Iran-vriendje Assad martelt 13.000 tegenstanders dood

In Syrië is het een keuze tussen kwaad en… kwaad.

Zoals we allemaal weten is Bashar Al-Assad verwikkeld in een (burger-) oorlog om aan de macht te blijven. In Nederland hebben we het vooral over ISIS, die zijn tegenstander zou zijn, maar feitelijk valt dat nogal mee. De Syrische dictator focust zich namelijk veel meer op ‘normale’ tegenstander, hij laat ISIS vechten tegen rivalen… en zorgt ervoor dat de groep niet al te ver kan opstomen. Voor de rest vindt hij het prima wat die groep allemaal doet.

Daarom is dit nieuws bijzonder zorgwekkend:

In vier jaar tijd zijn zeker 13.000 mensen in Syrische gevangenissen omgekomen door martelingen. Meer dan honderd slachtoffers waren kinderen, aldus het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vrijdag. Bovendien zijn nog eens 20.000 gevangenen verdwenen.

In totaal zijn er nu 220.000 mensen omgekomen in de strijd in Syrië. Als de doden voor het meerendeel uit radicale moslims zou bestaan, zou dat reden zijn voor een feestje, maar helaas is de werkelijkheid anders. Sterker nog, Assad wordt actief geholpen door sommige extremisten, alleen sjiitische radicalen in plaats van soennitische. De enige reden dat hij nog aan de macht is, is dat Iran hem 100 procent steunt. En nee, daar word ik niet blij van. Dat land wordt namelijk geleid door een stel islamonazi’s die homo’s ophangen, vrouwen voor de lol stenigen, en ook nog eens een sjiitisch kalifaat proberen te creëren dat een groot deel van het Midden-Oosten moet bezetten.

Iran is tegenwoordig actief in Syrië en Irak. Sterker nog, Khameneis imperialistische ambities worden gewoon verwezenlijkt. Nog even en dat land domineert het hele Midden-Oosten, zeker als Iran ook nog eens nucleaire wapens ontwikkelt.

Maar goed, terug naar Assad. Anders dan sommige westerlingen tegenwoordig lijken te denken is hij alles behalve onze bondgenoot. Hij is een massaslachter, een vreselijke dictator, die tienduizenden tegenstanders laat doodmartelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. Trudy

  Ik neem aan dat Assad de IS-terroristen / aanhangers even terecht wijst….Net als Assad vechten wij ook tegen de IS….ieder op zijn eigen manier….en ieder regime heeft zijn eigen spelregels…wie zijn wij om hen daarop te wijzen: Het doel heiligt de middelen….en daar gaat het om……..

 2. HenkieAltea

  Is alleen Iran bevriend met Assad?
  Volgens mij Rusland toch ook.
  Maar het westen had in Syrië de boel niet op moeten hitsen,iets wat ze in veel moslim landen hebben gedaan,en kijk naar welke puinhoop ze daar mee hebben veroorzaakt.
  Alleen Egypte heeft door het leger de boel weer aardig op orde,maarik zie Obama nog staan in Kaïro.
  Hij heet niet voor niets Hussein,een 100% moslim naam,en zo denkt hij ook.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Laten we hopen dat Assad aan het langste eind trekt en dat ‘onze terreur-bondgenoten’ Saoedi Arabië, Turkije en Qatar de hoogste prijs zullen betalen voor hun weerzinwekkende aanval op een onafhankelijke staat.

  Bijna 50.000 Syrische militairen zijn gesneuveld. Dat zijn er nogal wat. Zo’n beetje 1 op 4.

  Wel opmerkelijk dat de ‘gematigde’ rebellen met hun mortieren gericht op woonwijken nooit onschuldige slachtoffers maken volgens die mensenrechtencommisie terwijl elke keer wanneer Assad een bom gooit 95% van de slachtoffers uit schoolkinderen bestaat.

  Voor de christenen, Druzen, Arameëers, Ismaelieten en andere minderheden valt te hopen dat Assad wint en niet de helden van Obama, Cameron en Hollande.

 4. V.K.

  -Iran heeft nou bepaald ook niet de intentie om de Koerden te helpen, maar ja dat heeft Turkije ook niet.

 5. Dennis_WSPK

  Assad is net als Khaddaffi dat was, erg belangrijk.
  Afgezien van het feit dat hij een harde dictator is, zorgt hij wel voor stabiliteit en hield de extremisten onder de duim. Dat was met Saddam, Khadaffi en Mubarak net zo. Het westen heeft de boel met zijn domme politieke correctheid doelbewust vreselijk gedestabiliseerd, met het domme, naïeve idee dat die landen vanzelf islamitische bakens van democratie zouden worden……valt dát even tegen !

 6. LantR.fant

  Assad, Saddam Hoessein. Gadaffi, allemaal tuig.
  Alleen, tuig in een wereld die er barbaars andere normen op nahoudt dan de onze. Dat is daar de cultuur. Daar zullen onze westerse normen en waarden per definitie nooit worden ingevoerd. De complete bevolking van die gebieden moet er ook niet aan denken.

  Daarom zijn die wrede leiders nog de minst erge leiders die die landen zich kunnen wensen.
  Misschien moeten we eens afscheid gaan nemen van het idee dat onze levensstandaard de wereldwijde norm moet zijn.
  Laten we onze zegeningen tellen dat het tenminste hier wel kan.

  1. Baksteen

   nog kan…

 7. Two Ravens Black Kettle

  Hadden we een toverstokje dan zou een verstandig wereldleider driemaal in de lucht zwieren en Khadaffi weer tot leven wekken.

 8. WWW

  Wat een leugens allemaal.
  De enige reden dat hij nog aan de macht is, komt omdat het grootste deel van de bevolking hem steunt. Ook onder de soenieten zijn er zeer veel die hem steunen. In het leger zitten ook veel soenieten die niks van die radicale moslim broederschap willen weten. De mensen die eerst bij de moslimbroederschap zaten, zitten nu allemaal bij Al-Nusra(Al Quaida) omdat dit gewoon dezelfde stroming is. De broederschap is de politieke stroming en Al Nusra is de terroristische vleugel. Dit soort mensen die de aanval op het worldtrade centrum hebben uitgevoerd laat hij martelen.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten bestaat uit de anti-Assad activist Rami Abdulrahman.
  Elke ‘barrel-bomb’ van Assad slaat steevast in op scholen, kindercrèches en ziekenhuizen en doodt vrijwel alleen maar kinderen en babies terwijl de ‘rebellen’ (met hun mortieren op stadswijken gericht) louter soldaten van het regime raken.

  De beste man is notoir onbetrouwbaar.

 10. CJD

  Assad is zo slecht nog niet. Wij moeten niet vergeten dat hij tegen de definitie van kwaad (de ISIS) moet strijden en dan heb je nou eenmaal een hardhandige aanpak nodig. Wat Iran betreft zeg ik, liever Iran dan Turkije (een westerse bondgenoot). Voor de zoveelste keer is de verontwaardiging erg selectief..

 11. CJD

  Laten wij vooral ook niet vergeten dat Poetin duidelijk de kant van Assad neemt, de wereldleider die zichzelf momenteel het meest voor christenen die achtervolgd worden. Poetin heeft strategie en elke dag neemt mijn respect toe voor deze man, ondanks de achterlijke hetze in de westerse rechtse en linkse media

 12. robmdw

  Uitstekend verhaal van MvdG. Het is een duivels dilemma. Assad is een beest, net als zijn vader. Zijn vijanden die nu tegen hem vechten zijn grotendeels minstens net zulke of nog ergere destructieve beesten.
  De reacties hier geven aan dat de strijd van Assad tegen o.a. IS haast een bondgenoot van hem maakt: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’…. Nou nee, niet als het over Assad gaat. Zijn warme vriendschap met Iran, het onderhouden van Hezbollah, zijn walgelijke moorddadige overheersing van de Libanezen en natuurlijk de decennia lange en intens wrede onderdrukking van zijn (en pa’s) tegenstanders onder zijn landgenoten betekent dat hij nooit een vriend kan zijn, ook al vecht hij tegen IS.
  Daarnaast zijn Syrie en Iran al heel lang de ultieme aartsvijanden van Israel. De vrede met Egypte en Jordanie is zeer complex en kwetsbaar, maar is met Syrie volstrekt onmogelijk voor te stellen.
  Netanyahu zei het al over Iran: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vijand’. Voor het Syrie van Assad geldt dit in Israel net zo. Ik ben het hier fundamenteel mee eens.

 13. Freek

  Syrische Observatorium voor Mensenrechten

  1 persoon, werkzaam in Londen UK. Volgens mij niet veel meer dan een instelling om een bron te kunnen aanvoeren bij nieuwsberichten.

 14. Koos_Koets

  Michael, deze praatjes zijn voor 100% afkomstig van de Amerikaanse propagandamachine. Vergeet niet dat Assad bondgenoot van de Russen is, en dat is in de ogen van de yanks het ultieme kwaad.
  Laat je nix wijsmaken.

 15. Antidotum

  En charmante mevrouw Assad winkelt nog steeds in Rome, Milaan, Londen en Parijs.

  Wat ze gelijk heeft, ik hoop dat haar man blijft zitten waar hij zit, zo niet dan zal syrie ook in de klauwen van de IS duivels vallen.
  Dat moeten we niet willen, althans, ik niet.

  Ik zal de documentaire destijds, over de Assad en zijn mooie eega niet vergeten, wat een ongelooflijk aardige, beschaafde en intelligente mensen zijn dat, itt dat zootje losgeslagen barbaren waar hij het tegenop neemt.

 16. JanvanEechoud

  Michael, sinds de leugenachtige verklaringen van zgn ‘ mensenrechten organisaties’ vertrouw ik ze 100% niet!
  (Joods / palestijnen conflict)

 17. Baksteen

  In de Telegraaf: “De cijfers zijn niet te controleren in het door burgeroorlog verscheurde land. De organisatie baseert zich op een netwerk van activisten in Syrië”
  Zoek het dan uit of schrijf het niet. De 2 aanvallen met chemische wapens door Assad bleken door de rebellen verzorgd te zijn. tot de dag van vandaag worden de aanvallen herhaald door de media als zijnde van Assad.
  Demonisering van Rusland, troepenopbouw door Nato aan de oostgrens. Wereldwijde chaos en vernieling is blijkbaar het doel van de VS, een macht die op zijn einde loopt maakt rare sprongen.

 18. D. G. Neree

  “De cijfers zijn niet te controleren in het door burgeroorlog verscheurde land. De organisatie baseert zich op een netwerk van activisten in Syrië.”

  Volkomen onbetrouwbare berichten dus.

 19. W.H.J. Reiss

  Assad, Saddam Hoessein. Gadaffi, allemaal grote Helden. Zonder hen waren alle Christenen en anders denkenden allang uitgemoord. Haal Assad en Sissi weg en de kelen worden massaal doorgesneden, ook in Europa. Kwestie van tijd !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.