Generaal Sisi houdt grote schoonmaak in Egypte, alle Moslimbroeder-rechters eruit

Generaal Sisi houdt grote schoonmaak in Egypte, alle Moslimbroeder-rechters eruit

Ja, ja, de man is een autocraat pur sang, maar daar kan ik me voorlopig niet eens bijna druk om maken.

Generaal al-Sisi is en blijft goed bezig in Egypte. Deze geduchte tegenstander van de Radicale Islam is nu namelijk bezig met het ontslaan van rechters die sympathiseren met de Moslim Broederschap, u weet wel, de radicaal-islamitische organisatie die het een tijdje voor het zeggen had in Egypte na Mubaraks val en het land onmiddellijk in een theocratie probeerde te veranderen.

Justitie in Egypte heeft 31 rechters met pensioen gestuurd, omdat ze de verdreven oud-president Mohammed Morsi hebben gesteund. Nog eens tien rechters zijn om dezelfde reden uit hun functie ontheven.

Heel goed.

Het enige jammere aan dit bericht op de website van de NOS? De publieke zender laat duidelijk merken dat zij van Morsi houdt en Al-Sisi haat. Zie deze paragraaf:

De huidige machthebbers hebben de democratisch gekozen Morsi twee jaar geleden afgezet, na massaprotesten.

De Moslimbroederschap, de organisatie van Morsi, is bestempeld tot terreurorganisatie en inmiddels verboden. Sindsdien worden aanhangers vervolgd en veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Met andere woorden, het was een coup én nu is er een heksenjacht gaande. En waarom? Alleen maar omdat Morsi en co er iets andere denkbeelden op nahouden!

Hartstikke zielig.

Nee, NOS, dat is niet sneu. Morsi en zijn Moslimbroeders deden na hun overwinning hun best om alle leden van de oppositie buitenspel te zetten, Egypte in een kalifaat te veranderen en - oh ja - koptische christenen weg te jagen.

Kort gezegd is het beter voor ons én voor Egyptenaren zelf dat het leger aan de macht is dan een islamist. Natuurlijk betekent dit dat het eventjes niet al te nauw genomen kan worden met de mensenrechten, maar helaas: we hebben het niet over het Kantiaans paradijs, maar over het Midden-Oosten, waar het altijd onrustig is en waar softe leiders hun autoriteit al snel verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer