Leugenachtige ChristenUnie basht CDA: “Zet nou eens een punt achter die midlifecrisis van je!”

Niet alles is peis en vree in politiek-christelijke kringen.

Ah, de ChristenUnie heeft een nieuwe strategie gevonden om het imago van het CDA te ondermijnen. Hoe? Nou, niet door net als Rutte te zeggen dat de christendemocraten “radicaliseren,” maar juist door ze feitelijk weg te zetten als een vierde gedoger van het kabinet.

Arie Slob vindt het nog altijd bijzonder opmerkelijk dat het CDA niet de samenwerking met zijn ChristenUnie aan wil gaan. De christendemocraten zeggen oppositie te voeren, maar steunen in de praktijk zo’n 91 procent van het kabinetsbeleid, aldus Slob.

“Ik zou tegen Buma willen zeggen: zet nu een keer een punt achter die midlifecrisis van het CDA en strijdt met de ChristenUnie mee in de voorste linies voor gezin en werkgelegenheid in de regio”, zei Slob vandaag in het Radio 1 Journaal van de NOS weet het ANP.

Ha-ha, wat een gewéldige manier om het CDA aan te pakken zeg! Ja, ja, hier zal de kiezer ongetwijfeld flink van onder de indruk zijn! Het CDA doet net alsof het ’t vaak oneens is met het kabinet, maar dat is je reinste onzin!!11 Hoe anders te verklaren dat die partij de coalitie in 91% van de gevallen haar zin geeft?

Hmm, wacht eens eventjes, is het wel eerlijk om zo’n statistiek te gebruiken? In Nederland legt de regering immers maar zelden iets op aan de Kamer die er vervolgens over moet stemmen. De meeste wetsvoorstellen worden langzaam in elkaar gezet, waarbij het kabinet de input van andere partijen mee neemt om ervoor te zorgen dat er grote meerderheden te vinden zijn voor de meeste plannen. Er is een wetsvoorstel, andere partijen worden erbij betrokken, er wordt onderhandeld, en vervolgens komt er een compromis uit. Het CDA zou volledig van lotje getikt zijn als het vervolgens niet voor de voorgestelde maatregel stemde.

Daar komt bij dat 91% niets zegt als het over relatief onbelangrijke zaken gaat. Die over 9% kunnen heel goed gaan over belastingverhogingen, om maar iets te noemen, of over de strijd tegen de Radicale Islam. Ironisch genoeg wordt de toekomst niet bepaald door 90 procent van de wetsvoorstellen, maar door de overige 10 procent.

Met andere woorden, Slob liegt niet over het stemgedrag van het CDA, maar laat flink wat belangrijke informatie weg. Ik vraag me af hoe christelijk hij dat zélf vindt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. chris2

  Slob is zo’n beetje de meest huichelachtige, machtsgeile, gristelijke goedmens die er in Den Haag rondloopt.
  De man van de partij die islamisering van Nederland niets in de weg wilde leggen.
  Eerst de afbraak van Nederland (ook van gezin en werkgelegenheid) steunen en nu een ander oproepen om in de voorste linies (wat een beeldspaak) voor gezin en werkgelegenheid te strijden. Walgelijke vent van een walgelijke partij.

  1. aquarius

   hear hear !

 2. Pimsch

  en dit zegt hij zonder meel in de mond ?

 3. The Fox

  Hoe kan je zien dat een politicus liegt. Zijn mond beweegt en gezien het feit dat er een gebod is dat liegen verbiedt is dit dubbel zo erg bij de CU.

  Slob, Rouwvoet en nog een paar anderen hebben de rechtse voorlopers GPV en RPF getransfomeerd tot de zoveelste linkse partij, waar in feite de grote overheid een ultiem doel is.

 4. JanvanEechoud

  Das waar……

 5. CJD

  Arie Slob heeft helemaal gelijk als hij het CDA verwijt om in te stemmen met dit kabinet. In feite zijn ze ook meelopers van het kabinet. Als de huidige opstelling een meerderheid zal krijgen met het CDA zal dit kabinet zonder twijfel door kunnen modderen met hun afbraak beleid. Sterker nog, als CDA het voor het zeggen zal krijgen zal de ellende pas echt uitbreken

 6. V.K.

  -Slob borduurt voort op de opmerking van Wilders in het laatste TV debat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.