Geweldig: moeder leert kinderen op briljante wijze een lesje nadat ze lastig zijn geweest in de bioscoop

Zo maak je kinderen duidelijk dat ze zich moeten gedragen.

Toen de Amerikaanse moeder Kyesha Smith Wood haar dochter, haar stiefdochter en haar zoon had afgezet bij de bioscoop voor de film Cinderella, dacht ze dat de drie kinderen zich wel zouden vermaken. Dat is precies wat ze deden, maar dan wel ten koste van de rest van het bioscooppubliek.

Haar twee dochters deden onbeschoft tegen een vrouw die hen aansprak op het feit dat ze niet stil waren en zich niet gedroegen. Toen de zoon dat later tegen zijn moeder vertelde, schaamde de moeder zich zo kapot voor de situatie dat ze een boze post op Facebook zette, die in een mum van tijd viral is gegaan in de Verenigde Staten.

In de Facebook-post legt ze uit dat ze het onacceptabel vindt hoe haar twee dochters zich hebben gedragen. Ook roept ze de vrouw op die haar dochters streng heeft aangesproken zich te melden. “Ik kan je verzekeren dat deze meiden streng worden gestraft.” En: “Ze moeten je hun excuses aanbieden. Mijn man en ik zorgen ervoor dat ze vanavond een excuusbrief schrijven en wij willen graag je volgende filmuitje plus snacks betalen van hun zakgeld.”

facebook

De post is in totaal meer dan 50.000 keer gedeeld via Facebook en kreeg meer dan 250.000 likes. En het mooie nieuws? De vrouw die de dochters terecht had aangesproken in de bioscoop is nog gevonden ook. Die kan mooi rekenen op een nieuw bioscoopbezoekje. Zo leer je kinderen dus dat ze zich moeten gedragen in het openbaar, en meer specifiek tijdens een film in de bioscoop. Fantastisch! Wat een geweldige actie van deze moeder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

57 reacties

 1. Maaike

  Vreemd idee van opvoeden, om je kinderen in het openbaar te kijk te zetten. Heb jij al kinderen Frank?

  1. hendrikush

   Sla je ze dan thuis met plak en roede in elkaar?
   Of laat je ze beloven om het nooit meer te doen?
   Of leg je uit dat die mevrouw een kankerwijf was?

   1. Wouters

    En dat zijn alle opties die jij kunt bedenken? God-oh-god…
    “Bergafwaarts” komt niet eens in de buurt om de teloorgang van de huidige samenleving te beschrijven.

  2. jansje2

   Hoezo vreemd??? Prima actie…zo doen ze het nooit weer!
   Uw reactie vind ik vreemd of naïef! Goede gesprekken lossen niets op hoor!

  3. yoko oen

   Heb jij al kinderen Maaike, hoop het niet, en dat je ze nooit mag krijgen ook. ’t Is een beetje cru gezegd/gewenst.
   Lees dat verhaaltje van die Amerikaanse nog maar eens een miljoen keer, dan heb je gelijk wat opvoeding geleerd.

   1. Maaike

    Ik vraag dat aan Frank omdat ik mij niet zou kunnen voorstellen dat hij dit zijn kind zou kunnen aandoen. Ik heb trouwens twee fantastische kinderen, die met liefde worden opgevoed.

 2. toetssteen

  @Maaike
  Mijn zoon kwam gewoon niet opdagen in de disco omdat hij zoals het vervelende jongelui betaamt zich had misdragen. Maar dat was toen, de tijd is veranderd.

  Ow, maar wacht, u wil wel mee met de tijd als het u uitkomt, maar bent tegen als het u niet uitkomt.

  Slim!
  Vragen of iemand kinderen heeft. Det het er wat toe dame? Ik had er vijf, nu nog (helaas) drie. Maar ik verzeker u dat kort aan de lijn houden het beste is.

  1. Maaike

   Ieder z’n meug, toetssteen. Ik vind liefde, aandacht en respect de beste opvoedmethodes.

 3. Beukman

  Sorry Frank, maar ik ga over mijn nek van deze “opvoed”-methode. Je kinderen publiekelijk vernederen om er betere mensen van te maken, is dat niet meer iets uit het grijze verleden?
  Enfin, als cultuurrelativist zeg ik ook: ze zoeken het maar uit, die Americanen.

  1. latraviata

   Als de teenagers zich misdroegen in de bioscoop had hun opvoeding als sowieso gefaald.
   Opvoeden door public humiliation is een slecht idee en het laat zien dat de ouders niet echt over de nodige opvoedkundige vaardigheden beschikken.
   Ja, ik heb twee kinderen, waarvan de jongste helaas niet meer in leven is, maar ik heb ze nooit kort gehouden, behalve als het op manieren aankwam.

 4. 4Duwertje3

  De softe moderne methodes samen met altijd maar weer een verontschuldiging voor de dader, alle verantwoording wegnemend lijkt me helemaal niet goed. Als een kind een rot streek uithaalt mag dat best behoorlijk worden aangepakt. Een oud gezegde “wie zijn kont brandt moet op de blaren zitten”

 5. toetssteen

  @Beukman
  Vroeger kregen ze een trap onder de reet. Hou eens op met dat feministische gezweefteef.

  Manman, wow wat eerrugjes toch hè die vreselijke nare mensjes die zo naar doen tegen tot op het bot verwende koters die alles fijn eg flikkeren op straat, de rook van hun sigaret recht in je gezicht blazen en je aankijken met een air van: wees blij ouwe dat ik je laat passeren.

  1. Frank Verhoef

   Lol.

   1. toetssteen

    @Frank
    I confess; maar de druiloor is er nu toch heel blij mee dat, ik beken, zijn ma de kick ass deed.
    Strikte aanpak betekent net je kind verrot slaan. Waarom ziet men niet de redelijkheid di bij mijn weten altijd gold.
    Ja je past je aan. Moest ik als een uit de klei getrokken Fries ook!
    Geen kansen mekkert men. Nee, die had ik ook niet, maar wel een drive. Komop mensen, u kunt alles, als u maar wilt!

  2. Beukman

   @toets
   Intrinsieke motivatie moet je hebben, Toets, geen extrinsieke. Daarmee kweek je onzekere mensen. Zoals latraviata hierboven al suggereert: kinderen voed je niet op met de lange lat maar met praten, nog eens praten, en met het goeie voorbeeld geven. Kleine kans dat ze dan rook in andermans gezicht blazen. Innerlijke beschaving is immers een betere drijfveer om het goede te doen, dan de angst voor een pak rammel.

   1. toetssteen

    Ja joh Beumans, zo werkt het ook in de natuur. Heus. Mama leeuwin gaat ruiken uit…. komaan de welp krijt een tater en dat is het best voor zijn eigen overleven.

    Maman, nooit gedacht dat je zo’n watje was.
    En dan, je zegt zo bicultureel te zijn, ben ik ook, maar dan vlucht je terug in een benepenheid die ik niet vat.
    Gosh een kind krijgt eentrap onder zijn kont boehoehoeoehooehh. Nou da’s errug. Komaan man! Praten met kinderen die je voor lul zetten als je het laat doen. Ben je nou echt zo’n dwaas dat je kinderen de dienst uit wilt laten maken?

    1. Beukman

     @toets
     Ja, zo werkt het in de natuur. Voilà één van de verschillen tussen mensen en dieren. Je kind een klap voor zijn kop geven, dat is pas watjesgedrag, want het is een teken van zwakte als je het niet meer af kan met woorden en het goeie voorbeeld geven. Je moet je kinderen leren dat iets op een bepaalde manier hoort omdat dit goed of sociaal is, niet omdat ze anders een klap voor hun kop zouden kunnen krijgen. Daar is niks watjesachtigs aan.

     1. toetssteen

      @Beukmans
      Hoho, ik heb nergens en nooit gezegd dat je je kind een klap voor de kop zou mogen geven. Dat verzin jij en schift dat in mijn schoenen. Ik had het over een schop onder de kont. . En echt hoor, je hoeft geen Yomanda te zijn om te begrijpen dat je raaskalt om je gelijk te halen,
      Is het zo moeilijk Beukman?
      Wat is dan toch mis om je kinderen op te voeden om het leven dat voor hen nog te gaan is aan te kunnen.
      Deze samenleving is gefemiseerd . En op zich zal het me worst zijn, maar meer en meer lees ik verslagen op diverse gras die daar zoveel mee in tegenspraak zijn dat ik me afvraag of er nog wel kritisch wordt gedacht.

   2. latraviata

    Vooral het goede voorbeeld geven. Wangedrag heeft consequenties, alleen niet met de lange lat of te kijk zetten. Dat is een zwaktebod, waarmee je laat zien dat je de boel niet meer in de hand hebt. Praten ok, maar binnen redelijke grenzen, zoals uitleggen waarom fout gedrag fout is en dat liefst zo kort mogelijk houden.

 6. NvanderReuk

  Dat openbaar te kijk zetten ben ik wel een beetje klaar mee, criminelen prima maar kinderen??? Hallo zeg bestraf ze thuis maar niet in het openbaar ten overstaan van iedereen. Triets dat een journalist als Frank Verhoef dit steunt.

 7. Wouters

  Misschien ligt het aan mij hoor, maar valt “je koters in een bioscoop plempen en zelf wat anders gaan doen” ook onder opvoedkundig verantwoord?
  Koters verdienen een draai om de oren, en die moeder ook vanwege nalatigheid.

 8. Beukman

  @toets om 20.38
  Best, toets, vervang mijn “klap voor hun kop” door jouw “schop onder hun kont”. Of leg anders eens concreet uit wat je bedoelt met “schop onder hun kont”. Wie weet worden we het dan nog eens.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Tuurlijk joh, jij hebt gelijk, in een achterwerk zit ook verstand.

   1. Julius

    Tja toets, in ieder geval zorg je er met zo’n schop voor dat de buren niet zien dat je een klap hebt uitgedeeld. Een blauw oog of rode striem roept natuurlijk vragen op.

    Je hebt er goed over nagedacht…

 9. Julius

  Briljant Frank, dat je hierop kickt, kinderen aan de schandpaal.

  Publiekelijk. Openbare vernedering. Een ultieme straf, geboren uit moederliefde. Dé manier om kinderen het onderscheid tussen goed en fout te leren.

  Stof tot nadenken voor jou… Frank
  Het meest gepeste kind wordt…

  Juist Frank.

  Sterkte knul.

  1. toetssteen

   @Vale Caesar
   Staan die tere kinderzieltjes nu al aan de schandpaal? Ik zou er werk van maken!

   1. Julius

    Kleine toets toch,

    telkens opnieuw is het goed merkbaar dat je niet meer zo piep bent. Facebook is geen besloten familiekluppie (al kan je het eea zo wel instellen natuurlijk) maar een medium waarbij het eea behoorlijk around the world kan gaan.

    “Staan die tere kinderzieltjes nu al aan de schandpaal?”
    Toets, lees even mee; “50.000 keer gedeeld via Facebook en kreeg meer dan 250.000 likes”

    Je zal zo’n paps ala toets hebben die de hele wereld nodig heeft om zijn koters een “passende” straf te geven. Als je het niet zonder schandpaal kunt dan heb je dus weinig controle over je opvoeding.

    In ieder geval zou jij er dus graag op deze manier werk van maken. Je goed recht, echter niet mijn ding.

    1. toetssteen

     Iets met tang en varken.

     1. toetssteen

      @AJ
      Ik had het niet tegen u tenzij u het duplicaat bent van Julius.

     2. Julius

      Zou ik ook gezegd hebben als ik vast liep toets.

      Overigens is het “als een tang op een varken”.

 10. jonathan

  Als kinderen zich niet gedragen dan is dit een mooi alternatief. het manke is dat kids nu als pins en princes wordt opgevoed. Niets staat hun in de weg. Daar zorgen de ouders wel voor. Je krijgt daardoor verwende kinderen die onuitstaanbaar voor de andere wordt. Ergelijk. Ouders voeden niet op. Jo Frost de nanny(favoriet van mij)moet het laten zien dat het voornamelijk aan de ouders ligt dat kinderen ‘tegendraads’ zijn. Je dient grenzen aan te geven in combinatie met een band opbouwen. En nee je hoort geen vriend of vriendin te zijn van je kind maar ouder. Allochtonen doen dat weer met harde hand. Maar jongens worden vrijgelaten en aan de andere kant autoritair te woord worden verstaan en onderwerping aan het islamfascisme. Zo zorgen ze o.a. voor dat hun kroost radicaliseert en niet weten waar de grens ligt. Psychopaten.Geen geweten. Daarom zitten ze er niet mee wat koppensnellers doen.Daarom ook die ouders aanpakken.

  1. toetssteen

   @Jonathan

   Eens.

  2. Julius

   @ jonathan:

   “het manke is dat kids nu als pins en princes wordt opgevoed. Niets staat hun in de weg. Daar zorgen de ouders wel voor”

   zou het dan niet tijd worden dat de ouders waar je aan refereert een heropvoedingscursus krijgen? Of vind jij net als toets dat kinderen zichzelf op moeten voeden en als dat niet lukt dan maar even fysiek terecht te wijzen? Het artikel geeft duidelijk aan dat de kinders zonder begeleiding in een bioscoop worden neergezet en blijkbaar niet hebben meegekregen hoe je je behoort te gedragen tegen volwassenen. Als ouder blijf je gewoon verantwoordelijk voor het gedrag van je kinderen. Dus de moeder zou hier even goed moeten worden toegesproken.

   1. Julius

    Of in de lijn van toets: moeders moet een trap onder haar hol krijgen.

    Goed voorbeeld doet tenslotte goed volgen nietwaar?

 11. arie_jansz

  en moeder had tot dan nog niet door dat haar kinderen dit gedrag vertonen?

  Ik denk dat ze nog wel even door kan schrijven voor hun gedrag op school, sportclub, dagelijks leven….

  Dit doe je echt niet in een opwelling.

  1. W.H.J. Reiss

   @Arie
   Gekke ‘moslimbroeder’ moet je nu over alles en iedereen iets te zeuren hebben ! IS dat je leven ? Ga met je moslimvriendjes in Arabierië wonen. We hebben genoeg van die AllochtonenkotsClub van de PvdA !

   1. arie_jansz

    “Wij, we”? je bent verder heen dan ik dacht.

    Laat ons eens kennis maken met al je andere persoonlijkheden!

    1. Julius

     Een echte schizofreen is nooit eenzaam….

     1. W.H.J. Reiss

      @Julius
      Moet je Arie even helpen de broek ophouden !
      Arie en Julius de 2 Allochtonennullen van het ene zinnetje. Steeds en steeds maar weer ! Men zegt wel eens Krapuul zoekt Krapuul.

     2. arie_jansz

      “krapuul zoekt krapuul”, ik kende hem niet, maar gelukkig hoef jij nooit ver te zoeken.

 12. Julius

  Vandaar dat jullie hier graag zitten herr Reiss en zo.

  1. arie_jansz

   zeg allochtonennul, waar ik de broek van op moet houden,

   Niet zo hard tegen Reiss zijn.
   Onze vriend uit Atlasberg en Tapijt is de beroerdste niet.

 13. Rapunzel

  Dat nou uitgerekend die linkse hersenloze kliek hier de grote kindervriend uit gaan hangen, dat ze zelf niet begrijpen hoe belachelijk dat is.

  Zij gunnen kinderen van harte islamitische ouders! De beroerdste start die je als kind kan krijgen.

  Het is maar de vraag of je lichamelijk een beetje goed in elkaar steekt, neef en nicht geeft scheef gezicht wordt niet voor niks gezegd, het wemelt van de handicaps en afwijkingen.

  De kans dat je een goed verstand meekrijgt is ook al nihil als je ouders met zijn tweeën maar net aan een IQ van 80 komen.

  Dan zijn je ouders ook nog eens lid van een hufterclub die hun kinderen liever dood dan levend zien.

  Goed af ben je als je uit islamitische ouders geboren wordt. Met een beetje pech besmetten ze de kinderen ook met de pedofeet.

  Plus dat die kinderen ook nog hier en daar wat bijgeknipt worden want allah is blijkbaar niet slim genoeg om ze zo te scheppen dat het in één keer goed is met alles wat erop en eraan zit.

  Dit soort idioterie faciliteren en je dan opwerpen als kindervriend, hoe komt het toch dat die linksen zo ontzettend stom zijn en toch in leven blijven?

  1. arie_jansz

   He Reiss, het lijkt wel alsof Rapunzel een van je vele persoonlijkheden is….

   De drang om mij in het zonnetje te zetten siert je, maar op een of andere manier klopt er he-Le-maal niets van je hersenspinsels.

   Overigens vind ik Reis veel leuker dan Rapunzel, toch een beetje meer je donkere zijde zeg maar…

  2. toetssteen

   @Rapunzel
   Mijn bezwaar tegen socialisten is momenteel dat waar ze eertijds vooraan stonden om religie belachelijk te maken, nu kruipen voor islam.

 14. Julius

  En weer krijgen ze het voor elkaar om bij een stukje over een Amerikaanse moeder en haar koters de islam te slepen.
  Ik kan me wel voorstellen dat jullie het gevoel van islamisering hebben.

  Deze obsessie neemt groteske vormen aan.

  1. toetssteen

   Mja Caligula ik zie ook een obsessie, maar dan van uw kant.

 15. Julius

  Nog zo’n leuke als je klem staat 🙂

  1. toetssteen

   U bedoelt kaiser?

 16. toetssteen

  @Juul
  Na dit kunt u wat mij betreft de polka gaan dansen voor nudisten, en kind moet leiding krijgen. In de natuur is een welp zonder leiding (meestal door de moeder) een prooi. En ja, ik denk dat jongelui zonder sturing die welpjes zullen zijn.
  Nee je mag je kinderen niet verrot slaan, heb ik nergens gepropageerd, maar ze moeten wel even figuurlijk bij het vest worden gepakt.
  U bent Julius, een onverbeterlijke softie, of/ indien u kinderen hebt, u blaat wel veel over anderen, maar nog nooit wat gehoord inzake uw eigen ervaringen als papa of opa. U bent in mijn ogen een Damslaper die meent dat alles in het leven softie softie is.
  Malle man.

 17. Julius

  Ik heb er vier waarvan er drie inmiddels ruim op volwassen leeftijd zijn, netjes hun studie hebben afgemaakt en succesvol in het leven staan. ik heb ze nooit onder hun reet hoeven schoppen. Opvoeden betekent het juiste voorbeeld geven, uitleggen waarom iets fout is en niet af doen met dat eenvoudige veel toegepaste zinnetje “omdat ik het zeg”. Dat teken van onmacht is mij vreemd. Bij mij gold en geldt nog steeds; 3 x waarschuwen waarbij de derde keer al te laat was en is. Dan volgt er een sanctie en dat kan buiten fysiek ook op heel veel andere manieren vorm krijgen. Als ex beroepsmilitair (dat zit aan vaders kant in ons bloed, ik herinner me nog een discussie waarbij ik je het ontstaan van de mariniers moest uitleggen, moet er zowaar weer om lachen) zie ik me niet als softie maar uiteraard staat het je vrij om een raar beeld van me te vormen, simpelweg omdat ik het maar zelden met je eens ben. Over mijn vaderschap is hier al vaker wat voorbij gekomen. Tenslotte ben ik DDSer van het eerste uur.

