Declaratiekoning Verheijen regelde gratis verkiezingsfeestje voor Rutte

Geen categoriefeb 25 2015, 8:00
Zo maak je je wel populair bij het establishment, inderdaad.
VVD-Kamerlid en declaratiekoning Mark Verheijen ligt nu al enkele dagen onder vuur. Om de zoveel tijd komt er nu een nieuw verhaal naar buiten over de manier waarop hij om is gegaan met belastinggeld, vriendendienstjes heeft geregeld, etc. Ook vandaag moet hij eraan geloven.
Zo bericht De Telegraaf dat de Limburger in 2012 een gratis verkiezingsfeestje regelde voor Mark Rutte. Leuk, maar er is een probleem:
Verheijen was nauw betrokken bij de met belastinggeld gefinancierde Floriade. Hij beweerde in 2012 dat de VVD betaald had, maar de vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV constateert dat er helemaal geen rekening is verzonden voor de partijbijeenkomst.
Een woordvoerder van de VVD bevestigt nu dat er alleen betaald is voor de "aankleding van het podium." Voor de rest heeft de partij er niets aan uitgegeven.
Aangezien de stichting sterk afhankelijk van dit soort inkomsten is het een beetje merkwaardig dat de VVD niet hoefde te betalen. De Floriade kon dit geld prima gebruiken.
Jammer genoeg voor Verheijen wordt het wat minder 'gek' als je bedenkt dat hij toen in het stichtingsbestuur van de Floriade zat. Hij was dus in staat om dit soort zaken te regelen. Als de VVD een gratis feestje wilde kon hij de stichting daar prima voor mis-gebruiken.
Toen de NRC met het verhaal naar buiten kwam over Verheijens problematische declaraties reageerde hij door te stellen dat het allemaal wel meeviel en dat de krant het nogal overdreef. Ja ja, in zijn ogen was de hele kwestie behoorlijk "opgeblazen." Partijleider Mark Rutte was het daar helemaal mee eens.
Je vraagt je af of ze dat nog steeds vinden of dat ze begrijpen dat het vrijwel zeker einde carriere is voor Verheijen. t.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten