Anti-terreurbaas: terroristen veel harder aanpakken op internet

De vijand zit ook op internet.

Als we ISIS met de grond gelijk willen maken, dan moeten we niet alleen ISIS-doelen bombarderen in Syrië en Irak (en het liefst zo snel mogelijk boots on the ground regelen), maar dan moeten we ook dichter bij huis de strijd aangaan. Hoe? Door ISIS-fans ook op het internet aan te pakken. Want daar verspreiden ze radicaal-islamitische propaganda om nieuwe terroristen te werven voor de ‘heilige strijd’.

De Europese anti-terreurcoördinator Gilles De Kerckhove vindt dat de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hun best moeten doen om terreurbewegingen als IS en al-Qaeda op internet harder aan te pakken.

Volgens de anti-terreurcoördinator is internet een leerschool voor potentiële terroristen. Hij is van mening dat de Europese landen pr-experts en reclamemensen in moet huren om de tegenaanval in te zetten. Volgens De Kerckhove is dit noodzakelijk omdat de informatie van terroristen op het internet zeer professioneel en dus effectief is.

“We moeten ze opjagen,” zegt de anti-terreurbaas De Kerckhove over de talloze Twitter- en Facebook-accounts die worden geopend door jihadi’s om terrorisme te verheerlijken, het Westen te bedreigen en dus andere jihadi’s zover te krijgen zich aan te sluiten bij het islamitisch kalifaat. Volgens De Kerckhove moeten die accounts worden geblokkeerd en moeten Europese landen zelf informatie online zetten om de propaganda tegen te gaan.

Een beetje zoals de Amerikanen al een paar maanden doen met de prachtige campagne Think Again, Turn Away, zeg maar.

https://twitter.com/ThinkAgain_DOS/status/560552560554414080

Lijkt me een uitstekend plan. We moeten ze geen enkele kans geven hun walgelijke propaganda te verspreiden. Niet alle accounts kunnen worden opgeheven, omdat er steeds weer nieuwe komen bovenduiken. Maar we moeten er wel alles aan doen om de propaganda te bestrijden. Wat mij betreft doet Nederland, een grote leverancier van polderjihadi’s aan ISIS, daar aan mee door een eigen grootschalige propagandacampagne te starten. We zullen ze even laten zien hoe wij over die mafketels denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. VVM

  Als men nu eens eerst begint het probleem duidelijk te benoemen, het Westen is in oorlog met de gehele islam!

  Zolang er ontkent blijft worden dat het met de islam te maken heeft is er geen begin mogelijk van een gerichte aanpak.

 2. nick

  Nee, De Islam is in oorlog met het gehele westen….en deze onkennen het zodat het elke dag een beetje erger wordt.
  IDD VVM.

 3. Mike V.

  Een buitengewoon domme actie. Op internet kun je nu dus zien wie onze vijanden zijn. Lijkt me handig. Ook is het zo dat er nog genoeg andere mogelijkheden zijn om via internet te communiceren en onder de radar te blijven. Het resultaat zal zijn dat iedereen verdacht wordt en wordt “afgeluisterd” en de jiahdi’s gewoon hun gang kunnen blijven gaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.