Eurolanden willen miljarden blijven pompen in Griekenland

Nee, nee, en nog eens nee!

Houdt het dan nooit op met de herverdeling van de welvaart richting de knoflooklanden? Nee, kennelijk niet:

De eurolanden werken aan een nieuw steunprogramma voor Griekenland ter waarde van 30 à 50 miljard euro.

Dat zegt de Spaanse minister van Economische zaken Luis de Guindos maandag tijdens een bijeenkomst in Pamplona.

De Guindos meent dat het nieuwe leenprogramma leningen bevat met meer flexibele voorwaarden. Daar gaan we weer. De Grieken krijgen nog eens tientallen miljarden euro’s omdat ze zelf te lui zijn om het mes in eigen vlees te zetten. Bezuinigen op de overheid? Nope, willen ze niet. Meer geld binnenhalen door belastingontduiking aan te pakken? Ook dat willen ze niet. Wat dan wél? Nou, meer geld van ons dus. Dat vinden ze prachtig.

Het is de hoogste tijd dat Griekenland de eurozone verlaat. Het is niet alleen de hoogste tijd, het is zelfs onvermijdelijk volgens mensen die er verstand van hebben. Niemand heeft er baat bij dat de Grieken onderdeel blijven van de euro. Ze hebben het verprutst, en nu willen ze het liefst ook helemaal niks terugbetalen. Ja, uitgesmeerd over tientallen jaren, en tegelijkertijd willen ze nog meer geld zien. Al dat geld zien we dus nooit meer terug.

Al die miljarden die wij overmaken naar de Grieken kunnen we beter gebruiken om onze eigen financiën op orde te brengen, of om meer geld te investeren in onze veiligheid: Defensie, geheime diensten, politie, OM, etc. Dáár moet de prioriteit van het kabinet liggen, en niet bij een failliet Griekenland dat weigert de leningen terug te betalen. Waarom zouden we nog meer geld sturen naar de Grieken? Dat moet wel het allerdomste idee ooit zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. J.C.

  Het woord “Eurolanden” in de kop van dit artikel moet vervangen worden door: de eurofiele gevestigde orde in Nederland.

  In november 2011 zei de heer Wilders (PVV) als Nederland geld gaat pompen (lees schenken) aan Griekenland, zullen de besprekingen in voorjaar 2012 in het Catshuis zeer moeilijk worden. Rutte I (CDA en VVD) gaven toch miljarden aan Griekenland, met daarbij de belofte dat het geld terug zou komen met rente. Dijsselbloem (PvdA) van Rutte II (VVD, PvdA, in feite ook D66, CU, SGP) wil nu stug doorgaan met het zogenaamd lenen aan Griekenland. En zo worden de belangen van de Nederlanders opgeofferd aan de EU.

  Ik blijf PVV stemmen en hoop dat er in de Eerste Kamer veel zetels door de PVV zullen worden ingenomen, op grond van de uitslag van de verkiezingen op 18 maart aanstaande.

  1. hans-e-pans

   Mijn idee JC.

 2. NvanderReuk

  Me too, PVV that is zekersteweten, weg met dat eurofiele gajes!!!

 3. W.H.J. Reiss

  Voor de 100ste keer. Het Geld gaat niet naar Griekenland, maar naar de Europese handelsbanken. Het lijkt wel of dat SamSom syndroom van “ik begrijp het niet” aanstekelijk IS !

  1. Avander

   Inderdaad Reiss, dat was ook mijn eerste reactie. De eerste 200 miljard gingen voor 100% naar de Banken, die vervolgens grootmoedig een klein stukje oude schuld kwijtscholden. Dief en diefjesmaat.

 4. Lieftinck

  Rutte zal wel weer tekenen.

  De banken hebben de politici helemaal in hun tas zitten. De politici, die kun je echt alles wijsmaken, mits je maar een net pak aan hebt.

  De belastingbetalers, die betalen het gelag. Gezichtsverlies? Neen, dat mag niet. Dan maar liever de komende generaties kapot.

 5. Wachteres

  “Geen cent meer naar Griekenland”.

  Wie nog niet door heeft dat onze ‘elite’ erop uit is om ons land en Europa te vernietigen, is achterlijk of van dezelfde kwaadaardigheid bezeten als dit tuig.

  Als men bewust honderdduizenden economische vluchtelingen binnenhaalt, die voor een groot deel van uitkeringen leven en ook nog van plan zijn om hun achterlijke opvattingen aan ons op te leggen, terwijl men vijf jaar geleden al heeft erkend dat die samenleving totaal is mislukt, dan kan er maar een conclusie worden getrokken:

  Hier is kwaadaardige opzet in het spel.

  En degenen die op deze partijen stemmen moeten niet jammeren als de boel op allerlei manieren vreselijk in de soep loopt en zij hoeven ook niet te zeggen: “Ich habe es nicht gewusst”, want zij kunnen het weten.

  Het gezonde verstand gebruiken is voldoende om te zien wat er gebeurt met ons land en met ons mooie Europa..

 6. Antidotum

  Als Europa geen geld geeft dan drijft het communistische regime van Griekenland af naar Rusland. Deze zal Griekenland in haar macht krijgen en de zaak gaan beheersen en dat is nu net wat Brusselniet wenst.
  Zoveel macht hebben de Grieken inmiddels al.
  Ze hebben een patstelling veroorzaakt met Europa en trekken aan de touwtjes.

  Wat de consequenties daarvan zijn laat zich raden.

 7. Ni28

  Dit is een voorbeeld van hoe een kleine land de EU systematisch kapot aan het maken is. Zo zwak zit de EU in elkaar.

 8. nou2maar

  De EU gaat door totdat het welvaart/armoede niveau voor de bevolking in alle EU landen gelijk is. Dan pas is het EU-communisme volledig volgens plan ingevoerd. Het verschil met de knoflooklanden en de suffe noorderlingen is dat zij vroeg met pensioen gaan en zich niet bezig houden met onnozele zaken als belasting betalen. Het is verstandig om alvast in Bulgarije te gaan kijken om te zien op welk niveau we ons in Ned. moeten gaan instellen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.