Charie Hebdo-redactie ruziet over 30 miljoen euro extra inkomsten

Um. Dit is niet bepaald inspirerend jongens.

Een fantastische manier om je goede naam te beschadigen:

Bij het Franse weekblad Charlie Hebdo is onenigheid ontstaan over de verdeling van het geld dat na de aanslag van 7 januari werd verdiend. Met de verkoop van zeven miljoen extra bladen, donaties en nieuwe abonnementen verdienden de drie aandeelhouders bijna 30 miljoen euro.

Redactielid Laurent Léger zegt dat hij en tien andere redactieleden willen delen in de winst, die normaal gesproken naar de drie aandeelhouders gaat. Dat zijn de erfgenamen van de omgekomen hoofdredacteur Stéphane Charbonniere, de nieuwe hoofdredacteur Riss en directeur Eric Portheault.

Léger en co. vinden dat maar belachelijk. Zij zijn redacteurs en hebben er recht op!1! Nou ja, officieel natuurlijk niet, maar zij vinden van wel.

Twee punten: je kunt prima verdedigen dat de aandeelhouders de winst zouden moeten delen met de mensen die hun leen letterlijk in de waagschaal stellen door voor Charlie Hebdo te werken. Dat zou wel zo netjes zijn.

Alleen is dit niet de manier om dat vervolgens af te dwingen: Léger en co. hadden dit binnenskamers moeten regelen. In plaats daarvan zijn ze naar de pers gestapt, die het nieuws vervolgens maar wat graag publiceren: dit betekent immers hogere bezoekerscijfers én meteen ook een fantastische manier om een islamkritische publicatie te beschadigen.

En, zoals u weet, doen ze dat maar wat graag.

Aangezien Léger het prima vindt om Charlie Hebdo te vernederen stel ik voor dat zijn bonus enigszins beperkt wordt, en dat het meerendeel van de winst naar de erfgenamen gaat van Charbounniere. Een groot deel van het overgebleven bedrag moet vervolgens gegeven worden aan de erfgenamen van de andere omgekomen redactieleden… waarna de rest een bonus krijgt. Probleem opgelost, dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. V.K.

  -Je vergeet de belastingdienst Michael

 2. NvanderReuk

  Lachen toch hoe altijd weer de dollartekens in de ogen mensen helemaal gek kunnen maken. En een mensenleven(s), ach die liggen al onder de grond en zijn alweer vergeten. Dat nog steeds 99,9999999999% van de mensheid serieus denkt dat geld gelukkig maakt. Hoe stupide kun je überhaupt zijn vraag ik me dan altijd weer af. In mei rijd ik tijdens mijn vakantie even een lang weekend in een Jaguar F-Type 3.0 V6 SC 340 coupé – http://www.jaguar.nl/jaguar-range/f-type/gallery.html – omdat ik auto’s test naast mijn werk (leukste en mooiste baan ter wereld). En weet je wat het allerleukste is??? Niet die auto maar al mijn vrienden en kennisen die even (mee) mogen rijden en dan waanzinnig veel lol hebben. Dat is voor mij pas onbetaalbaar, andere mensen heel erg blij zien.

  1. bandini

   Gelukkig dat jij bij die 0,0000000001% behoort!

 3. JanvanEechoud

  Kan zijn, NvdR, maar zonder geld kan je minder efficiënt mensen helpen.
  En, let wel, niet geld is verderfelijk, maar de líefde voor geld. Mvg

 4. Nicky

  …mag je baas je voortaan meteen slechts 0,0000000001% van je salaris geven

 5. Nicky

  He waarom draait het hier nou meteen weer allemaal om geld?
  oh door degenen die zeggen dat dit niet gelukkig maakt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.