Afschuwelijk: buurman van 18 hakt met machete in op drie piepjonge kinderen

Afschuwelijk: buurman van 18 hakt met machete in op drie piepjonge kinderen

De kinderen zijn broers van elkaar en ze hebben de gruwelijke aanval niet overleefd.

Hier krijg ik nou echt de rillingen van, via De Telegraaf:

Drie kinderen zijn doodgestoken in een huis in de Amerikaanse staat North-Carolina. Dat meldden Amerikaanse media woensdag. De doden zijn volgens de politie broertjes in de leeftijd van anderhalf en twaalf jaar. Hun moeder en een zusje raakten lichtgewond.

In eerste instantie zou je denken dat de vader misschien iets te maken heeft met de driedubbele moord met een machete, maar daar lijkt het niet op. NBC News meldt dat de politie een Amerikaanse jongeman van 18 heeft opgepakt, die kennelijk een buurjongen was:

A suspect, Ehe Lar Doh Htoo, 18, was arrested and charged with assault with a deadly weapon. Police in the city of New Bern said that he appeared to be a neighbor. The father was at work when the attack happened on Tuesday night, police said.

De drie overleden jongetjes zijn allemaal van Myanmarese afkomst, net als het zusje en de moeder die gewond zijn geraakt bij de aanval. Het motief is onbekend. Was het een burenruzie? Was het blinde haat? Of zit hier meer achter, bijvoorbeeld iets religieus?

Eén ding staat in ieder geval vast: de drie jongetjes zijn dood en de vader, moeder en zus blijven verbijsterd achter. Zij zijn ineens drie gezinsleden armer. Het is niet voor te stellen hoe zij zich nu voelen. Echt niet.

Het is te hopen dat de opgepakte verdachte inderdaad de dader is en dat hij voor de rest van zijn leven geen daglicht meer ziet. Oh, en als 'ie dan vast zit, zet hem dan ook maar op droog brood en water. Meer verdient hij niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Verenigde Staten Myanmar moorden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties