Britten gaan leger inzetten tegen radicale islam

Geen categoriemrt 01 2015, 8:00
Zo kan het dus ook.
Terwijl we in Nederland moeilijk doen over wat extra geld in de strijd tegen islamitisch terrorisme, hebben de Britten besloten om voortaan het leger in te zetten bij terreuraanslagen op eigen bodem. Mocht een jihadi of een groep jihadi's terreuraanslagen plegen zoals in Parijs, dan staat het leger klaar om de politie te ondersteunen om de daders op te sporen en dood te schieten. Via NU.nl:
Ook worden in de toekomst mogelijk legerhelikopters ingezet om agenten bij een terreurdreiging sneller ter plaatse te krijgen, berichten Britse media zaterdag. Het plan zou een reactie zijn op de aanslagen in Parijs. De zoektocht naar de daders werd toen gehinderd doordat ze een veilig heenkomen zochten in een bos.
De Britse minister van Defensie Michael Fallon zegt dat uit onderzoek blijkt dat vooral in landelijke gebieden te weinig gewapende agenten zijn. "Je snapt waarom ze een beroep op ons zouden kunnen doen," aldus Fallon. Het leger is allang niet meer alleen bedoeld om alleen de eigen landsgrenzen en belangen elders in de wereld te verdedigen. Jihadi's zijn goed getraind en zijn tot de tanden toe bewapend. Alleen het leger weet hoe ze om moeten gaan met zo'n vijand.
Moslimterroristen die aanslagen plegen aan de overkant van het Kanaal kunnen een totale oorlog krijgen bij de Britten. En terecht. Hoe eerder ze worden uitgeschakeld door het Britse leger, hoe minder slachtoffers ze kunnen maken. Bovendien moet het bericht dat de Britten het leger inzetten potentiële jihadi's afschrikken. Ze worden hoe dan ook opgejaagd en doodgeschoten. Die garantie krijgen ze. Niet dat de meeste aanhangers van de radicale islam zich daardoor laten tegenhouden, maar goed.
Het wordt tijd dat het kabinet-Rutte II ook besluit het leger in te zetten bij terreuraanslagen in ons land. Nu laten we het over aan de politie en speciale arrestatieteams. Dat is niet genoeg om moordlustige massamoordenaars tegen te houden. Er kan maar beter alvast een uitgebreid plan klaarliggen, voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten