Spektakel op tv: vanavond vechten Wilders en Pechtold elkaar de tent uit

Let’s get ready to rumble.

Het enige verkiezingsdebat dat een beetje spannend belooft te gaan worden deze campagne is het debat dat EenVandaag vanavond heeft georganiseerd. Aartsrivalen Geert Wilders en Alexander Pechtold staan straks tegenover elkaar, slechts twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen die heel slecht uit gaan pakken voor VVD en PvdA.

Waarom Wilders en Pechtold samen in de arena stappen? Omdat het leuk is. En omdat EenVandaag een verkiezingsdebat met de partijleiders van alle grote partijen wilde organiseren, en VVD en PvdA besloten niet mee te doen. Dan maar zo. Een oliedomme zet van de campagneteams van de coalitie, zoals ik eerder schreef:

De campagneteams van VVD en PvdA zullen wel de haren uit hun koppen kunnen trekken. Wat een domme beslissing om de partijleiders niet naar het EenVandaag-debat te sturen. Natuurlijk loopt er straks na het debat niet één kiezer over van D66 naar de PVV en vice versa. Alle winst die de twee rivalen naar aanleiding van het debat halen, gaat he-le-maal ten koste van de coalitie. Het lijkt wel alsof de coalitiepartijen echt helemaal geen vertrouwen meer hebben in het voortbestaan van het kabinet. Ach, geef ze eens ongelijk.

Het debat begint om 18:15 uur op Nederland 1 en wordt geleid door Pieter Jan Hagens. Voor iedereen die liever live meekijkt via internet (computer, mobiel, tablet): dat kan hierrr. Wel even op tijd de cola koudzetten en de popcorn in de magnetron doen, want dit wordt gegarandeerd smullen.

sitestat

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. arie_jansz

  meneer schreeuwlelijk tegen meneer glad(de) praatjes…het schiet me net te binnen dat ik vanavond hoognodig mijn postzegels moet afstoffen.

  1. CJD

   Alsof er van beide politici iets zinnigs te verwachten valt. Geen haar op mijn hoofd dat een van beiden mijn stem zullen krijgen. Tis dat ze zo verschillend zijn wat nog wat vermaak geeft om ze te zien bitchen

 2. van Urk

  @ arie jansz, Nu doet u het weer! zou Samson keihard gaan roepen.. Ik luister liever naar het geschreeuw van Wilders waar de keiharde feiten ervan afspatten dan de zoete praatjes van een linkse rakker waarin niemand hier nog iets van snapt.

 3. Gielah

  Ik weet niet of het véél smullen wordt, vanavond….met als opponent van meneer Wilders die liegende gladjakker van een Pechtold…die vast wel weer over Anne Frank en dat MINDER MINDER zal gaan blaten.

  Ik hoor meneer Wilders daarentegen zó ontzettend graag… en met zóveel vreugdevolle instemming… dat ik verwacht dat hij vast niet gedurende het héle debat bezig zal moeten zijn om al die flauwekul van Pechtold te weerleggen en te ontkrachten…
  maar dat hij naast het afbluffen van de voorman van de anti-leven partij D’66 toch ook nog even heerlijk zélf zal kunnen schitteren en ( dát vooral..) de wáárheid kan laten horen.

  Dat is voor Nederland anno 2015 écht niet meer gebruikelijk: dat politici zoiets als de waarheid verkondigen.
  Meestal liegen ze namelijk dat ze barsten…. in eindeloos lange volzinnen en met een hoop eigen roem verpakt IN die zinnen.
  Maar Wilders… die hóudt van de waarheid!
  Dat levert hem weliswaar uitgebreid de woede van BIJNA alle persmensen en van zónder meer alle trollen in den lande op, maar daar heeft hij feestelijk SCHIJT aan… en gelijk heeft hij!

 4. Pieter V

  Ik ben bang dat dit voor Wilders niet zo best gaat aflopen. Wel kijken natuurlijk!

 5. Annabel

  @ Gielah, hear,hear !!!

 6. toetssteen

  Beetje te laat voor hier, zie het morgen wel terug.
  Mijn idee is dat het een tamme vertoning wordt. D’66 wil zijn winst op de valreep niet verliezen en tenzij Wilders kans ziet het bastion open te breken inzake economie, zal Wilders het er fijn bij laten zitten.
  Islam, dat spreekt voor zichzelf en Pechtold is niet zo’n dwaas dat hij dat op de spits zal drijven.

  Maar goed, dat is mijn prognose. Wie weet pakt het volkomen anders uit.

 7. Wachteres

  Goed dat de tijd wordt genoemd.

  Ik had automatisch aangenomen dat het om een uur of acht zou beginnen.

 8. Limburgse Kuifje

  Ik ga nog niet uit van spektakel. Zal wel een debat worden dat je kunt verwachten. Niets nieuws onder de zon.

  Leuker was het geweest als het Wilders vs Samson zou zijn geweest. Die laatste stond vorige week bij het debat bij Pauw al bijna op ontploffen. Hij heeft maar een klein zetje nodig en ontploft. Dat maakt het dan weer super leuk. Helaas die driftkikker doet niet mee….

 9. Daniel

  Ik ben bang dat die oliedomme zet van sommige partijen nog wel mee valt. Nog nooit heb ik op de VVD gestemd, niet mijn partij, maar ik zie wel dat al het gedoe van de laatste weken de VVD niet schaadt in de peilingen.
  Grote fouten zullen er vanavond niet gemaakt worden en zijn er veel die vanavond zeggen: ‘Dat had ik niet zo bekeken, ik toch D66 stemmen woensdag’ of ‘Mijn stem ging altijd naar D66 maar nu ik Geert gehoord heb stem ik PVV’, nee toch.
  Een beetje reuring en het beeld zal niet veranderen, de wereld draait morgen gewoon weer door.

 10. robocop

  Pechtold contra Wilders? De Haagse Siamese tweeling, de één kan niet zonder de ander:

  http://www.ravage-webzine.nl/2015/03/13/d66-en-het-oprukkende-yuppenkalifaat/

  1. arie_jansz

   Prachtlink!

  2. Beukman

   @Robocop
   Verrek, Ravage, bestaat dat nog? Toch niet nog steeds in de Van Ostadestraat?

   1. robocop

    @Beukman,

    Hier een wat late reactie. Maar om antwoord te geven op je vraag: Ravage bestaat nog steeds maar niet meer in de Van Ostadestraat.

 11. nick

  PVVers stemmen toch wel PVV er is geen andere optie! Maar kijken, dat wel. Hoop erg dat Geert die nare, valse, hypocriete engelin de pan in hakt.

  Bones zou zijn als hij kan aantonen welk een vies vlees D666 in de kuip heeft en welk een onthutsend verraad dit enge mannetje wil plegen tegen volk en land!

  En dat hij duidelijk en helder de waarheid omtrend Islam, EU, de zittende politiek en het verraad naar de bevolking, welke ze allen plegen, kan uitspreken.

 12. jackoss

  Het zal wel ergeren worden aan die aartsleugenaar peggel. Een debat kan het niet worden. Als zwart wit word en ja nee dan ben je uitgepraat.

 13. Frulen

  Ik hoop dat Geert dat gevalletje Schilderswijk meeneemt. Kwam lekker op tijd. Geert gaat dat minkukeltje afbreken en als hij het niet doet, doet kereltje het zelf wel. Volgens mij verzameld hij postzegels (ooit gekocht omdat die destijds in de jaren zeventig als belegging gezien werden haha). Heeft ook nog een aan.tal schilderijtjes opgeslagen denk ik (gekregen ?) uit zijn tijd als veilingmeester. Eenmaal, andermaal ?, “Verkocht”. Pechtholding’s devies voor Nederland

  1. -Harry

   Oh God , Frulen ,

   Als ie postzegels verzamelt heeft ie dezelfde hobby als A-J !
   De meest stoffige suffe duffe hobby OOIT !

   Zie je de overeenkomsten ?
   Allebei een grote bek , allebei nog steeds niks gepresteerd en allebei denken ze dat ze de wijsheid in pacht hebben .

   Dat komt vast door die lijm waar ze aan zitten te likken , hallucinerend !

   Je hoeft niet te reageren , A-J , ik heb geen tijd .
   Eerst oesters eten en daarna Wilders kijken !
   En een heerlijk glaasje wijn , natuurlijk .

   1. Beukman

    @Harry Beukelaar
    Nou Harry, die oesters zullen er na die 20 minuten debat wel weer allemaal zijn uitgekomen Ik hoop dat je een teiltje binnen handbereik had, want met oesters kan het snel gaan.

    1. arie_jansz

     Harry is een beetje stil, zit je aan de race-kak , jongen?

     1. Beukman

      @Arie
      Ja verdomd, de schijterij kan je er ook nog van krijgen. Sterkte Har!

    2. -Harry

     Het is er prima afgelopen Beuk !
     Zowel qua debat als oesters !

     Zie je nou wel dat Wilders heel graag in debat gaat .
     Jullie met je flauwekul dat ie zou duiken !
     Je kon het nóg horen aan zijn stem dat er écht wat aan de hand geweest is .
     Sterkte morgen !

     1. Beukman

      @Harry
      Dus je loopt nog met die rottende oesters in je maag? Dat zal dan wel ruften worden vannacht. Vergeet je niet om je tuimelraam open te zetten? En onthou voor morgen: de grootste stinkerds komen uiteindelijk terecht in de politiek.

 14. Noordermiede

  In de peilingen gaat het met D66 de laatste weken minder en bij de Politieke Barometer van donderdag virtueel van 12 naar 9 Eerste Kamerzetels. Opvallend is verder dat Pechtold in de debatten met Roemer en Wilders matig tot slecht is overkomen.

  Dat geldt tevens voor de salonsocialist en wegloper bij vrouw en kinderen Samsom en Buma van het CDA, die denkt nog dat hij via de gereformeerde kerk een plekje in het Torentje van Prins Maurits kan komen.

 15. W.H.J. Reiss

  Een terror Oehoe heb ik niet gezien, sorry meneer Wilders. Wat ik wel gezien heb IS een mak schaap een schaap dat zich gewillig de keel zou laten doorsnijden !!!

 16. Anna

  Die Pechtold hij durfde Wilders een “angstgegner”te noemen vanwege islam en jihadisten. Pechtold die de moed niet eens heeft om het woord islam in de mond te nemen. Wilders die al jarenlang met zware beveiliging moet rondlopen omdat moslims hem bedreigen met de dood.
  Duizend maal liever de feiten van Geert Wilders dan de populistische, onrealistische prietpraat van Pechtold.

  Begon Pechtold over een moeder met twee kinderen die naar Syrië zijn afgereisd. Beste Pechtold het gaat niet over die moeder maar over het enorme aantal moslims/jihadisten dat naar Syrië vertrok en als die terugkomen hier vrij mogen rondlopen van partij D66 / Alexander Pechtold.

 17. Gielah

  Pechtold wilde die kinderen wél terug laten komen naar Nederland. Maar zijn ze daar een paar maanden geweest… dan zijn ze gewend geraakt aan het meest gruwelijke bloedvergieten en hebben ze er misschien zelfs wel voor geapplaudiseerd.

  Je zult maar zulke kinderen in je brugklas krijgen!
  Moet je als docent dan soms gewapend met een geweer in de pauzes pleinwacht lopen?

  Wat doet zo’n kind als het ruzie krijgt?
  Wat draagt het op zak?
  Is het nog genegen huiswerk te maken?
  Schrikt het van een onvoldoende op zijn of haar rapport?

  1. Julius

   Tja, jij was overduidelijk ook vanaf je zevende levensjaar compleet verprutst. Het verknipte karakter van je schrijfseltjes laat dat hier dagelijks zien. Toch goed dat ze je op school niet meer als onderwijzeres zagen zitten. Je moet er toch niet aan denken om jou als voorlees oma voor het grut te zien zitten.

 18. Rapunzel

  Die moeder was als ik het zo eens bekijk toen ze hier kwam nog een beetje normaal, anders was ze nooit met een niet-moslim en onbesneden Nederlander getrouwd.

  De oudere zoon heet Luca, geen islamitische naam, maar dat meisje is dan weer vernoemd naar de kind bruid van de pedofeet dus toen had ze alweer erger islam gekregen dan ze eerst had.

  Ik maak er uit op dat ze geprobeerd heeft een normaal gezinsleven te hebben maar dankzij de wegkijkers had ze legio beroepsmoslims om haar heen, haatpredikers te kust en te keur in de moskee, een islamitische school om haar grut van jongs af aan te hersenspoelen en salafisten vriendjes genoeg om haar te helpen.

  De radicalisering van dat mokkel heeft dus van begin tot eind plaatsgevonden in Nederland.