  Afijn, ook op dit punt zijn we het niet met elkaar eens.

  Geen paniek, er zijn genoeg figuren hier die je de nodige bevestigingen op jouw zienswijze kunnen geven. Anders is er nog altijd de Joop begrijp ik…

  Ps. die van Malle man vind ik wel een leuk. Dat geeft blijk dat je de slechtste niet bent.

 18. yeliz

  als moeder probeer ik mijn kinderen zo goed en zo netjes op te voeden als maar kan, maar toch komt het voor dat wanneer ik er niet bij ben, zij in het bijzijn van andere vriendjes/ vriendinnetjes opeens zich stoerder willen gedragen dan ze zijn, is natuurlijk ook niet meer dan normaal zo zijn we allemaal geweest, maar ik vind het ook niet meer dan normaal dat wanneer ik word aangesproken over het gedrag van mijn kinderen, dat ik ze ter verantwoording roep en ze hun excuses laat aanbieden aan de betreffende personen, ook wij moesten dat op die leeftijd.
  wij, ouders van deze tijd, hebben onze kinderen zodanig verwend en bijna als afgoden behandeld dat we niet eens meer zien hoe brutaal en respectloos ze naar anderen kunnen zijn. laat staan hoe respectloos ze met ons als ouders omgaan. ik vind dit een hele knappe actie van die moeder en zie dit zeker niet als het vernederen van haar kinderen, vind juist dat die kinderen die vrouw in de bios vernederden, voor die meiden vinden ik het een verdiende les.

  1. latraviata

   Waarom denk je dat die vrouw online is gegaan, zodat de hele wereld ziet wat een fantastische moeder ze is?? Denk eens na!!

 19. latraviata

  Dit is een aardig artikel over de Franse opvoedingsmethode waarmee ik me goed kan identificeren. Mijn moeder was Française dus dicht bij huis. Als ontwikkelings/kinderpsychloog zeg ik altijd, opvoeden is gezond verstand en een boel liefde, zorg wel dat ze merken dat je van ze houdt, anders hebben ze er niets aan.

  http://www.wsj.com/articles/SB10001424052970204740904577196931457473816

  http://www.wsj.com/articles/SB10001424052970204740904577196931457473816

 20. Nicky

  Inderdaad Latraviata, ‘Al je iets doet zonder liefde, is het van geen enkel nut’ -waardeloos, no profit!, 1Kor13:2.

  En liefde is een keuze. Onze kinderen te leren kiezen, is ook allerbelangrijkst.

  Zelfs de straffen die ze willen hebben (na waarschuwing e.d.), bijvoorbeeld:
  Wat wil je (hangt a van leeftijd); een pak rammel op je blote billen, een middag boven opmje kamer, je zakgeld van deze week inleveren…?

  Helemaal mooi als een kind leert de RELATIE te onderhouden en bijvóórbeeld zegt; ‘Papa sorry, wil je me vergeven dat ik dat deed?’
  Dan heeft het al m.i. het belangrijkst geleerd!
  Dan is er ook tijd om te huggen, en verder te kunnen gaan!

  Zonder straf dus! Liefde is altijd weer de basis!

  1. latraviata

   Eigenlijk heb ik mijn kinderen zelden gestraft,toegegeven, ze waren makkelijk te corrigeren.
   Ik was ook niet zo creatief in het bedenken van straffen en volgens mijn zoons was ik de meest inconsequente moeder ooit…..achteraf vertelden ze dat me schaterend.
   Wij zijn atheisten en ik heb me nooit beroepen of laten leiden door de bijbel. De jongens bleken als volwassen mannen, aardige, empathische en hoffelijke mensen, die goed door hun studies kwamen, geen omkijken naar. Mijn jongste is helaas 5 jaar geleden op 28 jarige leeftijd overleden en wordt door velen zéér betreurd. Mijn oudste is een succesvol (ook internationaal) neuro interventie radioloog. Zonder veel straf, vrij van religie toch een aardig resultaat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.