleden beginnen het namelijk behoorlijk zat te worden dat er steeds weer nieuwe onthullingen zijn over Verheijen: dan weer declareert hij teveel, dan weer loopt er een aangifte wegens corruptie, dan weer krijgt hij een dubbel salaris, dan weer regelt hij een gratis verkiezingsfeestje voor Mark Rutte. Et cetera. Waarschijnlijk komt er dagelijks een nieuwe onthulling tot aan de verkiezingen.

Het AD schrijft:

In de VVD-fractie wordt gemord dat de ‘opeenstapeling van nieuwsfeiten nu echt te gek wordt’. Twee weken geleden gingen er in de Tweede Kamerfractie al stemmen op voor een vertrek van Verheijen. Die was toen in opspraak geraakt met omstreden declaraties.

Volgens de krant zijn er tijdens het fractieoverleg meerdere VVD-Kamerleden (in ieder geval Ton Elias en Helma Neppérus) geweest die zich nu openlijk afvragen of het niet beter is dat Verheijen ermee ophoudt en zijn zetel inlevert. Eén VVD-Kamerlid zegt (anoniem) tegen de krant: “Ik was allang opgestapt. Op een bepaald moment word je een sta-in-de-weg voor de partij. Dat moet je niet willen.”

De liberalen kelderen in de peilingen door de kwestie-Verheijen. De vraag is nu: wil Verheijen zelf wel weg uit de politiek? In zijn ogen is een politieke loopbaan hartstikke lucratief. Waarom zou hij zijn zetel inleveren, de zetel waar hij onwijs veel belastinggeld mee kan binnenharken? Nee, hij wacht misschien liever op het moment dat de fractie hem dwingt op te stappen. Dan is hij geen VVD’er meer, maar dan kan hij wel zijn zetel meenemen en een eenmansfractie beginnen.

Het zou me niets verbazen als dat scenario steeds aantrekkelijker begint te worden. Niet voor de VVD, maar wel voor declaratiekoning Verheijen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. V.K.

  -Aij, met een Groep Verheijen wordt de Kamermeerderheid van VVD/PvdA wel heel klein.

 2. aquarius

  Natuurlijk gaat Verheijen straks opstappen en laat hij zijn zetel aan de VVD .
  In ruil daarvoor krijgt hij ergens een mooie baan en wordt een paar jaar in de luwte gestald .

 3. nogmaals

  Die “integere” VVD-kamerleden hebben maar één reden om Verheijen te willen lozen. Door alle publiciteit hebben zij straks minder kans op een stoeltje met pluche.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.