PVV kan in één klap grootste worden in Zuid-Holland

PVV kan in één klap grootste worden in Zuid-Holland

De PVV is groter dan D66 in de provincie.

Goed nieuws voor Geert Wilders en zijn partijgenoten: de PVV-fractie in Zuid-Holland wordt waarschijnlijk de grootste van de provincie. Volgens peiler Maurice de Hond gaat het bijna gelijk op tussen PVV en D66. Beide partijen zouden nog de grootste kunnen worden, maar alles wijst erop dat de PVV als winnaar uit de bus komt op 18 maart, met één zetel meer dan de grote concurrent:

De PVV staat in zijn peiling op 10 zetels, D66 op 9. De PVV reageert opgetogen op de peiling voor de Statenverkiezingen. Volgens lijsttrekker Henk de Vree is de keuze voor de kiezer nu 'helder': "Minder macht naar Brussel of alle macht naar Brussel. Minder islam in Zuid-Holland of meer islam in Zuid-Holland."

Het past in de trend dat de PVV fier bovenaan staat in de landelijke peilingen, week na week na week. Misschien helpt het ook wel dat de PVV in verschillende provincies, ook in Zuid-Holland, geen hoofddoekjesverbod meer eist. Niet iedere PVV-stemmer zal er blij mee zijn, vooral de PVV'ers niet die alleen op de PVV stemmen vanwege het anti-islamstandpunt, maar de partij wordt zo wel aantrekkelijker voor andere kiezers. Ga maar na: er zijn zat kiezers die wél een proteststem willen uitbrengen tegen het kabinet maar die het anti-islamstandpunt van Wilders niet of niet helemaal steunen.

Het mooiste nieuws wat mij betreft is dat de twee coalitiepartijen heel veel zetels gaan verliezen. Dat doet mij deugd. In Zuid-Holland moeten zowel VVD als PvdA straks vijf zetels inleveren. Prachtig. Dát is pas een signaal naar het kabinet toe. Als iedere provincie VVD en PvdA links laat liggen, kan het kabinet het wel vergeten in de Eerste Kamer. Dat kan bijna niet anders betekenen dan dat we dit jaar nog een keer naar de stembus mogen. Ik heb er zin in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties