Het houdt niet op: VVD’er Verheijen kreeg dubbel salaris

Stop er maar mee, Mark Verheijen.

De zaak-Verheijen wordt met de dag pijnlijker voor de VVD:

Mark Verheijen heeft in 2012, na zijn installatie tot Tweede Kamerlid voor de VVD, circa 4.000 euro salaris als gedeputeerde van de provincie Limburg ontvangen, zonder dat hij daarvoor werk verrichtte. Op dat moment ontving hij al een inkomen als Kamerlid. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Dit is het derde keer in korte tijd dat er nieuws naar buiten komt over de ‘integriteit’ van Verheijen. Eerst kwam het nieuws dat hij onterecht duizenden euro’s declareerde in zijn functie als bestuurder in de provincie Limburg. Toen kwam het nieuws dat een ondernemer aangifte wegens corruptie tegen hem heeft gedaan vanwege zijn gedrag als wethouder in Venlo. En nu dit.

Verheijen doet net alsof de schuld van anderen is dat hij een dubbel salaris kreeg. Tegen de krant zegt hij: “Ik heb er toen niet bij stilgestaan om het terug te storten. Daar heeft ook niemand mij op attent gemaakt. Ik had het kunnen doen. Maar ik heb, terugkijkend, niet het gevoel dat ik door het niet te doen iets fouts gedaan heb.” Het is een typische Verheijen-reactie. Steeds weer vergoelijkt hij zijn misdragingen.

Hoe langer Verheijen op het pluche blijft plakken, hoe meer van dit soort berichten naar buiten komt via de media. Reken maar. Hij heeft tijdelijk zijn werk neergelegd, maar het zou beter voor Verheijen én voor de VVD zijn als hij er helemaal mee ophoudt. Vandaag nog. Of de liberalen moeten houden van zelfkastijding. Dat kan, maar geen enkele partij zou het oké moeten vinden dat één politicus er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat de kiezers wegrennen.

De meeste Nederlanders willen dat de niet-integere VVD’er opstapt. Zolang dat niet gebeurt, wordt de VVD gestraft. En terecht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Primo

  Iemand die bij het UWV een uitkering geniet en èèn dag bijsnabbelt wordt als het UWV erachter komt subiet gekort op zijn uitkering dan wel wordt de uitkering stopgezet.

  Waarom denken politici toch dat er voor hen andere maatstaven gelden?

  1. Avander

   Omdat dat zo is Primo, er gelden andere maatstaven voor hen. Denk eens aan de kapitale bedragen die dit type übermensch in de markt kan verdienen. Desondanks offeren ze zich op voor het Algemeen Belang, en in het bijzonder voor paupers zoals U en ik. Weet U wel dat ze soms wel 8 uur per dag werken? Dat mag dan toch wel ergens eens beloond worden met een wijntje en een stadionplaats.

   En als een uitkeringstrekker al dan niet door eigen falen of fouten iets teveel krijgt, tja dat is dan diefstal of oplichting, dat moet aangepakt worden met een boete van tenminste 100%. Dat zal hen leren.

 2. Rubens

  Heerlijke reactie, en ook zo waar ook

  Ik heb namelijk zelf zoiets meegemaakt, ik kreeg een baan als aluminium lasser, toen heb ik bij het uwv gemeld (telefonisch) dat ik een nieuwe baan had. Zij mij gefeliciteerd en de uitkering stopgezet. Bleek dat ik toch 142 euro teveel uwv had ontvangen.

  Direct een brief waarin ik die 142 euro moest betalen, EN EEN BOETE VAN 150%!!!
  alleen omdat ik niet schriftelijk het had bevestigd

 3. nogmaals

  @Rubens
  Eigen schuld,
  had je maar bij een zeer integere politieke partij een baan moeten zoeken,
  Dan hadden ze je vanuit de partij wel geadviseerd om het helemaal niet bij het uwv te melden, en gewoon zolang mogelijk dubbelop te cashen, net als zovelen bij die club !
  Maar wat zeg ik nou?
  Ze willen daar helemaal geen lassers, ze kunnen alleen snijbranders gebruiken, want ze zijn constant bezig ons land kapot te maken.

 4. luis_indepels

  Politici die niet begrijpen dat ze geen salaris dienen te ontvangen voor werkzaamheden die niet verricht zijn moet per direct ontslagen worden wegens incompetentie.

  1. nogmaals

   @luis
   Ze begrijpen het best !
   Ze moeten dan ook niet worden ontslagen wegens incompetentie, maar strafrechtelijk worden vervolgd wegens fraude !

 5. Ali Baba

  Hahaha wat is die kerel (al dan niet terecht) de lul zeg.

 6. JOzephius

  De declaraties zijn volgens de regels gegaan, maarrrr of die declaraties terecht waren werd niet gecontroleerd. De regels zijn op de juiste manier gevolgd. WAHA!!! Hoeveel gekker wil je het hebben zeg, wat een totale corrupte randdebielen dit. En die lui verwachten nog dat ik op hen ga stemmen? Mooi niet dus!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.