Het houdt niet op: VVD’er Verheijen kreeg dubbel salaris

markverheijen11
Foto: Screenshot L1 / YouTube

Stop er maar mee, Mark Verheijen.

De zaak-Verheijen wordt met de dag pijnlijker voor de VVD:

Mark Verheijen heeft in 2012, na zijn installatie tot Tweede Kamerlid voor de VVD, circa 4.000 euro salaris als gedeputeerde van de provincie Limburg ontvangen, zonder dat hij daarvoor werk verrichtte. Op dat moment ontving hij al een inkomen als Kamerlid. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Dit is het derde keer in korte tijd dat er nieuws naar buiten komt over de ‘integriteit’ van Verheijen. Eerst kwam het nieuws dat hij onterecht duizenden euro’s declareerde in zijn functie als bestuurder in de provincie Limburg. Toen kwam het nieuws dat een ondernemer aangifte wegens corruptie tegen hem heeft gedaan vanwege zijn gedrag als wethouder in Venlo. En nu dit.

Verheijen doet net alsof de schuld van anderen is dat hij een dubbel salaris kreeg. Tegen de krant zegt hij: “Ik heb er toen niet bij stilgestaan om het terug te storten. Daar heeft ook niemand mij op attent gemaakt. Ik had het kunnen doen. Maar ik heb, terugkijkend, niet het gevoel dat ik door het niet te doen iets fouts gedaan heb.” Het is een typische Verheijen-reactie. Steeds weer vergoelijkt hij zijn misdragingen.

Hoe langer Verheijen op het pluche blijft plakken, hoe meer van dit soort berichten naar buiten komt via de media. Reken maar. Hij heeft tijdelijk zijn werk neergelegd, maar het zou beter voor Verheijen én voor de VVD zijn als hij er helemaal mee ophoudt. Vandaag nog. Of de liberalen moeten houden van zelfkastijding. Dat kan, maar geen enkele partij zou het oké moeten vinden dat één politicus er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat de kiezers wegrennen.

De meeste Nederlanders willen dat de niet-integere VVD’er opstapt. Zolang dat niet gebeurt, wordt de VVD gestraft. En terecht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!