Generaal Sisi houdt grote schoonmaak in Egypte, alle Moslimbroeder-rechters eruit

Ja, ja, de man is een autocraat pur sang, maar daar kan ik me voorlopig niet eens bijna druk om maken.

Generaal al-Sisi is en blijft goed bezig in Egypte. Deze geduchte tegenstander van de Radicale Islam is nu namelijk bezig met het ontslaan van rechters die sympathiseren met de Moslim Broederschap, u weet wel, de radicaal-islamitische organisatie die het een tijdje voor het zeggen had in Egypte na Mubaraks val en het land onmiddellijk in een theocratie probeerde te veranderen.

Justitie in Egypte heeft 31 rechters met pensioen gestuurd, omdat ze de verdreven oud-president Mohammed Morsi hebben gesteund. Nog eens tien rechters zijn om dezelfde reden uit hun functie ontheven.

Heel goed.

Het enige jammere aan dit bericht op de website van de NOS? De publieke zender laat duidelijk merken dat zij van Morsi houdt en Al-Sisi haat. Zie deze paragraaf:

De huidige machthebbers hebben de democratisch gekozen Morsi twee jaar geleden afgezet, na massaprotesten. 

De Moslimbroederschap, de organisatie van Morsi, is bestempeld tot terreurorganisatie en inmiddels verboden. Sindsdien worden aanhangers vervolgd en veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. 

Met andere woorden, het was een coup én nu is er een heksenjacht gaande. En waarom? Alleen maar omdat Morsi en co er iets andere denkbeelden op nahouden!

Hartstikke zielig.

Nee, NOS, dat is niet sneu. Morsi en zijn Moslimbroeders deden na hun overwinning hun best om alle leden van de oppositie buitenspel te zetten, Egypte in een kalifaat te veranderen en – oh ja – koptische christenen weg te jagen.

Kort gezegd is het beter voor ons én voor Egyptenaren zelf dat het leger aan de macht is dan een islamist. Natuurlijk betekent dit dat het eventjes niet al te nauw genomen kan worden met de mensenrechten, maar helaas: we hebben het niet over het Kantiaans paradijs, maar over het Midden-Oosten, waar het altijd onrustig is en waar softe leiders hun autoriteit al snel verliezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Thoth

  Héhé, goed dat die Mosllmbroeders uitgerangeerd raken. Alleen Turkije en natuurlijk Nederland, (NPO) vinden dit sneu. Zie o.a. hieronder wat zij plan waren :

  – Egyptische mannen krijgen mogelijk het recht om tot zes uur na de dood van hun partner seks met haar hebben. Dat staat in een wetsvoorstel dat binnenkort behandeld gaat worden door het Egyptische parlement.
  – nog een belangrijk nieuws, een Egyptenaar slaat zijn zwangere vrouw dood omdat’ie niet op Morsi heeft gestemd.
  – de hoofdredacteur van een kritische Egyptische krant verdwijnt voorlopig achter de tralies. Islam Afifi wordt ervan beschuldigd dat hij onjuist nieuws heeft verspreid en onrust heeft gestookt. Het proces tegen de journalist begon donderdag en een rechter besloot dat hij tot de volgende zitting op 16 september vast moet blijven zitten. Afifi is de eerste hoofdredacteur die voor de rechter komt in Egypte sinds de val van president Hosni Mubarak vorig jaar. Hij leidt de krant al-Dostour. Die uitte onlangs kritiek op de islamistische Moslim Broederschap van president Mohammed Mursi.
  – president Morsi ondersteund een gebed waarin de destructie en verwijdering van Joden wordt bewerkstelligd….
  – een rechtbank in Caïro heeft bij verstek zeven Egyptische koptische christenen ter dood veroordeeld vanwege de rol die ze zouden hebben gespeeld bij de productie van een film over de profeet Mohammed, die in september geweld veroorzaakte in diverse moslimlanden.
  – de Moslimbroederschap schrijft hebben vanochtend een ontwerpgrondwet goedgekeurd zonder dat de liberale en christelijke panelleden eraan te pas kwamen. Vrijheid van meningsuiting en vrouwenrechten verder aan banden. Het ontwerp bevat een clausule die volgens juridische deskundigen islamitische geestelijken de controle geeft over wetgeving en de vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en andere vrijheden verder aan banden legt.
  – Egypt’s Constitution zou moeten gebaseerd zijn koran and sharia wetten. Mohamed Morsi said. “The Koran is our constitution, the Prophet is our leader, jihad is our path and death in the name of Allah is our goal,” (..) “Today we can establish Sharia law because our nation will acquire well-being only with Islam and Sharia. The Muslim Brothers and the Freedom and Justice Party will be the conductors of these goals,”
  – de islamitische regering van Egypte is van plan de verkoop van alcohol te verbieden.
  – politiemannen mogen een baard laten staan.
  – Moslimbroederschap : het trouwen van vrouwen wordt teruggebracht van 18 jaar naar 13 jaar
  – Moslimbroederschap verbiedt paasgroeten met fatwa
  – president Morsi heeft een van de mensen die bij Luxor 58 toeristen mensen vermoord heeft, tot als gouverneur hiervan benoemd. De islamitische groep Gamaa Islamiya was hiervoor verantwoordelijk.
  .
  Enzovoorts…

 2. Teun

  Jammer dat rechters in Nederland een baantje voor het leven hebben.
  De enige manier om ze weg te krijgen is doodschieten.

 3. Baksteen

  De moslimbroederschap, goede vriend van Hitler met als gemeenschappelijke hobby het uitmoorden van de joden. Nu naaste bestuurders in de Obama administratie en met vele miljarden gesteund in Egypte na de coup van de moslimbroeders mede mogelijk gemaakt door diezelfde VS president. De NOS die weet natuurlijk wel wat haar taak is als staatsomroep.

