PVV wil toch geen hoofddoekjesverbod in provincies

PVV wil toch geen hoofddoekjesverbod in provincies

Vijf PVV-afdelingen hebben het hoofddoekjesverbod geschrapt.

De PVV heeft een verstandig besluit genomen. Het PVV-plan voor een hoofddoekjesverbod voor alle ambtenaren in gemeente- en provinciehuizen is uit vijf lokale verkiezingsprogramma's gehaald. De reden: de PVV'ers willen nu eindelijk eens een keer een coalitie kunnen vormen. Uit Trouw:

De PVV-afdelingen in Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland hebben het hoofddoekverbod voor ambtenaren uit hun verkiezingsprogramma's geschrapt. Stelde de partij in 2011 nog dat ambtenaren, Statenleden en gedeputeerden niet welkom waren als ze met een hoofddoek in het provinciehuis verschenen, nu is dat punt verdwenen. In ieder geval in twee provincies gebeurde dat met het oog op eventuele coalitievorming.

Eigenlijk zouden alle PVV-afdelingen het verbod moeten schrappen, als ze tenminste mee willen regeren in de provincies. Het verbod gaat alle andere partijen namelijk veel te ver. Zoals de Zeeuwse PVV-lijsttrekker Peter van Dijk het formuleert: "Als je mee wil besturen, dan moet je er geen dingen in zetten waarvan je weet dat die op veel weerstand zullen stuiten."

Soms moet je de knuppel in het hoenderhok gooien en soms moet je als politicus een rechte rug houden, maar in dit geval lijkt me het wijs dat de in de peilingen populaire PVV in vijf provincies toch geen verbod op hoofddoekjes wil. Het toont aan dat de partij volwassen wil worden en bestuursverantwoordelijkheid niet uit de weg wil gaan door onmogelijke dingen te eisen.

Wilders zegt dat de PVV-fracties zelf hun programma mogen samenstellen: "In iedere provincie maakt de PVV zijn eigen programma, bij de één staat er wat meer in dan bij de ander, maar ons islamstandpunt blijft hetzelfde." Zou Wilders dan eindelijk het lef hebben de PVV-fracties in het land meer vrijheid te geven om echt een eigen koers te varen? Dat zou uniek zijn.

Ik ben bijzonder benieuwd naar wat er gebeurt na de Statenverkiezingen van 18 maart. Hebben de PVV-fracties dan nog steeds de vrijheid om te doen wat ze willen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties