Anti-terreurbaas: terroristen veel harder aanpakken op internet

jihadijohn
Foto:

De vijand zit ook op internet.

Als we ISIS met de grond gelijk willen maken, dan moeten we niet alleen ISIS-doelen bombarderen in Syrië en Irak (en het liefst zo snel mogelijk boots on the ground regelen), maar dan moeten we ook dichter bij huis de strijd aangaan. Hoe? Door ISIS-fans ook op het internet aan te pakken. Want daar verspreiden ze radicaal-islamitische propaganda om nieuwe terroristen te werven voor de ‘heilige strijd’.

De Europese anti-terreurcoördinator Gilles De Kerckhove vindt dat de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hun best moeten doen om terreurbewegingen als IS en al-Qaeda op internet harder aan te pakken.

Volgens de anti-terreurcoördinator is internet een leerschool voor potentiële terroristen. Hij is van mening dat de Europese landen pr-experts en reclamemensen in moet huren om de tegenaanval in te zetten. Volgens De Kerckhove is dit noodzakelijk omdat de informatie van terroristen op het internet zeer professioneel en dus effectief is.

“We moeten ze opjagen,” zegt de anti-terreurbaas De Kerckhove over de talloze Twitter- en Facebook-accounts die worden geopend door jihadi’s om terrorisme te verheerlijken, het Westen te bedreigen en dus andere jihadi’s zover te krijgen zich aan te sluiten bij het islamitisch kalifaat. Volgens De Kerckhove moeten die accounts worden geblokkeerd en moeten Europese landen zelf informatie online zetten om de propaganda tegen te gaan.

Een beetje zoals de Amerikanen al een paar maanden doen met de prachtige campagne Think Again, Turn Away, zeg maar.

Lijkt me een uitstekend plan. We moeten ze geen enkele kans geven hun walgelijke propaganda te verspreiden. Niet alle accounts kunnen worden opgeheven, omdat er steeds weer nieuwe komen bovenduiken. Maar we moeten er wel alles aan doen om de propaganda te bestrijden. Wat mij betreft doet Nederland, een grote leverancier van polderjihadi’s aan ISIS, daar aan mee door een eigen grootschalige propagandacampagne te starten. We zullen ze even laten zien hoe wij over die mafketels denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!