Eurolanden willen miljarden blijven pompen in Griekenland

Geen categoriemrt 02 2015, 21:00
Nee, nee, en nog eens nee!
Houdt het dan nooit op met de herverdeling van de welvaart richting de knoflooklanden? Nee, kennelijk niet:
De eurolanden werken aan een nieuw steunprogramma voor Griekenland ter waarde van 30 à 50 miljard euro.
Dat zegt de Spaanse minister van Economische zaken Luis de Guindos maandag tijdens een bijeenkomst in Pamplona.
De Guindos meent dat het nieuwe leenprogramma leningen bevat met meer flexibele voorwaarden. Daar gaan we weer. De Grieken krijgen nog eens tientallen miljarden euro's omdat ze zelf te lui zijn om het mes in eigen vlees te zetten. Bezuinigen op de overheid? Nope, willen ze niet. Meer geld binnenhalen door belastingontduiking aan te pakken? Ook dat willen ze niet. Wat dan wél? Nou, meer geld van ons dus. Dat vinden ze prachtig.
Het is de hoogste tijd dat Griekenland de eurozone verlaat. Het is niet alleen de hoogste tijd, het is zelfs onvermijdelijk volgens mensen die er verstand van hebben. Niemand heeft er baat bij dat de Grieken onderdeel blijven van de euro. Ze hebben het verprutst, en nu willen ze het liefst ook helemaal niks terugbetalen. Ja, uitgesmeerd over tientallen jaren, en tegelijkertijd willen ze nog meer geld zien. Al dat geld zien we dus nooit meer terug.
Al die miljarden die wij overmaken naar de Grieken kunnen we beter gebruiken om onze eigen financiën op orde te brengen, of om meer geld te investeren in onze veiligheid: Defensie, geheime diensten, politie, OM, etc. Dáár moet de prioriteit van het kabinet liggen, en niet bij een failliet Griekenland dat weigert de leningen terug te betalen. Waarom zouden we nog meer geld sturen naar de Grieken? Dat moet wel het allerdomste idee ooit zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten