Marcouch verdedigt aanwezigheid antisemitische rapper Appa bij ‘antisemitisme’-demo

De PvdA is to-taal de weg kwijt.

Voor wie het niet wist: vandaag is de Internationale Dag tegen Racisme. Ik ben ook tegen racisme, dus ik vind dat wel mooi, zo’n dag. Maar wat ik minder mooi vind, is dat allerlei clubjes die vanmiddag tegen racisme, ‘afrofobie’, ‘islamofobie’ en antisemitisme gaan demonstreren op de Dam een van de grootste Jodenhaters van Nederland heeft uitgenodigd als spreker (naast Humberto Tan en iemand van het hoofdbestuur van FNV!): de antisemitische rapper Appa.

appa_gezellig

Zoals Carel Brendel in zijn blog schrijft:

De vreugde maakte echter plaats voor verbijstering en woede toen ik het programma van de actiedag zag. Op de sprekerslijst staat namelijk de rapper Appa (Rachid el Gazaoui), die in de zomer van 2014 verantwoordelijk was voor ernstige antisemitische ontsporingen tijdens diverse Gaza-demonstraties.

Appa was degene die in augustus in Amsterdam tijdens een toespraak zei:

“Wij zijn het verzet zoals Hamas het verzet is. Hamas is geen terroristische organisatie, Hamas strijdt voor haar volk en zolang zionisten de Palestijnen uitmoorden hebben de Palestijnen de helden en vrijheidsstrijders van Hamas nodig. Fuck de zionisten, fuck de Talmoed, free your mind, free Palestina!”

Appa was ook degene die zei dat de Joden “uit zijn op ons geld en bloed”. Een raszuivere antisemiet dus. Ik kan er niets anders van maken. Op Twitter vragen verschillende mensen, waaronder Jalta-journalist Bart Schut en Brendel, aan PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch waarom hij de bijeenkomst steunt als Appa daar ook rondloopt en zelfs een van de hoofdsprekers is.

Zijn antwoord:

Marcouch is ‘benieuwd’ naar het optreden van Appa. En omdat de demonstratie een groter doel dient, is het prima dat de antisemitische rapper ook komt spreken. Oh, en de echte antisemiet, dat is zijn Tweede Kamer-collega Geert Wilders, en die Appa “is vooral een grote straatvlegel”. Wow, just wow.

Ik stel dezelfde vraag als Brendel in zijn blog: kan de “antiracistische” beweging in Nederland nog dieper zinken? En ik stel er nog een vraag bij: kan de PvdA in Nederland nog dieper zinken?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

45 reacties

 1. lanex

  Nou, die Marcouche durft wel wat te beweren hier, een foto van democraten pur sang, en meneer beweert dat dit antisemieten zijn?
  Is deze man de wel al helemaal kwijt? of is hij één van de vele wolf in schaapskleren?
  Wat mij betreft het laatste.

 2. lanex

  Is deze man de weg …
  wolven
  excuus.

 3. Swieber

  Wat de PvdA en andere linkse organisaties doen is het legitimeren van dit soort Jodenhaters door middel van het geven van een platvorm.

  De media en linkse (politieke) organisaties willen hiermee dit soort personen “mainstream” en daarmee acceptabel maken voor het grote publiek.

  En over Marchouch gesproken:

  “Öztürk en Kuzu gaan ook in op de rol van Ahmed Marchouch.

  Volgens Öztürk zitten hij en Marcouch ‘precies op één lijn’ wat betreft hun houding ten opzichte van allochtonen en de kijk op de islam.

  ‘Maar hij zei altijd: je moet het een beetje stiekem doen, onderhuids, je moet het niet openlijk doen.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/11/Met-hun-kritiek-stonden-Kuzu-en-Ozturk-imago-Asscher-in-de-weg-1650195W/?masterpageid=158493

  1. -Harry

   Goeie reactie , Swieber !

   Je vraagt je af of ze zulke dingen zeggen ( je dikgedrukte regel ) uit domheid , of dat ze de schaamte reeds voorbij zijn .

   Misschien is het wel allebei waar .

 4. W.H.J. Reiss

  Al die figuren in die anti racisme beweging zijn notoire socialisten van vooral PvdA en GL huize. Als blikken konden doden, dan vielen vele mensen nu om ! De Haat van de Allochtonenclub jegens autochtonen is zeer groot. Het is zelfs zover, dat een Anne Frank Stichting, dankzij PvdA indoctrinatie nog enkel als doel heeft op te komen voor zogenaamde zielige moslims. Dat vele van deze zielige moslims met ISIS vlaggen zwaaien of achter het gedachten goed van ISIS staat, daarvan wordt ‘weggekeken’! De Anne Frank Stichting draagt dus bij aan directe Haat jegens vooral Joodse mensen. Deze emigreren de komende tijd massaal naar Israël !
  Haten en doden zit de socialisten al van oudsher in de genen !
  Het kan verkeren !!!

  1. Dennis_WSPK

   Bizar inderdaad, als je bedenkt dat de Anne Frankstichting is ontstaan door de vorige grote moordpartij op het Joodse volk !

 5. Ni28

  Door de PvdA is Nederland in viertig jaar een onherkenbare land geworden. De multiculturele sprookje heeft dit land weinig goeds gebracht. De naïviteit van de PvdA heeft de grenst van domheid al lang gepasseerd.

 6. 4Duwertje3

  Niet te geloven en dit kan allemaal in ons Nederlandje, maar dat Humberto Tan daarin meegaat is een niet te verontschuldigen blunder en voor mij als presentator niet meer te pruimen. Door de voortdurende manipulatie van de mainstreammedia wordt antisemitisme populair gemaakt, de voorgedrukte aanklachtformulieren zullen zeker niet klaar liggen op de politiebureaus, maar ik zal zeker hoe dan ook een aanklacht gaan indienen mocht blijken dat onze Joodse medemensen en de Joden in het algemeen worden beledigd en bedreigd en ik hoop met mij nog velen. Kom op zeg we kunnen dit niet accepteren.

 7. carthago

  De grootste racisten zijn de linkse schooiers, van gl tot pvda., met hun motto :eigen volk het laatst of nooit. Ik ben zelf racist, ik maak namelijk onderscheid tussen bevolkingsgroepen die hier de boel willen kapotmaken en die de boel willen opbouwen, en teveel rassen van autochtone en nb religieuze afkomst willen hier de boel afbreken. Als dat gajes eerst verdwijnt is alle racisme ook verdwenen.

  1. carthago

   Ik bedoel uiteraard de rassen van allochtone afkomst.

 8. hendrikush

  Wie kan mij uitleggen wanneer een mohammedaan wél de waarheid spreekt?
  Is daar een lakmoesproef voor?

  Totdan ga ik uit van preken voor eigen parochie en liegen voor het goede doel.

  1. Gerardsbroer

   Naar het schijnt kan je bij een (schijnbaar moderne, seculiere) mohammedaan goed indiceren wat voor vlees je werkelijk in de kuip hebt door in een gesprek met deze een willekeurige opmerking te maken over Israël, Gaza en of (de) Joden.
   Veruit de meeste mohammedanen zullen dan schuimbekkend, vloekend en tierend overgaan tot spontane detonatie. Fout volk dus.
   Keuvelt het zonder haperen onverdroten en gezellig voort, dan heb je mazzel en sta je wellicht te kletsen met de enige betrouwbare ex- mohammedaan die Nederland rijk is, Hafid Bouazza.

 9. Joop Klepzijkert

  Moslims moeten verplicht de joden haten, lees daarvoor de koran. Dus moslims zijn verplicht om racisten te zijn.

  1. carthago

   Exacte beschouwing! En van de autochtoon wordt verwacht de racistische moslim te tolereren.

 10. Thoth

 11. henk vintage

  De demonstratie dient een groter doel volgens Marcouch.
  Dat grote doel kennen we onderhand wel Marcouch.
  We zien het grote doel dagelijks in de wereld voltrekken.

 12. JdeHaai

  Humberto Tan komt uit de kast ..

 13. Two Ravens Black Kettle

  Ik zie het voor me.
  Eind jaren dertig
  In A’dam wordt een anti-nazi dag georganiseerd
  Gastsprekers Adolf Hitler en Rost van Tonningen.

 14. Ruud562

  Inderdaad Joop, maar het zijn niet alleen de joden die ze moeten haten. Ook ‘ongelovigen’, homofielen, cartoontekenaars, enfin, het zal een ieder betreffen die niet voldoet aan het gestelde in de Koran. En intussen is Nederland al helemaal volgelopen met de aanhangers van die tolerante, vredelievende ‘religie’. Met dank aan de vele naïevelingen der politiek. Die zich liever richten op échte ‘gevaarlijke’ mensen, échte ‘racisten’ zoals een Wilder.

 15. Yato

  Komt er ook aandacht voor racisme tegen blanken? In Nederland zijn er namelijk niet-blanken die de blanke eeuwenoude Sinterklaastraditie willen afschaffen. Eigenlijk is dat een retorische vraag.

 16. Ruud562

  Inderdaad Joop, maar het zijn niet alleen de joden die ze moeten haten. Ook ‘ongelovigen’, homofielen, cartoontekenaars, enfin, het zal een ieder betreffen die niet voldoet aan het gestelde in de Koran. En intussen is Nederland al helemaal volgelopen met de aanhangers van die tolerante, vredelievende ‘religie’. Met dank aan de vele naïevelingen der politiek. Die zich liever richten op échte ‘gevaarlijke’ mensen, échte ‘racisten’ zoals een Wilders. Zo zullen vanmiddag de voorbedrukte aangifteformulieren beslist niet klaarliggen.

