[VIDEO] Wilders laat 'Chamberlain' Pechtold alle hoeken van de kamer zien

Geen categoriemrt 16 2015, 19:00
Alexander Pechtold is de verliezer van het EenVandaag-debat.
"De terror-oehoe van de Nederlandse politiek," noemde PVV-leider Geert Wilders zijn aartsrivaal Pechtold in het begin van het EenVandaag-debat vanavond. Wilders deelde de ene na de andere ferme klap uit tijdens de free fight. Het was met gemak het meest interessante debat van deze verkiezingscampagne. Zie bijvoorbeeld dit fragment:
Het debat was onderverdeeld in drie onderwerpen: de staat van de Nederlandse economie, de Europese Unie en terrorisme. Na de drie rondes lag Pechtold knock-out op de grond. Bij het debat over Brussel zei Wilders dat Nederland uit de EU en uit Schengen moet stappen.
Zwitserland is ook geen EU-lid, en het gaat prima met dat land. Pechtold probeerde nog tegen te sputteren dat de export voor Zwitserland duurder is geworden en dat Nederlandse vissers minder geld verdienen (alsof er dan ineens helemaal geen handel meer wordt gedreven), maar dat was het dan ook wel.
Even later probeerde Pechtold Wilders tijdens het debat over terrorisme uit te maken voor een "angstprediker", maar die opmerking sloeg als een tang op een varken. Wilders ging er hard in en noemde Pechtold de Chamberlain van de Lage Landen, omdat Pechtold de strijd tegen het islamitisch terrorisme niet serieus neemt.
https://twitter.com/eenvandaag/status/577523255990480896
Wilders haalde tijdens het debat ook het voorbeeld aan van de vrouw in de Schilderswijk die door "Noord-Afrikanen" in de buik is getrapt omdat ze rookte. Hij zei: "U wil van heel Nederland een Schilderswijk maken." Na dit debat zal geen PVV'er zijn overgestapt naar D66 en vice versa. Maar daar gaat het bij deze campagne ook niet om. Het draait om opkomst, opkomst en nog eens opkomst. Partijen moeten hun achterban naar de stembus zien te krijgen. En dat heeft Wilders in ieder geval goed gedaan met dit debat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten