Islamistische slachters van Boko Haram zetten vanaf nu massaal kindjihadisten in

Moslimextremisten zijn werkelijk de nieuwe nazi’s. 

Elsevier komt vandaag met het vreselijke nieuws dat Boko Haram vanaf nu op grote schaal kindjihadisten zal inzetten om aanslagen te plegen en om meer terrein te veroveren.

Nu het gebied waar Boko Haram het voor het zeggen heeft verder uitbreidt, maakt de terroristische organisaties vaker gebruik van kinderen. ‘We zullen nu strijders zien van rond de dertien jaar,’ zegt een bron binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Ook de bevolkingssamenstelling van Nigeria heeft hiermee te maken, zegt een andere ingewijde tegen NBC News. ‘Als het grootste deel van de bevolking relatief jong is, dan is er een probleem met kindsoldaten.’

Ah. Ik begrijp het. De bevolking is jong en dús is het volstrekt logisch dat een organisatie als Boko Haram kindjihadisten inzet. Want ja, je moet toch wat he?

Gek, maar op de één of andere manier kan ik me niet herinneren dat dit ook gebeurde in Nederland toen onze bevolking nog relatief jong en energiek was. U wel? Volgens mij werd de krijgsmacht toen, net als nu, bevolkt door volwassenen. Maar ja, wie ben ik?

Misschien het belangrijkste aan dit nieuws is dat dit eens temeer bevestigt dat Boko Haram steeds meer naar ISIS kijkt voor manieren waarop het de jihad kan voeren. Eerder werd al bekend dat de Nigeriaanse islamistische organisatie de propagandatrucjes van ISIS kopieerde, nu focussen zij zich – net als ISIS – dus op kinderen. Immers, ISIS zette eerder een video online waarin het de wereld toonde dat het jonge kinderen opleidt tot jihadisten. Interessant genoeg hadden zij het ook over een leeftijd van 13 jaar.

Hitler had zijn Hitlerjugend, ISIS en Boko Haram hebben kindjihadisten. Zoals u ziet beginnen moslimextremisten en ouderwetse nazi’s steeds meer op elkaar te lijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Dennis_WSPK

  Niet zo vreemd, het nationaal-socialisme en de islam hebben talloze raakvlakken. De islam is een militaire ideologie en een soldatenreligie., Het nazisme was ook volledig op militaire leest geschoeid en beide ideologieën hadden een enorme afkeer van democratie, vrijheid, mensenrechten en Joden.

  Het bizarre is echter dat links juist islamcritici als nazí’s wegzet. Dat is onlogisch, want islamcritici zijn doorgaans bepaald niet ondemocratisch, niet antisemitisch en strijden juist voor het behoud van de vrijheid. Allemaal zaken die van nazi’s en moslims niet gezegd kunnen worden. Van links overigens ook niet.

  Het diepgewortelde WOII-syndroom maakt het echter onmogelijk voor linkse wegkijkers om de werkelijkheid onder ogen te zien. De gedachte daar aan leidt er al toe dat ze de treinen alweer richting het oosten gaan rijden.
  Daarmee het zicht op het échte gevaar, de islam volledig benemend !

  1. Rick Naert

   “Het nationaal-socialisme en de islam hebben talloze raakvlakken. De islam is een militaire ideologie en een soldatenreligie.” Het nationaal-socialisme was zoals de benaming duidelijk maakt socialisme op nationaal vlak. De islam in haar huidige vorm is gericht op de gehele mensheid. Ze wil de gehele wereld onderwerpen en moslim maken. De nationalistische component van het nationaal-socialisme was voornamelijk gericht op een Duitse hegemonie in Europa. Dus een veel beperkter doel. Zoals alle socialismen (en communismen) had het inderdaad een afkeer van democratie, vrijheid en mensenrechten. En in navolging van Marx hadden ze het ook gemunt op de ‘rijke Joden’. Al bij al hebben ze minder mensen vermoord dan de communisten koelakken en andersdenkenden vermoordden. Het wereldcommunisme deed het in dat opzicht 10 x ‘beter’. Maar over dit laatste valt men niet. Links heeft nu een ‘nieuwe’ ideologie gevonden die nog drastischer is dan het failliete communisme en zelfs een nog bloediger palmares heeft namelijk het islamisme!
   Uiteraard wordt iedereen, die hierover kritisch nadenkt en bezwaren oppert weggezet met de benaming van hun oude collega en concurrent.
   Het is dus helemaal niet bizar dat links juist islamcritici als nazí’s wegzet.

 2. Wachteres

  http://politiek.thepostonline.nl/2015/03/05/isis-is-niet-gek/?utm_source=TPO+Nieuwsbrief+abonnees&utm_campaign=8bc7cf2ef9-5_maart_20153_5_2015&utm_medium=email&utm_term=0_b03521bf5f-8bc7cf2ef9-89919689

  Een heel goed artikel in The Post, door:

  Esther van Fenema [psychiater] & David Pinto

  “Maar het allerbelangrijkste is dat het Westen haar arrogante oogkleppen afzet en haar naïviteit loslaat. We moeten de confrontatie met de realiteit aangaan, ook al is deze barbaars. Als we dit nalaten dan haalt de realiteit ons zelf in en die is pas barbaars”.

  Zij maken heel goed duidelijk wat wij al jaren zeggen.

  Een correctie van mij, ‘het Westen’ is hier het linkse Westen en al diegenen die door links geïnfiltreerd zijn.

  1. Koos_Koets

   Snapt iemand waarom ze bij de Postonline de commentaarfunctie hebben uitgeschakeld? Je kunt alleen nog via facebook reageren, maar dan kunnen al je vrienden, buren, kennissen, en familie meegenieten, en dat is niet altijd de bedoeling.

  2. Wachteres

   Met ‘wij’ [in ‘wat wij al jaren zeggen’] bedoel ik al diegenen die het gevaar van de fundamentalistische islam onderscheiden en daarvoor waarschuwen.

   Degenen die op de PVV stemmen weten over het algemeen erg goed waarom zij op die partij stemmen en dat heeft alles te maken met wat in het artikel naar voren komt.

   De achterlijke naiviteit komt van links. Als links meent dat je met een rustig geweten mensen uit het Midden-Oosten kunt laten binnenstromen, en dat gebeurt al jaren, terwijl daar honderden IS-aanhangers en andere fundamentalisten tussen zitten, waar veel moslims grote bewondering voor hebben [sic], dan is links het grootste gevaar voor onze vrije westerse samenleving.

   Natuurlijk maakt D’66 daar op de eerste plaats deel van uit.

 3. Wachteres

  Vanaf 13 jaar is een jongen voor de islam ‘volwassen’.

  Ik meen trouwens dat dit bij de Joden ook het geval is.

 4. Koos_Koets

  ISIS is veel erger dan de Nazi’s. Ze zijn veel gewelddadiger, maar boven alles zijn ze ANTI-WESTERS. Juist dat laatste maakt ze extreem gevaarlijk en onacceptabel.
  Als ik zou moeten kiezen tussen Nazi-Duitsland, of het Syrie van ISIS (om te gaan wonen), dan zou de keuze niet moeilijk zijn!

 5. Mar

  Een Godwin.

  Helaas is het inzetten van kindsoldaten een walgelijk verschijnsel wereldwijd, dat al ouder is dan men zou denken.

  In WO1 maakten al verschillende Europese landen gebruik van kindsoldaten. Hitler was dus niet de eerste hiermee en ook niet het meest voor de hand liggende voorbeeld.

  ” In Sierra Leone werden naar schatting twintigduizend kinderen ontvoerd door de rebellen van het Revolutionary United Front. In Oeganda zijn meer dan dertigduizend kinderen ontvoerd door het Lord’s Resistance Army. In Congo worden kinderen door alle strijdende partijen onder dwang gerekruteerd.”

  Iedere weldenkende volwassene walgt van het gebruik van kindsoldaten wereldwijd.

  Wat mij betreft is het ook misselijkmakend als deze kinderen ook nog eens worden gebruikt ter polarisatie.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.