 17. Robbieman

  Het is een grote stinkende hypocriete kliek bijelkaar daar vanmiddag op de Dam.

 18. Swieber

  Het antisemitisme onder moslim jongeren is heel gewoon en de norm.

  Op een aantal scholen met veel moslim leerlingen is het al niet meer mogelijk om over de Holocaust te praten. Zo erg is de situatie al.

  Schokkende beelden. GingerTurk wil nieuwe Shoa
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat.html

 19. HenryJoseph

  Is Dieudonné ook uitgenodigd?

 20. Dennis_WSPK

  Dit soort bijeenkomsten zijn eigenlijk links-fascistische en bijeenkomsten. Net als in de jaren 30 en 40 kan de islam weer prima met de fascisten opschieten.

  Marcouch is een wolf in schaapskleren. Doet zich al een jaar of 20 voor als een gematigde, goed geïntegreerde Marokkaan maar is niet meer dan een fundamentalist die zich met opzet gematigd voordoet.
  En zo zijn er velen. Het zijn de moslims die door
  links naar voren worden geschoven als “gematigd” en ” goed geïntegreerd”.

  1. Nog1

   In de jaren 30/40 konden ze juist niet zo goed met fascistenm overweg. Ten eerste werden ze door fascisten gediscrimineerd, maar belangrijker was dat de Nazi-regering de eerste regering was die pro-zionistisch was.

   Onder de Nazi’s hebben zo’n 50.000 joden aliyah kunnen doen. Volgens de Nazi’s was het zionisme de beste manier om Europa jodenvrij te maken. Pas toen de oorlog massamigratie onmogelijk maakte is men in 1942 overgestapt op plan B.

 21. Nog1

  ‘Appa was ook degene die zei dat de Joden “uit zijn op ons geld en bloed”’

  Dat heeft Appa niet gezegd. Hij heeft het woord joden toen niet gebruikt, maar zei ‘zionistische honden’.

  En dat is toch echt heel wat anders; niet alle joden zijn zionisten en niet alle zionisten zijn joden. Zionisme is een politieke ideologie, geen etniciteit.

  Zijn opmerking was extreem en misschien beledigend voor zionisten, maar niet anti-semitisch.

  1. sastro

   Appa is wel zo snugger “Zionisten” te roepen als hij “Joden” bedoelt.

  2. toetssteen

   @Nog1
   Neem me niet kwalijk, maar gaat het nog wel goed met u?
   ‘Zionistische honden’, ah well dat is toch perfect! Ow, het was ‘ misschien’ beledigend voor de zionisten, maarte, ondanks dat het natuurlijk over Joden ging, niet antisemitisch.
   Manman, waar haalt u de blatante kolder vandaan?!

   1. toetssteen

    Ik ga die spellingscontrole killen!! maarte= maar hé.

   2. Gielah

    Nog1 excelleert in het neerzetten van onzin.
    Niets nieuws onder de zon dus.
    Tenzij er een wonder gebeurt zal men daar nooit één verstandig woord uit zien komen.

    Hij krijgt alleen bijval van andere negatievelingen.
    Ze doen maar.

  3. -Harry

   Nog 1 ,

   Wat je ventileert is een botte vorm van scherpslijperij .

   Soms moet je tussen de regels door lezen .

   Maar dat is niet je sterkste kant , ben ik bang .

 22. Seneca

  @Nog1
  Indien u zionist bent, dan bent u de eerste niet jood die ik tegenkom, die zionist zou zijn. Als de term ‘zionistische honden’ niet antisemitisch is, waarom is dan het antwoord op de vraag: ‘wilt u meer of minder Marokkanen, minder, minder, minder is’, racistisch bedoeld? De dames en heren Nederlandse rechters hebben in hun oneindige wijsheid besloten, dat dit antwoord, racistisch is. Mijn mening, VvMU dus, u bent ergens een doodnormale Jodenhater waarvan er zovelen zijn op deze aardkloot. Dat mag, want dat is uw recht op vrije meningsuiting. Dus doet u mij en ongetwijfeld vele anderen op dit forum een plezier en bevuilt dit forum niet langer met uw verwrongen wereldbeeld.

  1. Nog1

   Omdat het woord Marokkaan een (aangeboren) etniciteit weergeeft, en het woord zionist een (gekozen) ideologie is.

   Denk bij niet-joodse zionisten bv aan de christian zionists. Denk bij joodse anti-zionisten bv aan de orthodoxe Neturei Karta. Ook de Haredim zijn vaak anti-zionistisch.

   Dat is naast de seculiere joden die tegen het zionisme zijn ivm de racistische grondgedachte van het zionisme. Die komen in mijn familie veel voor.

   De opmerking ‘u bent ergens een doodnormale Jodenhater’ heb ik al zo vaak gehoord als men geen argumenten heeft, dat dit een geuzennaam is geworden voor joodse anti-zionisten.

 23. Seneca

  @Nog1
  Als u de Marokkaanse nationaliteit als etniciteit beschouwt, dan heb ik geen behoefte om nog verder met u hierover te discussiëren.
  Die zgn. christelijke zionisten, zijn geen zionisten zoals dat bedoeld is. Zionisme is terugkeer naar het land van herkomst om aan vervolging, vernedering etc. te ontkomen. De christelijken die zgn zionistisch zijn hebben daarvoor maar een motief: zich beroepend op diverse bijbelpassages waar geschreven staat dat als de kinderen Israëls verzameld zijn in het land dat Ik (God) hen gegeven heb, zal de Messias komen. Dat heeft niets van doen met de behoefte om te vluchten voor onrecht, moord, verkrachting, uitbuiting etc.

 24. Seneca

  Ik heb geen hoge pet op van Tan maar als hij zich niet distantieert van deze manifestatie, dan is hij wat mij betreft letterlijk door de mand gevallen.

 25. Nog1

  Misschien moet U het begrip ‘etniciteit’ even in een woordenboek opzoeken, dan leest U een omschrijving zoals; ‘De perceptie van identiteit, onderscheidende kenmerken en betekenis die een groep met gezamelijke taalkundige, godsdienstige, nationale en soms raciale of andere culturele kenmerken heeft.’

  Nationale kenmerken in dit geval.

  ‘Die zgn. christelijke zionisten, zijn geen zionisten zoals dat bedoeld is.’

  Zoals dat bedoeld is? Door wie? Door Herzl?

  Maar die wilde de Zionistische staat desnoods in Madagaskar of Argentinië oprichten.

  Daarnaast was Herzl niet voor een volledig joodse bevolking, en hij had zelfs al voorzien dat zionisme gemakkelijk door kon slaan in racisme. In zijn roman ‘Altneuland’ had hij daar een personage voor verzonnen, rabbi Geyer.

  Gelukkig verliest Geyer de presidentsverkiezing van Littwak, een Arabisch sprekende jood die gelijke rechten voor alle inwoners wil.

 26. Antivenin

  Achmed Marcouch heeft gewoon weer eens zijn masker van goed geïntegreerde Nedermoslim uit zijn handen laten glippen. Oeps!

  Inmiddels heeft hij zijn masker weer opgezet: http://www.telegraaf.nl/binnenland/23831573/___Wilders_toch_geen_antisemiet___.html

  Taqiyya.

  Marcouch is een van de vele wolven in schaapskleren in dit land. De enige “moslim” die je wat dat betreft kunt vertrouwen is een ex-moslim…

  1. toetssteen

   @Antivenin
   Brendel heeft daar lang geleden al eens een treffend stuk over geschreven:

   http://hoeiboei.blogspot.sg/2009/03/de-vijf-gezichten-van-achmed-marcouch.html

   Inmiddels is hij wat explicieter geworden, maar dat lijkt me vrij logisch.

 27. monach

 28. Seneca

  @Nog1
  Etniciteit: een sociaal culturele identiteit die een bepaalde groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt. Ongelooflijk, hoe goed u de diepe roerselen van de smart van Herzl begrijpt. Als u met zulke onzin uw beweringen wilt staven, dan ben ik bang dat Gielah in haar reactie t.o.v. u volkomen gelijk heeft en sluit ik bij deze de discussie.
  Nog een prettige avond en een prettige zondag gewenst.

 29. jelle

  Grappig was wel dat “Het Verraad Van Links”-schrijver Carel Brendel hevig teleurgesteld was over dat de SP dit jaar geen afstand nam van deze “manifestatie”.
  En hij had een paar dagen geleden nog wel op ze gestemd!

  Marcouch?
  Islamitische nutcase.
  Zit nog wel bij de PVDA.

 30. jelle

  Humberto Tan.
  Iemand vernomen wat dat RTL4-presentatorretje te melden had op deze racisten-verzameling?

 31. Jan B

  Marcouch liep in 2005 als voorzitter van de Unie van Marrokaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken [UMMAO] vooraan in een stille tocht om een marrokaanse tasjes rover te herdenken.Deze al eerder veroordeelde crimineel was door een Surinaamse vrouw dood gereden toen ze haar tas terug probeerde te krijgen. Het was tenslotte een lieve jongen die trouw naar de moskee ging. Ook toen was deze tegenwoordige troetel allochtoon van de Partij van de Aftocht al fout. Hij laat wederom zijn ware gezicht zien.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.