Abbas-adviseur: Arabische staten moeten Gaza ook aanvallen

Jemen moet eraan geloven, maar als het aan de Palestijnse Autoriteit ligt moeten Arabische staten zich nu richten op Gaza.

Oftewel, op Hamas:

A senior Palestinian Authority official has called on Arab states to “strike” Gaza, following the example of the Saudi-led bombing raids on Yemen. Arab states have a duty to “strike those who have violated legitimacy with an iron fist, regardless of the place, time or circumstances, beginning with Palestine,” said Mahmoud al-Habbash, religious affairs advisor to PA leader Mahmoud Abbas. “What happened in Gaza was a coup, not a division, and it must be addressed with firmness,” added Al-Habbash, who is also the PA’s chief Islamic justice. “There can be no dialogue with coup-makers; they must be hit with an iron fist.”

Fatah – de partij die feitelijk de PA belichaamt – heeft natuurlijk gelijk. Hamas pleegde jaren geleden een coup in Gaza, waarbij het weet-ik-hoeveel Fatah-aanhangers afslachtte. Ze werden opgepakt en doodgemarteld, neergeschoten, en zelfs van daken gegooid. Dat soort wangedrag is totaal onacceptabel – en het moet reden zijn voor de Arabische staten om in te grijpen.

Daar komt het volgende nog eens bij. Hamas is weliswaar een soennitische organisatie, maar de Palestijnse extremisten worden desalniettemin loyaal gesteund door het sjiitische islamonazistische regime van Iran.  Ayatollah Khamenei is, net als ISIS, bezig om een kalifaat op te richten. Het is in het belang van de Arabieren om daar iets aan te doen, wat dan ook de reden is dat ze onderhand wél actief zijn geworden in Jemen.

Helaas is het nog maar de vraag of de Arabische staten dat avontuur aan willen gaan. Fatah is anti-Israël, maar Hamas is dat nog veel meer. Die organisatie maakt er niet eens een geheim van dat ze een tweede holocaust najagen; een droom (of nachtmerrie, eigenlijk) die de meeste Arabische staten helaas delen.

Maar goed, misschien verrassen Saoedi-Arabië en co. ons. Ze hebben duidelijk hun buik vol van Irans imperialistische ambities, dus misschien dat ze nog ingrijpen ook. Het zou in ieder geval een zegen zijn voor Israël.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Antivenin

  Ik denk dat het Sun Tzu was, die zei: “Als je vijanden elkaar bevechten, moet je je er vooral niet mee bemoeien.” Iets in die trant.

  Laten soenni’s en shia’s elkaar maar afmaken. Hebben ze geen tijd de infidel een kopje kleiner te maken.

  1. Pieter V

   @ Antevenin

   Ik ben bang dat de islamieten genoeg geestelijk gehandicapten “geloofsgenoten” op de wereld in voorraad hebben om elkaar af te maken plus heel veel infidels.

 2. Joop Klepzijkert

  De wapen industrie wrijft in hun handen van genoegen en daar is het allemaal om bedoeld, De USA is een sluwe vos, want ze weet dat er veel olie dollars te verdienen zijn.

  1. M. Brandenburg

   Jammer dat de the USA hun meeste dollars tegenwoordig binnen de grenzen verdienen.

 3. hendrikush

  Gelukkig weet Obama precies hoe je dit aan moet pakken: zorg dat je zowel mét als tégen je bondgenoten vecht.
  Wordt vrienden met je vijanden en maak ruzie met je vrienden.

 4. Swieber

  De soennieten zijn veel banger (en terecht) voor Iran (Sjiieten) dan voor Israël.

  Ze weten dat Israël een redelijke en moderne staat is die niet uit is op onderwerping van de Soennieten en vredig wil samenleven.

  De sjiieten en soennieten leveren al eeuwen een bloedige strijd.

  Iran is nu aan een opmars bezig in de regio en de soennieten voelen de dreiging; vooral nu Obama een zeer slechte deal wil sluiten met Iran die de positie van Iran zal versterken in de regio.

  De angst van de soennieten voor de slechte deal die Obama met Iran zal sluiten is zo groot dat ze nu denken om ook atoomwapens aan te schaffen.

  Met andere woorden, de slechte deal die Obama met Iran zal sluiten zal vermoedelijk leiden tot een nucleaire wapenwedloop in de regio.

  Saudi Arabia says it won’t rule out building nuclear weapons
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-says-it-wont-rule-out-building-nuclear-weapons-10139229.html

 5. Baksteen

  De palestijnen in Gaza zullen nog met weemoed terug denken aan de “genocidale” aanvallen door Israel als dit los zou gaan. Het zal er wel op neer komen dat Israel dan de vluchtende bevolking opvangt en die verrekken het dan weer om richting eigen soort te vertrekken. Europa en de VN gaan zich vervolgens te buiten aan veroordelingen en boycots omdat Israel deze mensen “onmenselijke” opvang biedt die doet terugdenken aan de slechtste tijden van WO2. Je kunt het verhaaltje al zo afmaken.

 6. van Urk

  Het zal tijd worden dat Israel zijn “nukes” dan maar gebruikt( nadat Obama de boel toch dreigde te openbaren over het kernwapenarsenaal van Israel) om die langslopende brandhaarden aan terrorisme en oorlogen door die korte lontjes baardapen om zich heen, te gaan blussen binnen een paar uur!

 7. Philippine

  Misschien weet Anja raad?

 8. Joop Klepzijkert

  Anja Vuilnisbelt?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.