Alexander Pechtold sloopt Edith Schippers

Geen categoriemrt 14 2015, 21:00
Nou, Edith, waar is je bewijs dat er een "samenzwering" bezig is tegen de VVD?
Zelfs Mark Ruttes beste vriend, Alexander Pechtold, heeft zijn buik vol van het emotionele gezeur van minister Edith Schippers, die beweert dat er een samenzwering gaande is tegen de VVD.
D66 vindt dat minister Schippers haar uitspraken over de VVD-affaires moet waarmaken. Volgens Schippers is het geen toeval dat juist in verkiezingstijd allerlei incidenten naar buiten komen. Ze doelde onder meer op de bonnetjesaffaire, die leidde tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven.
Pechtold eist nu dat Schippers haar woorden kracht bij zet door bewijs naar buiten te brengen. Doet ze dat niet, dan wil hij dat de Tweede Kamer zich over deze zaak buigt.
En dat is eigenlijk een prima idee. Schippers is namelijk niet alleen een VVD'er, maar ook een minister. Zij spreekt dus voor het hele kabinet en vertegenwoordigt ook nog eens de hele bevolking. Als gewoon kamerlid kan ze partijpolitieke spelletjes spelen en allerlei onzinnigheden roepen, maar als minister kan dat niet. En nee, je kunt die twee rollen - VVD'er en minister - niet kunstmatig van elkaar scheiden. Ze handelt en spreekt altijd voor het hele kabinet.
Met andere woorden, door te zinspelen op een anti-VVD samenzwering zet ze al haar collega's voor het blok... én de bureaucratie ook meteen (die zou er immers verantwoordelijk voor zijn). Niet handig voor een minister; ze zegt feitelijk dat ze geen vertrouwen heeft in het OM én in lokale bestuurders.
Pechtold moet deze zaak dus doordrukken. De minister moet hier op worden aangesproken en tekst en uitleg geven. Als ze geen bewijs heeft dat het OM en de bureaucratie samenspannen tegen de VVD dient ze vervolgens haar excuses aan te bieden en toe te geven dat ze haar emoties niet in de hand kon houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten