De onvoorstelbare naïviteit van ChristenUnie kandidaat-senator Beatrice de Graaf

In de nacht van 9 maart 1978 vertrokken in alle stilte twee kleine rubberboten vanuit Libanon richting het zuidelijk gelegen Israël. Beide boten waren volgepakt met messen, Kalasjnikovs, zware explosieven en 11 Palestijnse terroristen. Al deze terroristen waren lid van de Palestijnse Fatah-organisatie, waar Yasser Arafat sinds 1969 de leider van was. Hun doel was om in Israël aan land te gaan er daar zoveel mogelijk onschuldige (Joodse) vrouwen, kinderen en mannen af te slachten.

Vroeg in de ochtend landden beide boten op het strand bij de kibboets Ma’agan Michael, een kleine boerengemeenschap zo’n 70 kilometer ten noorden van de Israëlische stad Tel Aviv. De elf terroristen renden naar de nabijgelegen snelweg, waar ze een complete bus met meer dan negentig vrouwen, kinderen en mannen wisten te gijzelen die een toeristisch dagtochtje aan het maken waren.

Nadat de gealarmeerde Israëlische politie de bus had klemgereden begonnen de Palestijnse terroristen in het wilde weg te schieten en staken de bus in brand. 39 onschuldige Israëlische burgers werden op brute wijze vermoord. Onder de doden waren Galit Ankwa, twee jaar oud, Ilan Hohman, een peuter van drie, en Naama Hadani, een meisje dat net vijf was geworden. In totaal werden 13 jonge Joodse kinderen afgeslacht.

Van de elf Palestijnse terroristen werden er uiteindelijk negen door de Israëlische politie gedood. Fatah, de organisatie waar al deze terroristen lid van waren en waar Yasser Arafat in 1978 al negen jaar de hoogste leider van was, prees deze aanslag als een weergaloos succes, een heldendaad! Fatah doet dit trouwens tot op de dag van vandaag, bijvoorbeeld op de Palestijnse televisie.

Beatrice de Graaf, een van Nederlands meest bekende ‘terrorismedeskundigen’, verkondigde deze week tijdens een college op internet dat Yasser Arafat eigenlijk helemaal geen terrorist was, maar een vrijheidsstrijder.

 

Al in 1974 had Arafat – volgens De Graaf – de terreur de rug toegekeerd. Arafat was volgens De Graaf ondanks bovenstaande slachtpartij, die plaatsvond in 1978, al sinds 1974 helemaal geen terrorist meer.

Zij beweert dit met een blijkbaar gelukzalige onwetendheid. Want zelfs na het vredesverdrag met Israël en tot aan zijn overlijden, dertig jaar later, had Arafat nog de hand in terreur.

Dit heeft de Amerikaanse Federale rechtbank in New York nog maar twee weken geleden vastgesteld, op basis van overvloedig bewijs. Op basis daarvan veroordeelde die rechtbank de PLO tot 218 miljoen dollar schadevergoeding aan de Amerikaanse slachtoffers van terreur in de jaren 2002-2004. Het stelde vast dat de PLO en de Palestijnse Autoriteit daar actief bij betrokken waren – beide onder leiding van Arafat.

Het is ongehoord dat een ‘terrorismedeskundige’ als Beatrice de Graaf, zelf moeder van twee jonge kinderen, de hierboven beschreven door Fatah gepleegde aanslag niet als terrorisme beschouwt. Is het meedogenloos afknallen van kinderen van net twee jaar oud volgens Beatrice dan een soort van diplomatie? Een soort van onderhandelingszet in het vredesproces met Israël?

De Graaf is hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht, en staat op de kandidatenlijst voor de eerste kamer van de doorgaans pro-Israëlische ChristenUnie. Het is bijzonder vreemd dat een partij als de ChristenUnie iemand die zich als terrorismedeskundige voordoet maar Yasser Arafat een vrijheidsstrijder noemt, als representant in onze senaat wil hebben.

Zeker in een tijd waar bijna elke maand een aanslag in Europa wordt gepleegd op onschuldige journalisten, filmmakers en Joden. Of beschouwt Beatrice de Graaf de aanslagplegers op Charlie Hebdo ook als vrijheidstrijders?

Vermoedelijk, want ook de aanslag en moord op elf Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München in 1972 noemt zij letterlijk “een doorslaand succes”.

Het zou de ChristenUnie, doorgaans een partij die terrorismebestrijding zeer hoog in het vaandel heeft, sieren als ze Beatrice de Graaf daarom van haar kandidatenlijst zou halen. Nederland heeft wat de bestrijding van het islamitische terrorisme betreft al meer dan genoeg naïeve bestuurders, daar hebben we er echt niet nog meer van nodig.

Awi Cohen,
bestuurslid Likoed Nederland.

In de officiële titel stond dat De Graaf kandidaat-senator is voor D66. Hoewel ze  zich daar gezien haar steun voor Palestijnse terroristen ongetwijfeld thuis zou voelen klopt dat niet: ze is lid van de ChristenUnie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

45 reacties

 1. hendrikush

  Vanuit haar wetenschappelijke ivoren toren kijkt ze neer op het onwetende plebs en leest hen de les.
  Een dhimmy? Adept van Stapel?
  Dit product van het nederlandse doe-het-zelf onderwijs moet zich diep schamen.

 2. jelle

  Kop klopt niet.
  Wat is het nou?
  D66 of CU?

 3. LantR.fant

  Mijnheer Cohen, svp de juiste partij van deze persoon vermelden in de kop.

 4. Dennis_WSPK

  Zo werkt dat. Links prijst in zijn antisemitisme iedereen die zich tegen Israël keert. Ook al zijn het schoften, zoals Arafat.

  Leuk detail : Arafat was een neef en leerling van Amin al-Hoesseini, de grootmoefti van Jeruzalem, die in WOII goede maatjes was met Hitler en de rest van de NSDAP-top. Zo liet deze moefti zich geïnteresseerd rondleiden in Auswitsch en vroeg hij Hitler om in Palestina ook zulke vernietigingskampen te bouwen voor de aldaar wonende Joden. En dat was dus ruim vóór het ontstaan van de staat Israël.

  Ook Arafat gebruikte het “Palestijns conflict” om zijn aangeleerde Jodenhaat een soort legitimiteit te geven, door het gedrag van Israël aan de te kaak te stellen.
  Een dekmantel dus, zoals die nog altijd gráág door
  links gedragen wordt.

  Overigens is het in linkse kringen nog steeds taboe om openlijk kritiek op Stalin, Mao, Pol Pot of Gue Chevara te leveren. Massamoordenaars van ongekende proporties, maar bij links nog altijd onaantastbare helden.

 5. Baksteen

  Zij weet ook donders goed dat je door de waarheid over het Palestijns-Israel probleem te verkondigen een verdere universitaire en politieke carriere in Nederland en Europa wel op je buik kunt schrijven. Lucratieve uitnodigingen bij de MSM idem dito.

  1. Avander

   Voor dit type geborneerde linkstrutten heb ik een woord, maar dat zal ik niet opschrijven omdat dat beneden mijn peil ligt. En dat vuil doceert ( indoctrineert) zijn vuil aan de jeugd.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Beatrice de Graaf is noch deskundig nog naïef. We moeten stoppen om als een krankzinnige derwisj rondom de hete brij te dansen. We moeten de dingen bij de naam noemen; Beatrice de Graaf is kwaadaardig. Lieden die excuses maken voor moordenaars, verkrachters, plunderaars, slagers zijn niet naïef. Zij faciliteren, zij kijken weg, zijn zijn de apologeten van de terroristen.
  Figuren als Beatrice de Graaf vind je in enorme aantallen, in elke epoche. Zij zijn de figuren die ’s nachts de poorten openden voor de vijanden.
  Kwaad-aardig !
  En dat de CU haar in hun armen sluit is logisch want deze wegkijkchristenen zijn de nuttige idioten van de islam. De figuren die de poorten open houden. De beschermheren van jihadisten. Zij verschillen in niets van een PvdA’r of Groen Linkser.

  1. boohenny

   Ik had een mening over deze “vrouw; willen geven maar dat is na het relaas van, two Ravens Black Kettle niet meer nodig.
   Ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden.

  2. nick

   Uw woorden zijn ook de mijne Raaf! Dank.

  3. Gielah

   Klopt!
   De CU verkondigt nog steeds blijmoedig dat de islam een UITdaging is….. ( hóe ze dat ook precies inkleuren…) en geen levensgevaarlijke bedreiging.

 7. J.C.

  Satan kiest sluw en weloverwogen zijn “woordvoerders”.

 8. Wilhelmson

  Het waanzinnige product van generaties lang mak-socialiseren ! Had je het dan anders verwacht ? Het wordt wel tijd dat de opvoeding en media uit handen van die marxisten wordt teruggenomen.

 9. carthago

  Het is ook D666,een equivalente terreurbende als fatah. En zo eindigt ook in de bananenrepubliek nederigland uiteindelijk de rechtsstaat.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Een Nederlandse jihadist is gisteren gedood in Syrië

  Bij CU, PvdA, GL, CDA, SP, de UVA, NRC, Volkskrant en de Staatsomroep gaat de vlag halfstok
  Bij D’66 gaan tien vlaggen halfstok.

 11. LantR.fant

  Heb de aflevering bekeken en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat haar uitspraken wel iets genuanceerder liggen dan mijnheer Cohen hier stelt.

  Bijvoorbeeld onderstaande zin:
  “Vermoedelijk, want ook de aanslag en moord op elf Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München in 1972 noemt zij letterlijk “een doorslaand succes”.”

  Daarvan stelt zij dat een andere Palestijnse autoriteit dat zegt. En de reden die hij opgeeft: publiciteit voor de Palestijnse zaak is vanuit dat standpunt verdedigbaar.

  Of wij het met die redenering eens moeten zijn is dan weer een ander verhaal. Maar zoals zij het in die uitzending weergeeft klopt haar verhaal wel.

  1. luis_indepels

   Dus u vind het prima dat mevrouw de Graaf de roeptoeter is van een terroristische organisatie?

   1. LantR.fant

    Kijk anders even naar die aflevering en oordeel dan.

    1. luis_indepels

     Ik hoor het haar toch echt zeggen hoor. Wie zei ook alweer dat als je het maar zo vaak mogelijk herhaalt het vazelf waar wordt.

     1. LantR.fant

      Dan moet u nog eens kijken. En nu eens kritisch. Aanvankelijk ging ik blind mee in de reactie van mijnheer Cohen, maar bij een nadere objectieve blik bleek zijn inschatting fout te zijn.
      Zij stelt dit in de context van de Palestijnen, die niet geslaagd zijn in het doel van de actie: uitruilen tegen gevangenen, maar dat ze de actie een doorslaand succes noemden omdat die de Palestijnse zaak wel op de hele wereld op de kaart zette.

 12. Swieber

  Helaas is de onderwijs en universitaire wereld zeer links en vol met begrip en respect voor de islam en het Palestijns terrorisme.

  Niet alleen in Nederland maar ook in toenemende mate in de VS waar allerlei Palestijnse organisaties actief zijn op de campus die o.a verbonden zijn met het Moslim Broederschap.

  Hamas On Campus
  http://www.youtube.com/watch?v=00PODH73y1o

  1. J.C.

   @Swieber

   Zoals vanmorgen hier op DDS al door mij geschreven:

   satan kiest sluw en weloverwogen zijn “woordvoerders”.

   Vooral in de wereld, die de echte God (te weten: de God van de joden) afwijst. In dit geval: een geleerd lid van de CU. Deze mevrouw zou zich ook zo kunnen aanmelden bij de onderwijspartij D66 (van hetzelfde laken een pak).

   Ik blijf PVV stemmen.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Ome en analogie op het toneel te werpen.

  Persoon X vermoordt een kind
  Persoon Y weet het en helpt hem het lijk te begraven en probeert de ouders wijs te maken dat hun kind nog leeft.

  De Terrorist
  De Apologeet
  Het Slachtoffer

 14. Ni28

  De termen van vrijheidsstrijder en terrorist worden lukraak door elkaar gebruikt. Wie ie wie lijkt mij niet zo moeilijk te benoemen als je naar de slachtoffers kijkt. En als een vrijheidsstrijder moeder met kinderen ombrengt wat is dan de vrijheid?

 15. NemTudom

  Zij is nu bekent. Hoeveel in Nederland denken het zelfde en zijn niet bekent. Logisch dat we de afgrond in tuimelen. En hopend als het zo ver is dat het mes voor hun nek heel langzaam zijn werk zal doen. Of is de boerka dan hun redding?

 16. Two Ravens Black Kettle

  Weer goed nieuws uit Syrië

  Een jonge vrind van Beatrice kan nu los gaan op 72 maagden

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/03/frans_jihadistje_13_dood_in_sy.html

 17. Staphylocoque

  Gelukkig, plek 5 is bij de CU voor de Eerste Kamer geen verkiesbare positie.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand wanneer de Christen Unie hun naam gaan veranderen in de IAU ?
  De Islam-Apologetische-Unie

 19. simonvgroningen

  Beste meneer Cohen, Ik ben erg pro-Israël alhoewel in alle redelijkheid. Maar hier gaat u toch de verkeerde conclusies trekken. Zij spreekt op meta-niveau over terrorisme en doet geen enkel waardeoordeel. Wellicht zal zij persoonlijk, of als CU lid Hamas etc. sterk veroordelen, maar in dit college gaat het daar niet om. Het gaat hier om de vraag: Hoe kunnen we tot een oordeel komen of iets terrorisme is. De conclusies kunnen wij zelf trekken en laat duidelijk zijn: Arafat was een terrorist en Hamas, Hezobollah zijn dat ook.

  1. Mahomed de Eerste

   Beste meneer Simonvgroningen,
   Ik lees uw commentaar pas nadat ik het hele filmpje bekeek, en ik kan niet anders dan concluderen dat uw perceptie getuigt van een ongelooflijke naïviteit, of beter nog: dat u ziende blind bent en horende doof. Cohen heeft gewoon gelijk.
   U kan niet in redelijkheid beweren dat hier niet – onder het mom van een ‘wetenschappelijk’ discours naar de aard van terrorisme – linkse denkbeelden worden ingelepeld, zoals de vermeende onschuld van de aartsterrorist Arafat. De suggestie dat hij een vrijheidsstrijder is (en derhalve dat de PLO een groepering is van door Israël verdrukte verzetshelden), wordt in deze lezing gehanteerd als uitgangspunt en aanname a priori.
   Dit is altijd de tactiek van de linkse kerk: doen alsof zijn wereldbeeld de uitdrukking is van een natuurwet.
   Uw naïviteit en zelfbedrog is even gevaarlijk als de (verborgen) propaganda ter linkerzijde.

   1. simonvgroningen

    Ik hoor geen waardeoordeel. Ben beslist niet naïef, waar wetenschap is iets anders dan opinie.

  2. carthago

   Een typisch Nederlandse “academische “reactie van vgroningen.Geweld en moord Beredeneren,om uiteindelijk te legitimeren, net zoals in de koran.

   1. simonvgroningen

    Ik legitimeer op geen enkele wijze geweld en moord. Integendeel. Ik ben uiterst kritisch op de islam en de koran. Ik ben behoorlijk pro Israël, maar ik wil wel blijven nadenken en niet naïef meelopen.

