Algemene Rekenkamer bevestigt Climategate.nl: Duits avontuur Tennet miljardenstrop NL

De ondergang van onze welvaart door groene destructiedrift. Een gastbijdrage van Rypke Zeilmaker.

De Algemene Rekenkamer is het belangrijkste instituut van ons land, omdat het doet wat onze op media, gevoel en emotie varende Tweede Kamer–leden nalaten, Reinette Klever en Rene Leegte uitgezonderd: haar sommetjes maken, zich niet door hypes en verkooppraatjes van de wijs laten brengen. Zij bevestigen nu in het rapport ‘Aankoop Duits Hoogspanningsnet Tennet’ wat wij twee jaar terug al schreven: over cowboy Mel Kroon de ambtenaar–ondernemer met de belastingbetaler als vangnet voor zijn uitglijders: dankzij de Energiewende zijn multi-miljarden investeringen in dat net nodig om bijvoorbeeld windfarms op zee aan te sluiten op 500 kilometer of verderaf liggende gebruikers.

En daar moet Tennet en dus uiteindelijk de Nederlandse staat als 100 procent aandeelhouder voor opdraaien. Ook dreigen anders miljardenclaims van windboeren, die hun dure speeltjes al in zee hebben staan maar nog een aansluiting missen. Cowboy Mel Kroon en het Kabinet hebben daar alleen hoop als weerwoord tegen, zoals het idee dat een bedrijf zonder de belastingbetaler als achtervang wel zo gek zal zijn om met Tennet samen duurzaam te duiken in de poel van verderf die het Duitse net na de Energiewende is geworden. Zodat de lasten gedeeld zouden worden in een PPS constructie. Er zijn ook mensen die hun verdienmodel niet baseren op hoop/positief denken. De markt werkt met kille cijfertjes.

In tegenstelling tot de jubelberichten van onze mainstreammedia meldden wij al vaker hoe zeer de Energiewende met het afschakelen van 8 functionerende basislast leverende kerncentrales in Duitsland een volledig fiasco is, met grote netinstabiliteit tot gevolg – Tennet moet sindsdien vaker ingrijpen om blackouts te voorkomen. En zware verliezen voor energiebedrijven, omdat door windsubsidies de stroomprijs zelfs af en toe negatief kan worden. Windmolenaars worden met belastinggeld gestimuleerd om overcapaciteit te dumpen, terwijl leveranciers van stabiele vraaggestuurde capaciteit een boete krijgen als ze niet tijdig afschakelen. Omdat die windmolenaars op politieke gronden voorrang krijgen op het net. Dat afregelen en beboeten gebeurt op de onbalansmarkt die Tennet beheert.

De Russen komen: RWE verkoopt uit aan Letter One Group
De Wende doet de energiebedrijven omvallen die de stabiele basislast leveren, waardoor RWE, eigenaar van Essent zijn olie en gas–divisie Dea voor winning op de Noordzee al aan de Russische miljardair Michail Fridman wilde verkopen. Om cashproblemen te voorkomen.

Dat is nu voorlopig afgeketst door de Britten die geen Rus in de achtertuin van hun Noordzee willen. Wij schreven hier ook al dat de hele groene energie en klimaathype van Europa door Poetin en vrienden gestimuleerd kan zijn, om ons van zijn gas en macht afhankelijker te maken.

Met het niveau van onze politici en journalisten is het een eitje voor wat Poetingezindde lobbyisten om het klimaatvuurtje op te stoken, via hun vrinden van de milieubeweging. Greenpeace is een dependance van de Russen. Het waren ook de Russen die de antikern–beweging in Nederland sponsorden, en die zelfde beweging heeft zich nu gemorft in de groene beweging. Groen is het nieuwe Rood, al heeft het ook bruine trekken.

Roep iets over smeltende ijsberen, kantelpunten … en dan wil de provinciale SP–lijsttrekster van Friesland hier al zo snel mogelijk een fossiele energievrije provincie. De mate van hersenspoeling is zo ver gevorderd, dat een economische meltdown door destructief beleid onafwendbaar is. De tennet–strop is daar maar één van de vele symptomen van. Zoals onze Dolf al schreef kiest de chemische industrie in Europa alvast het hazenpad en zelfs BMW hevelt haar productie van Chinese BMW’s al over naar Amerika.

En de sukkels van het NOS–journaal babbelen gisteravond om 8 uur ondertussen vrolijk over Het Economische Herstel. De redactionele beslissing daarachter was van het niveau: laten we leuk nieuws brengen dat goed voelt. Daarom kan volgens een publieke omroepsukkel/de PvdA ook niet waar zijn wat ik hier schrijf. Het voelt niet goed, dus … dan is het ook niet waar. Het ligt vast aan onze emotionele gesteldheid, we ontberen optimisme, terwijl optimisme gezond is voor je positieve vibraties en doorspoeling. Of zoiets.

Maar de Algemene Rekenkamer bevestigt dus ook hier weer wat wij al jaren schreven. En zoals meestal bij adviezen van de Algemene Rekenkamer negeren onze Tweede Kamerleden dit. Het voelt niet goed. Dus dan is het ook niet waar / wij stoppen groene broccoli in onze oren.

Dus mijn voorspelling blijft staan: het is nu countdown naar economische meltdown …. met straatrellen, blackouts, het hele arsenaal.

Was getekend, Rypkenhauer uw ondergangsfilosoof.

Bron hier.

Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.

Voor mijn ‘bucket list’ zie hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. C.oitus

  Nederland moet gewoon kapot is het niet door Brussel dan wel door de groene maffia, of massa immigratie.
  En anders zorgen de banken en multinationals er wel voor.

 2. Mahomed de Eerste

  Ik ben geen Nederlander maar ik woon hier wel en ik kan niet begrijpen dat er haast geen reacties komen op dit artikel.
  Jullie PVVDA leidt dit land naar de afgrond met energiewendes en catastrofale multicul-wegkijkpolitiek, en er gebeurt …. helemaal NIETS. Reacties: 1.
  Ik ben echt benieuwd naar het resultaat van de verkiezingen op 18 maart. Zal wel weer zijn zoals altijd: glas plas was; een spelend orkest terwijl de boot kapseist en zinkt.
  Armand had overschot van gelijk met zijn meelzakken.

 3. Moose

  @Mahomed. Er zijn de laatste jaren veel reakties gekomen op dit soort onderwerpen op de diverse fora. Dit is één van de vele stemmen van protest.
  Maar net als wat er gebeurt met IS, kijkt de politiek het liefst weg naar de linkse groene droom wereld.
  Wat dat betreft heb je volkomen gelijk.

  Wat het falende energie akkoord betreft, dat is een kaartenhuis welke op instorten staat. Dat duurt niet lang meer.

 4. Hetzler

  @Mahomed Helaas is Nederland effectief gehersenspoeld door het cultuurmarxisme terwijl de AIVD zat te slapen. Inderdaad kun je de milieubeweging wel de eco-versie van de beruchte 5e Colonne noemen. Europa, Nederland voorop, is bezig zichzelf op te heffen door zich voor energievoorziening geheel en definitief over te leveren aan Poetin, het marxistisch collectivisme en nivellerend staatsdirigisme. Zo heeft Marx uiteindelijk toch gewonnen met apostelen als Pechtold en de milieubeweging.
  Inderdaad kan ik mij uw verwondering indenken. U beheersing van het Nederlands is overigens opmerkelijk.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.