Bi-zar: ISIS-strijders beginnen hun eigen Facebook

De offline jihad die menig christen en shiïet letterlijk het hoofd gekost heeft krijgt nu een online gevolg; “Kalifabook.”

Alhoewel ISIS barbaars is in diens strafrecht (hak, hak, hak, schiet, brand, hak), is de barbaarse club verbazingwekkend modern als het aankomt op de nieuwe media. De executie van iedere andersdenkende wordt opgenomen met een HD filmcamera en via een ‘viral’ strategie verspreidt over het hele internet. Aan die digitale trukendoos heeft ISIS nu een nieuwe toevoeging gedaan: nadat Facebook en Twitter en masse accounts blijven uitschakelen, stappen de extremistische moslims over op gewoon hun eigen sociale medium:

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft deze week haar eigen sociale medium gelanceerd. Hiermee proberen de jihadisten de regels van de westerse sociale media te omzeilen.

Dit schrijft de Duitse krant Bild zondag. Met ‘Kalifabook’ wil de terreurbeweging de regels en vooral blokkades van traditionele sociale media, zoals Twitter en Facebook, ontwijken. Kalifabook wordt door jihadisten zowel gebruikt om met elkaar in contact te blijven, als om nieuwe leden te ronselen.

Voor wie een account wil registreren en de islamgekkies een lekker potje wil trollen: dit is de link, al lijkt de website door de grote hoeveelheid pottenkijkers er momenteel even uit te liggen.

Maar trollen haalt Kalifabook niet van het internet. Gelukkig is er desondanks toch een vrij eenvoudige manier om weer van dit salafistische sociale netwerk af te komen. En dat is gelegen in het feit dat de site kennelijk in Egypte gehost wordt. Egypte is tegenwoordig niet alleen het land van de piramides en de kamelen, maar ook van het zero tolerance beleid tegen islamisme. Ik kan niet wachten tot al-Sisi hoogstpersoonlijk de stekker uit hun servers komt halen.

Weg achter die computer, jihadisten! Jullie krijgen vierkante oogjes. Ga anders de Koran nog maar een keer lezen, ofzo. Of nog beter: wat zelfhulpboeken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Ni28

  Voor een stenentijdperk volk kunnen zij goed omgaan met westerse technologie. Het Westen zal ooit loodje leggen door eigen middelen.

 2. henk vintage

  Een facebook voor gemaskerden en boerkadragers, hoe verzin je het.

  1. Teun

   Ik moest lachen om uw waarneming.
   Ga meteen in termen van cartoons denken.

 3. HenryJoseph

  Onbegrijpelijk dat er weldenkende mensen zijn die achter Mohammed aanlopen!

 4. Teun

  Wat zullen we nu krijgen?
  Gaat het Kalifabook meer gelezen worden dan de koran?
  Waarom zijn dan al die bibliotheken in de fik gestoken?
  De mensheid heeft toch genoeg aan 1 boek.
  Isis is zeer afvallig.
  Alle moslims hebben de plicht Isis te vermoorden.
  Isis maakt de koran belachelijk.
  Voor welke oplossing zou de schijnheilige kiezen.
  De hypocriet zou Kalifabook geen boek meer noemen, maar …..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.