    1. Mahomed de Eerste

     Misschien had u niet moeten stoppen met drinken

 20. W.H.J. Reiss

  Veel Nederlanders zijn de weg kwijt mede dankzij de NPO en andere media.
  De aversie tegen de Seperatisten als wel Israël zijn hier goede voorbeelden van.
  Seperatisten: De tegenstander, Oekraine, zijn oorlog financieren en vervolgens staan jammeren, dat er een vliegtuig wordt afgeschoten ! Dat risico loop je dus als je een oorlog financiert !
  ISIS: We sturen straaljagers naar Irak/Syrië. Dan mag je als weldenkende toch verwachten dat ISIS in Nederland aanslagen gaat plegen. En wat doet de Nederlandse Overheid vervolgens met terugkerende Jihadisten. Juist, NIKS. Dan zeur ook niet als er vervolgens aanslagen komen, want daar heb je dan zelf, door domheid, voor gekozen !

 21. van Urk

  En daarom heeft het terreur van nu niks met de islam te maken omdat de islam dat eeuwen geleden al (kuch!) had afgezworen volgens zulke sprookjesgelovers! Dus niet!!

 22. V.K.

  cordaid,icco, Cordaid, Oxfam Novib, IKV Pax Christi,PKN, zo zie ik deze christenmeisjes welke volop in de samenleving meedraaien.

 23. howardelgersma

  Ja, nu wordt weer eens bevestigd dat pseudo science, in nederland, volop bedreven wordt: het kwaad wordt goed “geredeneerd”, en het goede, U raadt het al, in de kwade sector gewurgd.

  Ben blij dat we destijds zijn geemigreerd naar een vrijer land: meer mogen en minder moeten,meer fatsoen en meer respect.
  Kortom meer VRIJHEID en minder gel.. ik bedoel navelstaren, oeverloos discussieren etc..

  De stelling:”moet toch kunnen” die ik bij bezoekjes in het verleden vaak heb mogen horen is ontaard in een nihilisme, een vacuum dat mooi gevuld kan worden met de sharia.

  Het trojaanse paard is, m.i., hoog drachtig, wordt al wat onrustig(e.g.stenen door ramen, spuit verfbussen, moslims op sleutel posities etc.etc,)en wordt goed verankerd/gevoerd in de “vesting” nederland.

  Holland on the road to nowhere(het is weer 1938/39 de gebroken geweertjes attitude)

  Uw”lijders” zullen, zeer waarschijnlijk TZT,, of met hun achterwerk omhoog liggen, of vluchten en vanuit een meer westers gelegen land, K. W met gezin naar Argentinie(voor familie bezoek),met het dirigeerstokje natuurlijk in de hand( omdat ze ook een extra cursus bedrijfskunde hebben gevolgd), radio vrij nederland uitroepen(idem1940 London)

  Vroeger was het, bij ons thuis in friesland:God, Kerk en Oranje. De laatste is gepromoveerd tot een sport kleur of zoiets, en heeft inhoudelijk totaal geen waarde meer m.i.,de kerk als gebouw is onderhouden en fungeert nu als een gebouw waar tentoonstellingen worden gehouden
  En ik onthoud me om gods lasterlijke taal te gebruiken mbt boven vermeldde artikel, welke goed laat zien hoe treurig het daar bij jullie voorstaat
  vr.gr

 24. jansje2

  Als ik dit lees dan weet ik zeker dat ik goed zit door geen CU te stemmen. Dit gaat ze stemmen kosten hopelijk!

 25. Thomasson

  Beatric de Graaf hoort zeker bij de beweging, binnen de Christen Unie, van “Slobberikken voor ISIS”. Mensen die een oogje dicht knijpen voor iedere Islamitische misdaad in het buitenland of hier in Nederland tegen autochtonen. De Ierse filosoof, Edmund Burke, uit de 18de eeuw (1729 – 1792) heeft gezegd: “The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing”. De “Slobberikken” (en hun politiek-correcte vrienden van andere partijen) gaan nog ietsje verder. Ze weten wat er nu in Syrië en Irak gebeurt. De slachtpartijen van vooral Christenen door hun geweldige Islamitische vrienden. Kennelijk is mevrouw `de expert`, Beatrice De Graaf, niet op de hoogte van het gruwelijke moord op Christelijke baby´s in IS gebieden. Dus wij zouden dat even onder haar gevoelige neus wrijven: http://www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481
  http://www.wnd.com/2014/08/5-year-old-christian-boy-cut-in-half-by-isis/
  http://www.theguardian.com/world/2014/aug/08/isis-persecution-iraqi-christians-genocide-asylum
  https://www.youtube.com/watch?v=81iaM0BERPU
  En dan spreken wij nog niet over KANNIBALISME http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=15416
  http://www.bbc.com/news/magazine-23190533

  Als deze vrouw DENKT DAT DE PALESTIJNEN ANDERS ZIJN, dan vergist ze zich…NIET ENKEL TEGENOVER DE JODEN, MAAR OOK TEGEN CHRISTENEN LATEN ZE HUN GEWELDIGE VERDRAAGZAAMHEID ZIEN.
  http://ejbron.wordpress.com/2014/05/12/bethlehem-moslimaanval-op-biddende-christenen/#comment-181780
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/662664/posts De goede jongens van Yasser Arafat die zich in de geboorte kerk van Betlehem als ongedierte hadden zich misdragen.
  http://www.shalomlife.com/news/4600/gazas-christians-worried-about-ethnic-cleansing/?PageSpeed=noscript
  Nee Martietje! …Jouw vrienden in de Palestijnse gebieden zijn GEEN HAAR BETER DAN HUN KLONEN BIJ ISIS. Sommige noemen ze beesten. Maar daar ben ik zeer op tegen. Zo ook alle andere dierenliefhebbers. Beesten zijn vaak heel aardig en er zit er geen kwaad in. Neem bijvoorbeeld de lieve wolf die nu in Drenthe en Groningen rent. Moslims en vooral Arabische moslims zijn MONSTERS …Net als de Afrikaanse Zwarte Mambaslang zijn ze LEVENSGEVAARLIJK. VAN DAG 1 van hun incubatie (en net als ratten, dat doen ze graag) weet men dat er binnen 9 maanden nog een monster ter wereld komt. .

 26. Two Ravens Black Kettle

  Stem op de fanboys van terreur
  Stem Christen oeps ik bedoel Islam Unie !!
  De Islam Unie
  Kruipen voor de islamisten
  Schuivend over de vloer, op de rug
  U aangeboden door Beatrice de Graaf, Arie Slob en de Afghaanse oorlogsmisdadiger beschermer Joel voordeWind.
  Stem op Islam !
  Stem op onderwerping !
  Stem Chrisoeps Islam Unie !

 27. loisves

  Daar ben ik ook weer uit geen CU meer maar PVV,
  die durft de echte waarheid aan te spreken.

 28. V.K.

  -Die speech van Arafat in het UN-gebouw kan je wel laten zien, maar dan moet je er natuurlijk wel bij vertellen dat dhr terrorist Arafat de intentie had om deze speech bewapend en al te voeren, hij had de holster van z’n pistool nog om.

 29. pm10326340

  Bij mij is jaren geleden de knop al omgegaan dat de CU geen antwoorden voor christenen en Nederland heeft. Zij zijn overigens geen uitzondering op de regel maar voor mij als christen en supporter van Israël is het onverteerbaar dat christenen het gedachtegoed van terroristen omarmen. Heel triest om te moeten meemaken dat de kerk in Nederland, enkelingen uitgezonderd, heeft opgehouden te bestaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.