Deze populaire held uit de jaren 80 en 90 komt weer terug, maar dan op je smartphone

Geen categoriemrt 18 2015, 18:00
Aaah, de nostalgie!
Dit is werkelijk fantastisch nieuws voor iedereen die de jaren 80 en 90 heeft meegemaakt en weleens een spelletje speelde op de Super Nintendo (en ook fantastisch nieuws voor wie nog steeds spelletjes speelt op andere spelcomputers van Nintendo).
Het Japanse bedrijf is van plan om Super Mario en zijn vrienden Luigi, Princess Peach en Bowser ein-de-lijk naar de smartphone te brengen. Nintendo heeft een wereldwijde samenwerking met DeNa aangekondigd, een bedrijf dat mobiele spelletjes maakt. Citaat:
"By tapping into the smartphone we can increase the number of Nintendo fans," Nintendo President Satoru Iwata said. "No companies in any industries can survive if they fail to adjust to changing market environments."
The announcement came after years of Nintendo rejecting mobile platforms for its gaming system, consistently disappointed investors. Stakeholders pounced on the potential opportunity moments after Tuesday’s announcement, causing Nintendo shares to close 28 percent higher than normal the same day.
Jarenlang wilde Nintendo er niet aan, maar gelukkig zien ze nu in dat er geen andere mogelijkheid is dan investeren in spellen voor de smartphone. Iedereen en z'n moeder heeft namelijk een smartphone. Straks hebben we dus niet langer per se een apart apparaat voor bij de televisie nodig of een draagbare spelcomputer van Nintendo.
Ik weet bijna wel zeker dat ik verslaafd ga raken aan nieuwe Nintendo-spelletjes als ze 24/7 binnen handbereik zijn. Het gaat hier trouwens om gloednieuwe Nintendo-spellen die door Nintendo zelf worden ontwikkeld. DeNa zorgt ervoor dat de spellen naar de smartphone kunnen worden overgezet. Nogmaals, dit is geweldig.
Voor wie zich even helemaal wil onderdompelen in nostalgie, bekijk onderstaande video van Super Mario voor de SNES maar even, een van de beste games ooit gemaakt. Als Nintendo dit soort games gaat uitbrengen voor de smartphone, dan kunnen ze makkelijk honderden miljoenen euro's per jaar verdienen. Alsjeblieft, Nintendo, take my money!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten