Deze populaire held uit de jaren 80 en 90 komt weer terug, maar dan op je smartphone

Aaah, de nostalgie!

Dit is werkelijk fantastisch nieuws voor iedereen die de jaren 80 en 90 heeft meegemaakt en weleens een spelletje speelde op de Super Nintendo (en ook fantastisch nieuws voor wie nog steeds spelletjes speelt op andere spelcomputers van Nintendo).

Het Japanse bedrijf is van plan om Super Mario en zijn vrienden Luigi, Princess Peach en Bowser ein-de-lijk naar de smartphone te brengen. Nintendo heeft een wereldwijde samenwerking met DeNa aangekondigd, een bedrijf dat mobiele spelletjes maakt. Citaat:

“By tapping into the smartphone we can increase the number of Nintendo fans,” Nintendo President Satoru Iwata said. “No companies in any industries can survive if they fail to adjust to changing market environments.”

The announcement came after years of Nintendo rejecting mobile platforms for its gaming system, consistently disappointed investors. Stakeholders pounced on the potential opportunity moments after Tuesday’s announcement, causing Nintendo shares to close 28 percent higher than normal the same day.

Jarenlang wilde Nintendo er niet aan, maar gelukkig zien ze nu in dat er geen andere mogelijkheid is dan investeren in spellen voor de smartphone. Iedereen en z’n moeder heeft namelijk een smartphone. Straks hebben we dus niet langer per se een apart apparaat voor bij de televisie nodig of een draagbare spelcomputer van Nintendo.

Ik weet bijna wel zeker dat ik verslaafd ga raken aan nieuwe Nintendo-spelletjes als ze 24/7 binnen handbereik zijn. Het gaat hier trouwens om gloednieuwe Nintendo-spellen die door Nintendo zelf worden ontwikkeld. DeNa zorgt ervoor dat de spellen naar de smartphone kunnen worden overgezet. Nogmaals, dit is geweldig.

Voor wie zich even helemaal wil onderdompelen in nostalgie, bekijk onderstaande video van Super Mario voor de SNES maar even, een van de beste games ooit gemaakt. Als Nintendo dit soort games gaat uitbrengen voor de smartphone, dan kunnen ze makkelijk honderden miljoenen euro’s per jaar verdienen. Alsjeblieft, Nintendo, take my money!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. JanvanEechoud

  Man, man…. wat was dát verslavend!!
  Hoe verzónnen ze het!!??!!
  En steeds kon ik het niet laten even te kijken wat er bij het volgende level was……
  In één van de spellen was het eindlevel wel érg moeilijk en was z’n timing en coördinatie nodig!
  Werd je er strontziek van……, ging je dan uiteindelijk tóch maar naar bed…. en de volgende dag lukte dat laatste level bijna in één keer!!!
  Heb het nog steeds in dee buurt van de TV klaar liggen. Misschien vanavond ff?? 🙂

  1. Frank Verhoef

   Toen games nog de volle aandacht vroegen… Mooie tijden waren dat. 😉

 2. jeroen

  Mooi dit en ben benieuwd hoe Nintendo ze ombouwt voor de smartphones, dat is wel een uitdaging. Je kan deze games overigens nu al vrij makkelijk speelbaar krijgen via een emulator.

 3. JanvanEechoud

  Heb even gekeken in de playstore. Geen idee welke app.

 4. Dinkydau

  Nooit gespeeld
  Ik heb altijd alleen een computer gehad. Geen nintendos, geen playstations, geen gameboys, en ook geen smartphones. Niks gaat boven het comfort van een echte computer met de machtige muis, het toetsenrijke toetsenbord en het grote gedetailleerde beeldscherm.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.