Ziek Marokkaans spelletje: stop Wilders' hoofd in de prullenbak

Ziek Marokkaans spelletje: stop Wilders' hoofd in de prullenbak

Wilders noemt het spelletje voor de telefoon terecht "totaal gestoord en ziek".

Ik denk dat politie en justitie het Android-spelletje Cut Wilders Head in the Trash, dat hier te downloaden is voor de telefoon, moet zien als een dreigement aan het adres van PVV-leider Geert Wilders, die zo'n beetje zijn hele politieke leven wordt beveiligd. En anders moet Google het maar zien als ongelofelijk slecht jatwerk van het populaire spelletje Cut The Rope. In ieder geval moet het spelletje zo snel mogelijk van de markt worden gehaald.

In het spelletje kan de speler het hoofd van Wilders losknippen van de touwtjes waar het aan hangt, om zijn hoofd in de prullenbak te laten vallen. De ontwikkelaar van het spelletje heet Mocro Media. Hij vindt Wilders "een racistische en fascistische politicus" en maakte eerder een quiz over de islam, een memory-spel over de koran, en apps met nieuws over Turkije en Marokko. Als omschrijving bij het spelletje staat deze tekst (let niet op de spelfouten):

In dit spel gooi je de lectorale loser Geert Wilders waar hij hoort, namelijk in de prullebak. Kan jij de 30 levels uitspelen?

Wilders' reactie toen hij het spel ontdekte in de App store:

Ik neem aan dat politie, justitie en geheime diensten per vandaag een bijzondere interesse hebben in de maker van dit walgelijke spelletje, dat er bovendien niet eens ook maar een beetje goed uitziet (en ik kan het weten, want ik speel graag spelletjes). Nu moeten politici natuurlijk tegen een stootje kunnen, maar dit spelletje lijkt op een regelrecht onthoofdingsdreigement in het rijtje van ISIS, Boko Haram, etc. Politie en justitie moeten zo snel mogelijk een onderzoek instellen om te kijken of de ontwikkelaar kan worden aangepakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Geert Wilders Games Android

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties