Declaratiekoning Verheijen regelde gratis verkiezingsfeestje voor Rutte

Zo maak je je wel populair bij het establishment, inderdaad.

VVD-Kamerlid en declaratiekoning Mark Verheijen ligt nu al enkele dagen onder vuur. Om de zoveel tijd komt er nu een nieuw verhaal naar buiten over de manier waarop hij om is gegaan met belastinggeld, vriendendienstjes heeft geregeld, etc. Ook vandaag moet hij eraan geloven.

Zo bericht De Telegraaf dat de Limburger in 2012 een gratis verkiezingsfeestje regelde voor Mark Rutte. Leuk, maar er is een probleem:

Verheijen was nauw betrokken bij de met belastinggeld gefinancierde Floriade. Hij beweerde in 2012 dat de VVD betaald had, maar de vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV constateert dat er helemaal geen rekening is verzonden voor de partijbijeenkomst.

Een woordvoerder van de VVD bevestigt nu dat er alleen betaald is voor de “aankleding van het podium.” Voor de rest heeft de partij er niets aan uitgegeven.

Aangezien de stichting sterk afhankelijk van dit soort inkomsten is het een beetje merkwaardig dat de VVD niet hoefde te betalen. De Floriade kon dit geld prima gebruiken.

Jammer genoeg voor Verheijen wordt het wat minder ‘gek’ als je bedenkt dat hij toen in het stichtingsbestuur van de Floriade zat. Hij was dus in staat om dit soort zaken te regelen. Als de VVD een gratis feestje wilde kon hij de stichting daar prima voor mis-gebruiken.

Toen de NRC met het verhaal naar buiten kwam over Verheijens problematische declaraties reageerde hij door te stellen dat het allemaal wel meeviel en dat de krant het nogal overdreef. Ja ja, in zijn ogen was de hele kwestie behoorlijk “opgeblazen.” Partijleider Mark Rutte was het daar helemaal mee eens.

Je vraagt je af of ze dat nog steeds vinden of dat ze begrijpen dat het vrijwel zeker einde carriere is voor Verheijen. t.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Ego non solus

  Het gedrag van de politieke leiding van de VVD is even amateuristisch als autistisch. De VVD leidt enorme imagoschade. Mocht de VVD ooit nog eens iets willen roepen over integriteit en fraudebestrijding dan zal de eerste reactie zijn: hahaha. De tweede ook, de derde ook. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik stem geen VVD meer.

 2. bandini

  Hij heeft de lesjes die van Rey hem heeft geleerd goed opgepikt. Hij zal er dezelfde prijs voor betalen! De lamzakken!

 3. W.H.J. Reiss

  De VVD zit meer in het ‘old boys’ netwerk en de PvdA zit veel in de semi overheidssector (speciaal de zieligen industrie). Deze 2 inteelt clubjes, met tezamen enkel 80.000 leden zijn bepalend voor alle gebeurtenissen in Nederland. Naar kwaliteit wordt niet gekeken, enkel naar lidmaatschap. Het wordt tijd dat aan die onzin een einde komt en dat er vakbekwame mensen geinstalleerd worden. Beste voorbeeld, dit kneuzen kabinet. De PVV heeft gelukkig geen leden en kan dus bij meerderheid een zaken kabinet samenstellen met vakbekwame mensen.
  .
  Ik mag toch wel hopen dat er wat burgemeesters en andere sujetten van de VVD/PvdA verdwijnen na 18 maart. Het te grabbel gooien van Nederland door politieke onbenullen daar moet toch zo langzamerhand een eind aan komen !!

 4. Ni28

  De VVD is een corrupte partij die van onze belastinggeld leeft. De PvdA leeft weer van de steeds hogere belastingen. Samen is het een samenraapsel van geldzieke figuren die het leven in Nederland steeds zuurder maken.

 5. Napoleon

  Vroeger respect voor mannen in stropdas nu associeer ik ze met groot graaiers corruptie valsheid in geschrifte achterkamers on democratie´s passé.

 6. nick

  Ons land word geregeerd door onbekwame carriere jagers. Misselijk makende ego’s die totaal geen idee hebben wat er leeft in en onder de samenleving.

  Democratie is al lang een hoax geworden maar de samenleving die al die liefhebberijen van deze minkukels moet bekostigen heeft nog steeds niet door dat ze daar zelf iets aan kunnen doen.

 7. W.H.J. Reiss

  Ik begin steeds meer respect te krijgen voor de SGP en de CU. Dat werd in het Zuiden altijd als achterlijk bestempeld. Alweer door de media. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, maar in vergelijking met PvdA/VVD zijn het ‘Godenzonen’!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.