 4. W.H.J. Reiss

  Laat die Morsi maar naar Nederland komen kan hij onze Regering enige wijsheid bijbrengen !
  1. Hoe haal je de kop uit het zand.
  2. Wie haalt die plaat voor onze kop weg.
  3. Vertel een manier, zodat onze elite niet kan weg kijken.
  Met ongeloof zal die Sisi hier kijken als hij hoort dat Joden zoals Job Cohen en Asscher hun eigen soortgenoten min of meer het land uit jagen als ware het ongedierte !

 5. Koos_Koets

  Misschien kan Wilders, als hij MP is, ook eens grote schoonmaak onder de politiek correcte broederschap houden.

 6. Swieber

  Obama heeft de kant gekozen van het Moslim Broederschap; dus tegen Sisi.

  Net als Hillary Clinton die ook aan de kant van het Moslim Broederschap stond.

  Obama Sides With Muslim Brotherhood In Islamic Reform Debate
  http://dailycaller.com/2015/01/12/obama-sides-with-muslim-brotherhood-in-islamic-reform-debate-video/

 7. Swieber

  Dat de linkse NOS sympathie heeft voor het Moslim Broederschap is natuurlijk niet verwonderlijk.

  De linkse journalistiek sympathiseert nu eenmaal met de islam in het algemeen.

  Bij de NOS hoor je geregeld journalisten die Sisi zwartmaken en het Moslim Broederschap neerzetten als een “gematigde” organisatie.

  Natuurlijk is het Moslim Broederschap geen “gematigde” organisatie maar een Jihadistische organisatie die naar werelddominantie streeft van de islam.

  “It is the nature of Islam to dominate,not to be dominated, to impose its laws on all nations and extend its power to the entire planet”——Hassan al Banna (Muslim Brotherhood )

  The History of the Muslim Brotherhood in 3 minutes
  http://www.youtube.com/watch?v=0N-5uGF9eYs

  Het Moslims Broederschap is ook actief in de VS waar ze via verschillende organisaties actief zijn op de universiteiten en daar steeds meer invloed op uitoefenen. Met name anti-Israël acties.

 8. V.K.

  -Na ja, het is te hopen dat na al het getoonde medeleven van de NOS deze rechters niet in aanmerking komen voor politiek asiel.

  -Ach, wie weet, die aardige onverstaanbare man welke momenteel conciërge op de school van uw kind is, waar u een beetje neerbuigend naar kijkt, kon in z’n vorige leven wel eens een gerespecteerd rechter zijn welke alhier, met steun van de Nederlandse goedgemeente, welke strijd tegen elke vorm van islamofobie, een, nieuw leven probeerd op te bouwen.

 9. Dennis_WSPK

  Egypte is op het nippertje gered. De door naïeve westerlingen toegejuichte Arabische Lente had het land bijna in de armen van de sharia gedreven.
  Godzijdank was het Egyptische leger nog vrij van islamitische indoctrinatie en kon Morsi op tijd worden vastgezet en kon de Broederschap worden aangepakt.
  Al Sisi is een geschenk uit de hemel voor het westen. Je had er toch niet aan moeten denken dat Egypte als fundi-land een trouwe bondgenoot van ISIS was geworden ? Het is al erg genoeg dat ISIS voet aan de grond heeft gekregen in Libië.

  Landen waar de islam dominant is kunnen niet zonder seculiere dictatuur. Het alternatief is namelijk een islamitische dictatuur met alle ellende voor buren en de rest van de wereld van dien.

 10. Antidotum

  Kunnen we Sisi niet een poosje inhuren, al is maar om hier orde op zaken te stellen.
  Onze onnozele bevindvoerders drinken liever muntthee in de moskeeen, die onbeperkt worden gebouwd om de islamisering in europa te bevorderen,

 11. Robert Lemm

  Die Moslim Broeders gaan naar Libië, waar ze meehelpen met opzetten van het Kalifaat.

 12. DeKadt

  Die Sisi doet wat ‘ie had aangekondigd: de politieke islam vernietigen. Hij heeft het heel duidelijk gezegd: er is geen plaats voor politieke islam. Het verstoord de rechtsstaat en verhinderd de ontwikkeling van een staat naar de moderniteit. Hij beschouwt het islamisme als een staatsgevaarlijke ideologie die bestreden moet worden. Natuurlijk moet het MB, als bakermat van het islamisme uitgeroeid worden. Dat betekend dat je het met wortel en tak moet uit de samenleving moet trekken. Dat vereist een harde doortastende aanpak. Dat Sisi wordt doodgezwegen in de westerse media is veelzeggend. Toen het MB aan de macht kwam rolde het nieuws over zich heen met kreten als ‘lente’ en ‘vrijheid’. Nu die nachtmerrie voorbij is, en Sisi deze duivelse krachten bestrijd, hoor je niks. Ik hoop dat Sisi de komende jaren Egypte weer perspectief kan geven op een normale toekomst, echter, ook hij is in de basis geen democraat. Uiteindelijk moet Egypte de politieke islam vernietigen. Dan kan men weer eens vooruit kijken.

 13. Trudy

  Kan Al-Sisi hen niet beter doden…wie weet wat een gevaar deze ex-rechters en moslimbroederschaps-broeders zij nog kunnen zijn…..Is het niet in Egypte dan komen zij wel naar Europa met alle gevolgen van dien…

 14. Antidotum

  Trudy,

  Misschien is de islam wel doelbewust aan het verschuiven, geholpen door de westerse socialisten.
  Straks heerst hier in het westen de sharia en in het oosten de vrijheid.
  Tja, het kan verkeren. Toch? Misschien?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.