De grootste partij onder scholieren: niet de PvdA en ook niet de VVD

Geen categoriemrt 17 2015, 20:00
Een zekere politicus mag in zijn handen wrijven met zoveel steun onder de toekomstige generatie stemmers.
Als het aan de scholieren ligt, gaat de coalitie van VVD en PvdA morgen de verkiezingen niet winnen. En D66 van Alexander Pechtold ook niet. Nee, wonder boven wonder wordt de grootste partij, met 19,9 procent van de stemmen, de PVV als het aan de scholieren van het voortgezet onderwijs en het mbo ligt. De PVV is onwijs populair onder scholieren. Citaat:
De PVV komt bij de Scholierenverkiezingen als grootste partij uit de bus met 19,9% van de stemmen, gevolgd door de PvdA (15,7%). D66 is de derde partij met 13,8% en de VVD volgt op plaats 4 met 12,8%. In totaal zijn er 11.019 geldige stemmen uitgebracht door jongeren in het voortgezet onderwijs en het mbo, verspreid door heel Nederland.
Dat zijn mooie cijfers voor de partij van Geert Wilders, want deze scholieren mogen deels al stemmen, en anders mogen ze over een paar jaar wel stemmen. Het betekent ook goed nieuws voor de kwakkelende PvdA en D66, want die partijen staan op nummers twee en drie qua populariteit. Dat is dan weer een beetje jammer.
Het opvallende aan deze scholierenpeiling is dat het CDA niet in de top-4 staat, terwijl Sybrand Buma bijna zeker een van de grootste partijen wordt morgen (Samsom krijgt er zelfs nachtmerries van), dankzij het continue verzet tegen het kabinet. Dat kan de gemiddelde kiezer wel waarderen. Maar de gemiddelde scholier dus niet. Daar hebben de christen-democraten nog wat werk te verrichten, om het eufemistisch te stellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten