Marcouch verdedigt aanwezigheid antisemitische rapper Appa bij 'antisemitisme'-demo

Geen categoriemrt 21 2015, 9:50
De PvdA is to-taal de weg kwijt.
Voor wie het niet wist: vandaag is de Internationale Dag tegen Racisme. Ik ben ook tegen racisme, dus ik vind dat wel mooi, zo'n dag. Maar wat ik minder mooi vind, is dat allerlei clubjes die vanmiddag tegen racisme, 'afrofobie', 'islamofobie' en antisemitisme gaan demonstreren op de Dam een van de grootste Jodenhaters van Nederland heeft uitgenodigd als spreker (naast Humberto Tan en iemand van het hoofdbestuur van FNV!): de antisemitische rapper Appa.
appa_gezellig
Zoals Carel Brendel in zijn blog schrijft:
De vreugde maakte echter plaats voor verbijstering en woede toen ik het programma van de actiedag zag. Op de sprekerslijst staat namelijk de rapper Appa (Rachid el Gazaoui), die in de zomer van 2014 verantwoordelijk was voor ernstige antisemitische ontsporingen tijdens diverse Gaza-demonstraties.
Appa was degene die in augustus in Amsterdam tijdens een toespraak zei:
"Wij zijn het verzet zoals Hamas het verzet is. Hamas is geen terroristische organisatie, Hamas strijdt voor haar volk en zolang zionisten de Palestijnen uitmoorden hebben de Palestijnen de helden en vrijheidsstrijders van Hamas nodig. Fuck de zionisten, fuck de Talmoed, free your mind, free Palestina!"
Appa was ook degene die zei dat de Joden "uit zijn op ons geld en bloed". Een raszuivere antisemiet dus. Ik kan er niets anders van maken. Op Twitter vragen verschillende mensen, waaronder Jalta-journalist Bart Schut en Brendel, aan PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch waarom hij de bijeenkomst steunt als Appa daar ook rondloopt en zelfs een van de hoofdsprekers is.
Zijn antwoord:
https://twitter.com/ahmedmarcouch/status/579192810219429888
Marcouch is 'benieuwd' naar het optreden van Appa. En omdat de demonstratie een groter doel dient, is het prima dat de antisemitische rapper ook komt spreken. Oh, en de echte antisemiet, dat is zijn Tweede Kamer-collega Geert Wilders, en die Appa "is vooral een grote straatvlegel". Wow, just wow.
https://twitter.com/ahmedmarcouch/status/579199514092969984
Ik stel dezelfde vraag als Brendel in zijn blog: kan de "antiracistische" beweging in Nederland nog dieper zinken? En ik stel er nog een vraag bij: kan de PvdA in Nederland nog dieper zinken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten