Wilders begint campagne, haalt uit naar opa Opstelten

Geert Wilders bijt zich vast in de stuntelaar van het kabinet.

De PVV is de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen ein-de-lijk begonnen, en hoe. In een interview met De Telegraaf zegt PVV-leider Geert Wilders dat het kabinet Nederland in gevaar brengt met de slappe aanpak van polderjihadi’s. “De coalitie is medeverantwoordelijk als er hier iets gebeurt.” Citaat uit het interview:

“In België worden mensen tot 12 jaar cel veroordeeld. In Nederland beveelt de rechter om de enkelbanden van jihadisten af te doen, zodat ze kunnen sporten. Ze mogen hun hoger beroep in vrijheid afwachten en nemen de benen. Intussen staat het kabinet de bouw van megamoskeeën toe en krijgen haatimams een visum. En nog erger dan dat: jihadisten die willen moorden krijgen een uitreisverbod. En jihadisten die terugkomen zijn van harte welkom. Ze krijgen van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, de heer Schoof, be-ge-leding [sic]! Een sociaal werker! Nou, dáár zullen ze van onder de indruk zijn!”

Ik ben het niet eens met Wilders’ analyse dat een uitreisverbod slecht is, zolang we polderjihadi’s dan maar wel minstens tien jaar in de cel stoppen. Als we ze laten uitreizen kunnen ze met alle gemak met een vals paspoort terugkomen, getraind en wel. Dat moeten we niet willen. Enfin, de krant vraagt vervolgens waarom ministers ons land in gevaar zouden willen brengen. Wilders’ antwoord:

“Omdat ze politiek correct zijn. Ze zijn bang en weigeren het probleem te onderkennen. Die Schoof maakt voor het kabinet de dienst uit, het lijkt wel een tsaar. Maar wel een heel softe. Rutte verwijst naar hem. Opstelten verwijst naar hem. Het enige wat Opstelten nog zelf kan doen, is een broodje smeren. Maar goed. Over die Schoof moet ik oppassen, want die man is verantwoordelijk voor mijn beveiliging.”

De aanval op Schoof is campagnetechnisch niet zo interessant, maar de aanval op minister van Veiligheid & Justitie en brekebeen van het kabinet Ivo Opstelten des te meer. De opmerking dat Opstelten alleen nog zelf een broodje kan smeren past in het beeld dat steeds meer mensen van hem beginnen te krijgen. Hij is geen effectieve crimefighter meer.

Juist nu hebben we een minister van Veiligheid nodig die alle middelen gebruikt om ons land veilig te houden. Opstelten moet worden vervangen, in ieder geval voor zolang dit kabinet er nog zit, en Wilders weet als geen ander hoe hij daar gebruik van moet maken in deze verkiezingscampagne.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

37 reacties

 1. Gielah

  Het vervangen van meneer Opstelten door een ander poppetje zal een land vol moslims, onder wie een stel geradicaliseerden en een héleboel hen steunende en pamperende Gutmenschen náuwelijks veiliger maken.

  Het vervangen van dit hele kabinet plus minstens de helft van alle (linkse) ambtenaren zou wellicht wél een effectief beginnetje zijn.

  Ik zie dat nog niet binnen nu en een maand gebeuren, dus we modderen door en wachten tot er ook hier hele nare dingen gaan gebeuren.

  1. loritta

   Hier kan ik mij zeker in vinden. Ik hoop echt dat de “regering” heel erg gaat verliezen.

 2. Sjonny

  Dominee Gieblabla denk dat het land vol moslims zit. Ze is helemaal in paniek. Ze is bang voor die miljoenen moslims en voor Jakobus. Jakobus is de leider van de moslims die Nederland veroveren. Ze hoopt dat Wilders het land gaat bevrijden. Daarom moet Jakobus en Beukman weg. Die zijn ook moslims. Hoe gek kun je zijn?

  1. Limburgse Kuifje

   Een persoonlijke aanval op Gielah.

   Redaktie doe hier eens wat aan en of verwijder die reaktie of geen Sjonny een ban. Maar zo kun je niet door blijven gaan.

   1. JanvanEechoud

    Nou, ik heb wel erger gezien.
    Verder zijn figuren als sjonny malloten want met argumenten komen ze nooit.

    Maar, op rechts gebeurd dat ook veel te weinig.

    1. Avander

     Er lopen genoeg Sjonnies rond in Nederland, naast en achter die 1 miljoen cultuurverrijkers waarvan er tenminste 100.000 zijn die die verrijking willen versnellen. Laat Sjonnie maar als uitlaatklep van het linkse ongenoegen fungeren. Dan weten we tenminste nog waarom alles loopt zoals het loopt. Voorwaarde blijft dat persoonsgerichte minderwaardige haat-aanvallen achterwege blijven. Wij schrijven ook niet over wat er allemaal mis is in het brein van de sjonnies. Dat laten ze zelf genoeg blijken.

   2. nick

    Laat die mallot van een sjonnie maar, Gielah weet beter en hij geeft precies aan wat er mis is. Voorbeeld van gehersenspoeld denken en verder een beetje sneu.
    Wij vragen ons ook af ” hoe gek kan je zijn” sjonnie??!!

   3. Willz

    @sjonnie,
    wow, te lang met hoofd in de wcpot gehangen?

  2. Jasterke

   als Sjonny op deze wijze blijft fulmineren, stijgt hij (wat mij betreft) met stip op de ranglijst van de volgende ban-sollicitant…

  3. van Urk

   Beste @Sjonny, Dit is meer een gevalletje vooruit zien i.p.v. alles met een roze bril te gaan bekijken! In 1996 telde ons land ons land nog 654.000 moslims nu zitten we ongeveer op 1.040.000 waarbij er jaarlijks zo,n 500 autochtone Nederlanders bekeren tot de islam en dat waren er al tot 2007 meer dan 12.000! Het gaat erom hoe het over tien ,twintig of dertig jaar ons land eruit zal gaan zien zolang de gemiddelde Nederlander aan 1,2 kinderregeling doet terwijl de moslim gemiddeld een stuk of 6 aan kinderen blijft baren! In het verleden begin jaren dertig werd het neofascisme in Duitsland zelf ook niet als serieus genomen waarbij Hitler zelfs in ballingschap moest onder rechterlijk dwang met het het idee dat zijn ideologie vanzelf bij de burger en zijn aanhang zal verdwijnen! Paar jaar later stonden miljoenen Duitsers Heil Hitler te roepen!

   1. Pjotter

    van Urk 12.56.:

    Daar hoef je geen rekenwonder voor te zijn, alhoewel ik het niet zal meemaken hou ik mijn hart vast voor NL. en onze nakomelingen.

    Maar aangezien ik toch optimist blijf heb ik een oplossing voor als het fout gaat, de schop in onze dijken, wij geen NL., zij geen NL., ratten laten verzuipen als ratten, net als van Spijk, dan maar de lucht in, of dan maar onder water de handel, altijd beter dan rollende koppen.

  4. Adrianus 43

   Sonny hoe gaat het in jouw

  5. Adrianus 43

   Hallo Sonny hoe gaat het in jouw bovenkamertje,ja expres bovenkamertje want als je er iets in zou hebben kan dat niet veel zijn.

  6. Teun

   Wat zijn Jakobus en Beukman de laatste tijd toch stil en wat heeft Sjonnie toch in razend tempo goed leren spellen, hè Jakobus.
   Jakobus alter ego speelt de tokkie. In feite is Jakobus een simpele ziel die heel deftig kan praten of liever gezegd papegaaien. Papegaaien blabla: Hallo Jacco! Hallo Jacco! Zeg eens wat.

 3. zomaar

  dus Frank jij bent het niet eens , met het gezegde van Wilders, om deze jihadganders te laten gaan , en hun uitkeringen te stoppen , liever laat jij hen opsluiten voor tien jaar , tegen een kostprijs per dag van ruim 500 euro !!, geld wat onze samenleving onttrokken word !, b.v door minder handen aan het ziekte bed , minder zorg voor de ouderen , enz.

  toch Frank als deze moslims de plannen hebben , of onze huidige samenleving verachten , gaan zij toch over tot aanslagen en moorden hier !!.

  ook na tien jaar gratis kost en inwoning !.

  beter zou zijn deze lieden , uit onze samenleving te verbannen !, met hun gehele families (stam, dorp) , en de uitkeringen per direct te stoppen .

  1. zomaar

   2007 met namen Guusje.ter. Horst , (pvda) melden toen dat er ruim 20.000 tot 40.000 Salafisten binnen onze samenleving woonden , en mogelijk een gevaar vormde voor de radicalisering van de moslim gemeenschap hier , nu 7 jaar later kan men spreken van 100.000 of meer !!, die gezamenlijk een gevaar vormen voor onze samenleving.

   en toch staan onze regeringen achter deze moslims , zie Gouda met zijn Salafistische megamoskee , in aanbouw .

   waar niet tegen gedemonstreerd mag worden, bang voor rellen uit de moslim en linkse hoek .

   hieruit kan men concluderen dat onze oude regenten partijen , zich overgegeven hebben aan de islam , en diep door het stof gaan om de moslims in alles hun zinnen te geven .

   en tja hij/zij die hierop wijst word in opdracht van de regentenkliek monddood gemaakt door media .

   op naar een werkelijke aanslag vol doden en gewonden , waarna onze regenten met hun potloodje gaan zwaaien , in de optocht die daarop volgt .

 4. beppie

  Dan heb je het niet goed gelezen. Laten gaan en paspoort innemen OF LANGE STRAFFEN ZOALS IN BELGIË maar ben het met gielah eens alleen opstelten weg zet geen zoden aan de dijk het zijn de linkse ambtenaren die de dienst uitmaken maar dat is op elk departement.

  En wb mevrouw Faber: De gratis website onderhouder (die het ook nog slecht deed) stapte op, en waar vind je zo snel een bedrijf dat zich openlijk met de PVV associeerd met alle risico’s van dien. En dat ook nog tegen een minimale vergoeding. Is toch iets anders dan foute declaraties (Berndsen VVD) voor eigen gewin en dubieuze grond en vastgoedgunningen (Barth PvdA) fraude.

  1. beppie

   rectificatie sorry Berndsen moet natuurlijk D66 zijn.

 5. Willie.F

  Onbekenden hebben zaterdagochtend de woning van de Friese PVV-kandidate Erna Cohen beklad. Op de ramen en deuren van het huis in Peasens-Moddergat zijn met bloedrode letters teksten als ‘PVV fascisten’ gekalkt.

 6. W.H.J. Reiss

  Als beste vriend van Opa Ivo zeggen wij:
  .
  Zou ’t erg zijn lieve opa als de wind niet meer waait
  Als de haan in de morgen zijn lied niet meer kraait
  Zou ’t erg zijn lieve opa als het gras niet meer groeit
  Zou ’t erg zijn lieve opa als een bloem niet meer bloeit

  Zou ’t erg zijn als de klok in de toren niet meer slaat
  Als een vogel z’n nestje en z’n moeder verlaat
  Zou ’t erg zijn lieve opa als ’t maantje niet meer lacht
  Zou ’t erg zijn als niet komt wat je vandaag had verwacht

  Nee, m’n kleine meisje, als jij maar van me houdt
  Ja, mijn lieve opa, als jij maar van me houdt

  Zou ’t erg zijn lieve opa als je gauw dood zou gaan
  Als de sterren aan de hemel er niet zouden staan
  Zou ’t erg zijn als de zon in de lucht niet meer schijnt
  Zou ’t erg zijn als de zee nu voor altijd verdwijnt

  refrain

  Nee, m’n kleine meisje, als jij maar van me houdt
  Ja, mijn lieve opa, als jij maar van me houdt

  La lala la lala la la la lala
  La lala la lala la la la lala
  La lala la lala la la la lala
  La lala la lala la la la lala

  Nee, m’n kleine meisje, als jij maar van me houdt
  Ja, mijn lieve opa, als jij maar van me houdt

  1. W.H.J. Reiss

   Als de mossels bovenstaand liedje konden zingen met blijdschap in hun hart, dan kon Opa Ivo tot het einde der dagen minister van Justitie en Veiligheid blijven.
   .
   Helaas………….

 7. Ariel

  Is Sjonny een kleinzoon van “de profeet” Mohammed? Die was ook dyslectisch. Wat zielig voor hem.

 8. JanvanEechoud

  Ach…, sgeifvaudjes……..

  Doe ik ook wel eens.
  Vandaag nog…..
  Wat er “gebeurd”…… 🙂

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.