  Daarom PVV. En islamitische scholen sluiten, komt toch niks dan ellende van.

 19. -Harry

  Is het jullie opgevallen dat Pechtold met zijn LINKER oog scheel kijkt ?

  Dat is zijn wegkijk -oog , en verdomd het zit wel precies aan de juiste kant !

  Daar hebben al die socialisten last van , hoe meer je wegkijkt , hoe scheler je wordt .

  Arie , stuur eens een selfie !

 20. -Harry

  Maar wat een rat is die Pechtol !

  Verdomd als het niet waar is , begon ie over die kinderen van die dwaze moeder die straks een bomgordel mogen laten ploffen .

  “En een vader die in doodsangst achter bleef” , het is godverdomme zo hypocriet als de pest !

  Geen ogenblik had ie het over de islam met zijn debiele volgelingen .
  “Die PAAR die het verzieken ” , zei ie , nou dan ben je of de grootste leugenaar ter wereld of nog blinder dan het hele koor in het blindeninstituut !

  Enne Beukman , als je in de buurt bent : maakte Wilders de indruk dat ie spijt had gekomen te zijn ?
  Maakte ie een angstige indruk tegenover Pechdrol ?
  Had je het idee dat ie zich liever ziek gemeld had ?
  Zag ie er naar uit dat ie het onderspit ging delven ?

  Het antwoord op al deze vragen lijkt me : NEE !

  Ik vond Wilders keigoed !

  1. Beukman

   @Harry Beukelaar
   Ik vond er geen reet aan, Harry.
   Enfin, zie elders.

 21. Rapunzel

  Ja, die moeder die met haar grut naar IS getrokken is, die is dus HIER geradicaliseerd. Omdat van linkse moslimhaters zoals Jan, Beukman en Arie moslims de islam aan moeten blijven hangen.

  Bijna was het deze vrouw gelukt zich los te maken van de meedogenloze hufterclub van inteeltproducten maar nee hoor, daar had je de islamitische school, de beroepsmoslims en de moskee op de hoek!

  Toch nog besmet met het allah virus, in Nederland.

  “En een vader die in doodsangst achterbleef” ja, daar valt niet tegen op te boksen tegen zoveel linkse stupiditeit.

  1. Beukman

   Rapunzel rapunzelt:
   “Ja, die moeder die met haar grut naar IS getrokken is, die is dus HIER geradicaliseerd. Omdat van linkse moslimhaters zoals Jan, Beukman en Arie moslims de islam aan moeten blijven hangen.” [sic]

   Klopt helemaal Rapunzel. Deze vrouw was een zeer trouwe bezoekster van de koranlessen die Ja, Arie en ik vierwekelijks geven in de voormalige Vrijdenkersruimte op het Binnenhof. Veel aansturing had ze niet nodig. God, wat was zij fanatiek. “Minder! Minder Minder!” heb ik wel eens vertwijfeld geroepen. God hebbe haar ziel. Als een bulldozer niet te stoppen was ze.

 22. Rapunzel

  Ik was eens op een lezing waar ook Mohammed Cheppi sprak, afijn, u kent het type waarschijnlijk wel. Lelijk, baard, grote bek en een klein begrijpertje.

  Die vertelde dat Pa Cheppi een islamitische school gesticht had MAAR ZIJN EIGEN DOCHTERTJE GING DAAR NIET NAARTOE omdat Mohammed Cheppi “kwaliteit van het onderwijs belangrijker vond”.

  Kortom: zijn vader stichtte een kutschool die te beroerd was om zijn kleindochter heen te sturen i.v.m. belabberd onderwijs.

  Maar die school bestond nog wel, voor andere (moslim)kinderen was dat blijkbaar wel goed genoeg.

  Daar valt toch geen normaal gesprek mee te voeren, met zulke mensen?!

 23. Taljaard

  Wat een treurwilg is die Pechtold toch.
  Alsof export en handel afhankelijk is van politici en ambtenaren.
  Als dat het geval zou zijn was het Oostblok een daverend succes geworden!

 24. jelle

  Hamvraag blijft natuurlijk:
  Hoeveel goeds hebben wij in Europa mogen ervaren v/d toestroom van grotendeels fundamentalistische moslims?
  Dat zou ik graag eens uitgelegd zien.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.