Leugenachtige ChristenUnie basht CDA: “Zet nou eens een punt achter die midlifecrisis van je!”

Screen Shot 2015-03-14 at 16.40.30
Foto: Reiniercu (bron: Wikimedia Commons)

Niet alles is peis en vree in politiek-christelijke kringen.

Ah, de ChristenUnie heeft een nieuwe strategie gevonden om het imago van het CDA te ondermijnen. Hoe? Nou, niet door net als Rutte te zeggen dat de christendemocraten “radicaliseren,” maar juist door ze feitelijk weg te zetten als een vierde gedoger van het kabinet.

Arie Slob vindt het nog altijd bijzonder opmerkelijk dat het CDA niet de samenwerking met zijn ChristenUnie aan wil gaan. De christendemocraten zeggen oppositie te voeren, maar steunen in de praktijk zo’n 91 procent van het kabinetsbeleid, aldus Slob.

“Ik zou tegen Buma willen zeggen: zet nu een keer een punt achter die midlifecrisis van het CDA en strijdt met de ChristenUnie mee in de voorste linies voor gezin en werkgelegenheid in de regio”, zei Slob vandaag in het Radio 1 Journaal van de NOS weet het ANP.

Ha-ha, wat een gewéldige manier om het CDA aan te pakken zeg! Ja, ja, hier zal de kiezer ongetwijfeld flink van onder de indruk zijn! Het CDA doet net alsof het ‘t vaak oneens is met het kabinet, maar dat is je reinste onzin!!11 Hoe anders te verklaren dat die partij de coalitie in 91% van de gevallen haar zin geeft?

Hmm, wacht eens eventjes, is het wel eerlijk om zo’n statistiek te gebruiken? In Nederland legt de regering immers maar zelden iets op aan de Kamer die er vervolgens over moet stemmen. De meeste wetsvoorstellen worden langzaam in elkaar gezet, waarbij het kabinet de input van andere partijen mee neemt om ervoor te zorgen dat er grote meerderheden te vinden zijn voor de meeste plannen. Er is een wetsvoorstel, andere partijen worden erbij betrokken, er wordt onderhandeld, en vervolgens komt er een compromis uit. Het CDA zou volledig van lotje getikt zijn als het vervolgens niet voor de voorgestelde maatregel stemde.

Daar komt bij dat 91% niets zegt als het over relatief onbelangrijke zaken gaat. Die over 9% kunnen heel goed gaan over belastingverhogingen, om maar iets te noemen, of over de strijd tegen de Radicale Islam. Ironisch genoeg wordt de toekomst niet bepaald door 90 procent van de wetsvoorstellen, maar door de overige 10 procent.

Met andere woorden, Slob liegt niet over het stemgedrag van het CDA, maar laat flink wat belangrijke informatie weg. Ik vraag me af hoe christelijk hij dat zélf vindt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!